عبدالرضا اکبری، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره جایگاه موضوعات دفاع مقدسی در سینما و تلویزیون گفت: سینمای دفاع مقدس را به جرئت میتوان سینمای ملی کشورمان نام برد که در آن الگوهایی وجود دارد که تنها در هشت سال دفاع مقدس ما میتوان آنها را یافت، البته طی یک قرن گذشته ما جنگهای مختلفی را در نقاط مختلف دنیا شاهد بودیم، اما هیچ یک از این نبردها همانند دفاع مردم ایران با غیرت و نگرشهای دینی همراه نبود.
وی افزود: برای همین وقتی میخواهیم به موضوعات دفاع مقدسی بپردازیم، حتماً باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که جنگ ما آن نیست که در سینمای آمریکا ترسیم میشود، اتفاقی که متاسفانه در برخی فیلمهای دفاع مقدسی روی میدهد و میبینیم که تنها شخصیتها، نامشان عوض شده، در غیر این صورت نمودهایی از باورهای دینی و انقلابی در آن تولیدات نمیتوان مشاهده کرد.
این بازیگر گفت: منظورم این نیست که فیلمهای دفاع مقدسی جذابیت ظاهری نداشته باشد، اما میتوان هم فیلم خوب جنگی ساخت هم اینکه به آرمانهای دفاع مقدس وفادار ماند. برای رسیدن به این خواسته هم بهترین راه این است که در زمان تولید از مشاوره کسانی که جنگ را تجربه کردهاند، بهره برد.
بازیگر فیلم «کانی مانگا» درباره دلایل ساخت فیلمهای دفاع مقدسی با وجود گذشت نزدیک به سه دهه از جنگ گفت: بیش از نیم قرن است که از پایان جنگ جهانی دوم میگذرد، اما باز هم میبینیم که فیلمهایی با محوریت این اتفاق در سینمای غرب ساخته میشود؛ آثاری که عمدتاً عظیم هستند و با موفقیت در گیشه هم رو به رو میشوند، برای همین نباید تصور کنیم که برای فیلم دفاع مقدسی ساختن، دیگر زمان مناسب نیست.
اکبری در پایان گفت: سینمای دفاع مقدس به جوانانی که جنگ را ندیدهاند و تنها به واسطه فیلم و کتاب از جنگ خبر دارند، نشان میدهد که برای آسایش آنها چه ایثارهایی صورت گرفته و چگونه جوانانی از جان و زندگی خود گذشتند تا آنها هم اکنون در آرامش زندگی کنند. این امر باید انگیزه بسیار مهمی برای تولید فیلمهای دفاع مقدسی باشد.