کد خبر: 3321568
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
یک حافظ قرآن عنوان کرد:

بهره گیری از حافظان قرآن برای تربیت حفاظ

کانون خبرنگاران نبأ: محمدهادی اسلامی با بیان این‌که تا کنون حمایت خوبی از حافظان در کشور صورت نگرفته‌است، اظهار کرد: می‌توان از خود حافظان برای تربیت حفاظ قرآنی بهره برد.

محمد هادی اسلامی، حافظ کل قرآن و معاون آموزش و پژوهش مؤسسه جامعة القرآن کریم استان تهران و البرز در گفت‌وگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در خصوص این‌که چرا جامعه قاری را بیشتر از حفاظ تحویل می‌گیرد، گفت: این سخن درد دل بسیاری از جامعه حفاظ است.

وی بیان کرد: از تلاوت‌هایی که از صدا و سیما پخش می‌شود تا میهمانانی که دعوت می‌شوند، همگی از جامعه قاریان هستند. برنامه‌هایی که محوریت دینی دارند، همایشها، مسابقات، محافل همه پذیرای قاری هستند. تمام این‌ها را که کنار هم قرار دهیم خواهیم دید نوعی کم‌لطفی در حق حفاظ صورت می گیرد.

این حافظ کل قرآن یادآور شد: اگر یک حافظ به بهترین مقام هم دست یابد بعد از خداحافظی از عرصه مسابقات، دیگه جایی برای ارزیابی ندارد. در کشور ما حافظان قرآن تاریخ مصرف دارند سن آنان که بالا می‌رود، دیگر از صحنه حذف می‌شوند. در مسابقات نیز به همین منوال است وقتی به مدارج بالا می‌رسند، دیگر از صحنه خارج می‌شوند.

اسلامی با بیان این‌که علت این رخداد نگاه نامناسب مسئولین قرآنی به حفاظ است، اظهار کرد: شاید دست اندرکاران قرآنی جذابیت قراء و یا اقبال مردم به این بخش از جامعه قرآنی را بیشتر می‌دانند اما روایات بسیاری در باب حافظ قرآن در اسلام وجود دارد.

وی عنوان کرد: پیامبر(ص) فرمودند: «بزرگان امت من حافظان قرآن هستند» حفاظ از مالیات نظام اسلامی سهم داشتند و بسیار مورد توجه بودند اما نگاه مسئولان به حفاظ در ایران اسلامی اینگونه نیست.

معاون آموزش و پژوهش مؤسسه جامعه القرآن کریم استان تهران و البرز با بیان این‌که خود حفاظ نیز در این زمینه بی‌تقصیر نیستند، اظهار کرد: از طرفی هم خود ما حفاظ هم کم کاری کردیم و مسئولیم که چرا گاهی این حرف‌ها را هرجا بیان نکردیم البته فضای لازم برای بیان دغدغه‌ها هم فراهم نشده است.

اسلامی ادامه داد: این امر به نوعی غمی است که در دل همه حفاظ مانده است نه به خاطر خودمان بلکه به خاطر این‌که با این بی‌مهری‌ها فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ تحقق نمی‌یابد.

اسلامی اذعان کرد: نهادها و سازمان‌های مختلفی فعالیت می‌کنند اما هیچ‌کدام باعث تحقق منویات مقام معظم رهبری نمی‌شوند آنها فقط عملکردشان را نشان می‌دهند در حالی‌که سعی ندارد مردم را به این سمت جذب کنند.

وی با بیان اینکه نسل امروز درگیر مسائل مختلف از جمله فضای مجازی هستند تصریح کرد: اگر قرآن همراه آنان نباشد، با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد. زمان ما بسیاری از تکنولوژی‌ها امروز نبود و این حال و روز جوانان ما است، امروز با وجود ماهواره‌ها و فضای مجازی خطر بزرگی در کمین جامعه قرار دارد. با وجود کم‌اهمیتی و کم لطفی خانواده به ویژه قشر مرفه جامعه به قرآن و آرمان‌های قرآن به جای خوبی نخواهیم رسید.

این حافظ کل قرآن عنوان کرد: اگر بخواهیم تحلیلی از حضور حفاظ در محافل قرآنی را بیان کنیم، حضور حفاظ، قراء و تواشیح خیلی از محافل در ارگان‌های مختلف به سمتی می‌رود که حافظ حذف شود و تنها یک قاری و تواشیح و سخنران حضور داشته باشند.

اسلامی تصریح کرد: اما اثرات معنوی حفظ قرآن در محافل مختلف باید حس شود و حضور حافظ در محافل باعث می‌شود تعداد افراد بیشتری تشویق به ورود به جامعه حفاظ می‌شوند

اسلامی گفت: این‌که حفاظ بخواهند فضایی یا مجمعی تشکیل دهند و دور هم جمع شوند صحبت‌ها و هم‌اندیشی داشته باشند و حتی تصمیم‌گیر باشند بسیار کارساز است. بالاخره ما می گوییم 10 میلیون حافظ قرآن باید تربیت شود اما واقعا چکار کردیم آیا فقط مسئله آماری مطرح است؟

نقش ارزنده حفاظ در جامعه

اسلامی با تأکید بر این‌که در زمینه تربیت حافظ قرآن، حفاظ می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند، اذعان کرد: حفاظ می‌توانند مربیان خوبی باشند و نظرات سازنده‌ای را ارائه دهند. مهم‌ترین بحث در حوزه حفظ قرآن کریم این است که ما مربی کافی نداریم لذا این حفاظ می‌توانند مربی شاخصی باشند.

معاون آموزش و پژوهش مؤسسه جامعة القرآن کریم استان تهران و البرز بیان کرد: با همین ابزار ان‌شالله بتوانیم حافظان بسیاری را تربیت کنیم و روز به روز شاهد افزایش تعداد حافظان در کشور باشیم.

اسلامی ادامه داد: در این زمینه خیلی مسئله داریم، در دیدار با علما و سفرهایی که به کشورهای مختلف برای تبلیغ قرآن داشتیم، شاهد بودیم که اهمیتی زیادی برای حافظان قرآن قائل هستند. دقت کنید در سایر کشورهای اسلامی چقدر حافظ دارند و ما در کشور چقدر حافظ داریم. این درد کشور ما است، باید دست به دست هم دهیم و یک اتفاق جدید را حاصل کنیم در غیر این‌صورت همین تب و تابی که به خاطر فرمایشات حضرت آقا صورت گرفته تا یکی دو سال آینده از بین رفته و تحقق اهداف بسیار دشوار خواهد شد.

این حافظ کل قرآن در خصوص اعزام حافظان به مسابقات گفت: شما ببینید نفرات اول و دوم وسوم مسابقات بزرگسالان و کودکان بخواهند به مسابقات لبنان و سوریه که زیر نظر و تعاملات مسئولان کشورمان صورت می گیرد اعزام شوند با چه مشکلاتی مواجهند.

عدم حمایت از حافظان قرآن

اسلامی ادامه داد: هیچ تشویق و انگیزه‌ای برای حافظان وجود ندارد، البته انگیزه حفاظ الهی‌تر است و بچه‌ها به خاطر خود قرآن است که تلاش می‌کنند اما اعزام حفاظ به خارج از کشور و به عنوان نماینده ایران خیلی کم داریم.

وی در خصوص دغدغه‌های ذهنی خود گفت: به نظر بنده همه مسئولیم به‌ویژه کسانی که در رده‌های بالا قرار دارند باید پاسخ‌گو باشند. طوری نباشد که در آخرت شرمنده قرآن باشیم. به نظرم دوایی که امروز می‌توان برای درد ما به‌ویژه برای کودکان و جوانان ما باشد، حفظ قرآن است.

وی اذعان کرد: قیمت قرآن و جذابیت قرآن و مهارت‌هایی که می‌توانند به دست بیاورند، آینده بچه ها را از لحاظ اعتقادی تشکیل می دهد. متأسفانه در زمینه مربیان قرآنی بعضا حمایت می‌شوند اما حافظان از این حمایت‌ها بدور هستند. حضرت آقا نیز در خصوص بحث حفظ قرآن با حفاظ قرآن اشاره داشتند. ما حفاظ خوبی در کشور داریم که صاحب سبک هستند و اگر حمایت شوند، می توان آینده خوبی را متصور شد.

وحید حسن‌زاده

حمید رضا عبادی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۸/۱۴ - ۱۴:۴۷
0
1
من یکی از شاگردان اقای اسلامی هستم لطفا در باره ی او بیشتر توضیح دهید
captcha