کد خبر: 3337650
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۳
صدیق‌جمالی:

تمرکز جشنواره «تئاتر مقاومت» بر آثار شهرستانی، انگیزه تولید را در میان فعالان بالا می‌برد

گروه هنر: تئاتر شهرستان‌ها قابلیت و ظرفیت فراوانی در پرداختن به موضوعات دینی و ارزشی همچون دفاع مقدس دارد؛ اینکه تصمیم گرفته شده است ارزیابی آثار نمایشی از طریق اجرای عموم آنها صورت بگیرد مفید بوده و موجب می‌شود تا انگیزه تولیدکنندگان در ارائه هرچه کیفی‌تر این نمایش‌ها افزایش یابد.

یعقوب صدیق‌جمالی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: خوشبختانه با وجود تأخیر زیاد، اما به همت و درایت دوستان مسئول در انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، فراخوان پانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» منتشر شد و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت. هر چند که نواقص زیادی در ساختار اجرایی این جشنواره وجود دارد، اما باز جای خوشحالی است که این روند متوقف نشده است و همچنان استمرار دارد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی چیزی که بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد اینکه ما در حوزه تئاتر مقاومت ولو با یک دیدگاه کلیشه‌ای باید به تولید بپردازیم و خلأ فرهنگی موجود در این زمینه را تا حد زیادی پُر کنیم؛ چرا که در صورت فقدان برگزاری چنین رویدادی مطمئناً جریان دیگری شکل می‌گرفت و رشد پیدا می‌کرد که در تعارض با دیدگاه ارزشی دفاع مقدس بود.
صدیق‌جمالی تصریح کرد: تئاتر شهرستان از قابلیت و ظرفیت مطلوبی در زمینه پرداختن به موضوعات دینی و ارزشی برخوردار است و همین که این جشنواره توجه به این ظرفیت دارد و درصدد است که از خلال اجراهای عموم آثار شهرستانی آثاری منتخب را برای جشنواره برگزیند این مسئله می‌تواند به رشد «تئاتر مقاومت» و ایجاد انگیزه میان هنرمندان شهرستانی در پرداخت هر چه بهتر به تئاتر مقاومت کمک کند.

اجرای زنده اثر نمایشی قابلیت‌های آن را بیشتر نمایان می‌کند
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی افزود: ارزیابی آثار نمایشی از طریق فیلم اجرای آثار هر چند که ممکن است ایده‌آل نباشد، چرا که اجرای زنده اثر نمایشی و ارزیابی از این طریق قابلیت‌های یک اثر نمایشی را بیشتر نمایان می‌کند، اما باید پذیرفت که چاره‌ای جز این کار نیست چرا که اعزام کارشناسان بازبین به اقصی‌نقاط کشور هزینه زیادی به ستاد برگزاری جشنواره تحمیل می‌کند و در شرایطی که اقتصاد تئاتر کشور وضعیت بحرانی دارد نمی‌توان توقع چنین اقدامی را داشت.
این کارگردان تئاتر تأکید کرد: البته ناگفته نماند که ارزیابی اجرای آثار نمایشی از طریق فیلم در شرایط کنونی شیوه‌ای معمول در همه جای دنیاست  و نمی‌توان آن را شیوه ابتکار نظام تئاتر ایران به شمار آورد؛ هدف از بازبینی نمایش آشنایی با فضای کار و اطلاع از محتوایی است که نمایش به آن می‌پردازد که اینها همه از طریق فیلم هم قابل برداشت است.
صدیق‌جمالی در پایان گفت: در آخر باید بگویم که جشنواره «تئاتر مقاومت» باید بیش از آنچه که موجود است و در آینده شاهد خواهیم بود بر اجرای عموم آثار نمایشی به ویژه آثار شهرستانی تمرکز کند چرا که تلاش هنرمندان تئاتر شهرستانی برای ارتقای کیفی بیشتر نیاز به دیده شدن دارد و هرچه تعداد افرادی که به عنوان مخاطب آنها را از نزدیک تماشا می‌کنند بیشتر باشد تأثیر مستقیمی بر کیفیت آنها خواهد گذاشت.

captcha