به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، کتاب کارنمای آثار انتشار یافته دانشگاه معارف اسلامی به تازگی منتشر شده است. در این اثر، با ارائه فهرستی از کتابهای درسی انتشار یافته، فصلنامههای علمی ـ پژوهشی، کتابهای کمک درسی و نرمافزارهای آموزشی که از سوی نهاد مقام معظم رهبری انتشار یافته است، چکیدهای از آثار و یا توضیحی درباره آنها برای آشنایی بیشتر اساتید معارف اسلامی و همچنین دانشجویان منتشر شده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: «در اوایل دهه هفتاد از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به تصویب رسید و چهار وظیفه عمده در زمینه استاد و درس معارف اسلامی برعهده این نهاد گذارده شد که فقدان متون درسی مورد نیاز علیرغم تلاشهای صورت گرفته بهخوبی احساس میشد. در نامهنگاریهای صورت گرفته با دبیر شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم مشخص شد هیچ ارگانی عهدهدار تدوین و تهیه متون معارف اسلامی نیست و مانند سایر متون دانشگاهی وظیفه استاد و گروههای علمی است که متون مورد نیاز خود را تهیه و تدوین یا از میان آثار موجود انتخاب و به دانشجویان معرفی کنند. این مهم نهاد را بر آن داشت که به تدوین و تهیه متون مورد نیاز اقدام کند. در اولین گام «اداره تدوین و برنامهریزی متون درسی» در معاونت امور اساتید و دروس معارف اسلامی (یکی از معاونتهای نهاد) تشکیل شد. کتابهای درسی که در سالهای 1376 تا 1380 انتشار یافت محصول تلاشهای این اداره است.
در سال 1381 نهاد تصمیم گرفت فعالیتهای مربوط به این حوزه را توسعه دهد؛ از این رو مرکز مستقلی با عنوان «مرکز برنامهریزی و تدوین متون درسی» تأسیس شد. گسترش عناوین دروس معارف اسلامی از 6 به 16 عنوان و به تبع آن افزایش کتابهای درسی معارف اسلامی در دوره فعالیتهای این مرکز صورت گرفت.
پس از تأسیس دانشگاه معارف اسلامی در سال 1385 وظایف مرکز یاد شده برعهده معاونت پژوهشی این دانشگاه گذاشته شد و در حال حاضر معاونت پژوهشی دانشگاه این وظیفه را در کنار وظایف دیگر، عهدهدار است. آنچه در این مجموعه معرفی میشود حاصل تلاشهای سالیان متمادی مدیران، کارشناسان و نویسندگانی است که با احساس تعهد به انجام این وظیفه، کوشیدهاند.
اولویت در سالهای اخیر بر این قرار گرفته بود که از اساتید توانا و مجرّب در حوزههای علمی مربوط دعوت به همکاری بهعمل آید و حتیالمقدور اساتید معارف اسلامی که از نزدیک با دانشجویان در تماس هستند و نیازها و ضروریات این دروس را بیشتر لمس میکنند بهره گرفته شود که تا حدی این امر نیز تحقق یافت.
تألیف و تدوین متون درسی متنوع برای گرایشهای پنجگانه معارف اسلامی متناسب با سلایق، سطح علمی و سایر شرایط استادان و دانشجویان، اولین اولویت دستاندرکاران این امر بوده و است.
مجموعه حاضر نشان میدهد که علاوه بر ارائه متون متعدد و متنوع درسی و کمک درسی برای دانشجویان، متونی برای رشتههای علوم مختلف نیز تألیف میشود؛ متونی برای رشتههای پزشکی، علوم انسانی و فنی ـ مهندسی از جمله آنهاست. علاوه بر این، این نهاد در تلاش است حتیالامکان متونی متناسب با هر جنسیت و نیازهای آن تهیه و ارائه شود.
در پایان اذعان میدارد آنچه انجام شده، نمی از یمی است که باید انجام میگرفت و باید انجام گیرد از این رو امید است با همکاری دلسوزانه همه مخاطبان در آینده نه چندان دور شاهد آن باشیم که متون درسی و کمک درسی هدفمند، روشمند، پویا، با محتوایی علمی و متقن، کاربردی، متناسب با نیازهای دانشجویان انقلابی نظام اسلامی و منطبق با آموزههای اسلام ناب محمدی(ص) ارائه شود.
علاقهمندان برای دریافت این کتاب میتوانند اینجا را کلیک کنند.