کد خبر: 3341632
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

سخنان هسته‌ای لاریجانی در روز خبرنگار/ آغاز دور دوم سفرهای منطقه‌ای ظریف

گروه سیاسی: سخنان هسته‌ای لاریجانی در روز خبرنگار، آغاز دور دوم سفرهای منطقه‌ای ظریف و برگزاری نشست ویژه توافق هسته‌ای از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

شرایط پساتحریم از زبان معاون اول رئیس جمهور

اسحاق جهانگیری روز شنبه  به مناسبت روز خبرنگار در بازدید از خبرگزاری ایسنا گفت: توافق هسته ای کار بزرگی بود که ایران در برابر 6 قدرت جهانی از پای میز مذاکره سربلند و پیروز بیرون آمد.
وی اظهار کرد: چه کسی تصور می کرد چنین شرایطی در درون احزاب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا ایجاد شود.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به این که کسانی که در دنیا ایران هراسی به راه انداخته بودند، امروز شاهد شکل گیری ایران دوستی هستند، گفت: هرچه این دستاوردهای بزرگ را تبیین کنیم، به افتخارات ملت افزوده خواهد شد و غرور و عزت یک ملت آینده آن را درخشان خواهد کرد.
جهانگیری ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که چه کسی تصور می کرد در خصوص موضوعات بین المللی ایران با 6 کشور قدرتمند گفت وگو کند و رژیم صهیونیستی امروز احساس کند که بزرگ ترین بازنده است حتی دولت آمریکا نیز به سروصدای رژیم صهیونیستی توجهی نکند.
وی افزود: متاسفانه نخبگان و سیاستمداران آمریکا در سال های اخیر وابسته به پول هایی شده اند که دریافت می کنند تا حرف بزنند. ما امروز می دانیم برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی مبالغ هنگفتی هزینه می کنند تا سخنی از زبان سیاستمداران آمریکا در مخالفت با توافق گفته شود.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد تصریح کرد: بعد از این دوران اروپایی ها احساس می کنند که باید راه خود را از آمریکا جدا کنند و به رغم همه سروصداهایی که ایجاد شده این موجی که در اروپا به وجود آمده و فشاری که برای آمدن به ایران و اعلام اجرایی کردن توافق دارند، قابل توجه است.
وی گفت: معتقدم آمریکایی ها اگر به هر دلیلی در این زمینه همراهی نکنند، دیگر دنیا با آنها همراهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی و آمریکا منزوی خواهند شد و اینجاست که ایران دست به بازی برد - برد زده است.
جهانگیری درباره برنامه های دولت در دوران پساتحریم اظهار کرد: برای این دوران دولت برنامه دقیقی را تهیه کرده است .
وی ادامه داد: دولت مکلف شده تا این منابع در جهت پیشرفت و اشتغال حرکت کند و امیدواریم سرمایه گذاری های جدیدی در کشور ایجاد شود تا منجر به توسعه کشور شود که یکی از مولفه های آن ازاد شدن منابع بلوکه شده کشور است .
معاون اول رییس جمهوری در پاسخ به اینکه دولت چه برنامه ای برای مبازره با فساد دارد ، گفت که در این دوره یکی از کارهای دولت توجه به فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری به قوای سه گانه است که در این زمینه همکاری خوبی میان قوا برقرار است .
جهانگیری افزود: سیستم بانکی ، گمرکات و موضوعات مربوط به زمین از جمله مسایلی است که فساد در آن بیشتر است وبرای این منظور ساختاری برای پیشگیری در دولت ایجاد شده تا با مجموعه فعلی که در دستگاهها وجود دارد نسبت به آن اقدام شود .
وی اضافه کرد: سامانه الکترونیکی تهیه شده است تا موضوعات مرتبط با فساد را کنترل کند برای مثال اینکه در گذشته ارز دولتی برای ورود کالایی تخصیص داده می شد که معلوم نبود کالا وارد شده یا نه و یا اگر وارد شده همان کالا یا کالای دیگری بوده است در دوره جدید مورد پیگیری قرار خواهد گرفت .
معاون اول رییس جمهوری گفت : فساد های بزرگ مانند بابک زنجانی که از بزرگترین و تلخ ترین اتفاقات کشور است که 2 هزار و500 میلیون دلار از پولهای بیت المال در اختیار وی قرار داده شده بود و تا این لحظه سرنخی از آنها در دست نیست و امیدواریم با اقداماتی که از سوی دستگاههای ذیصلاح صورت می گیرد این موضوع مشخص شود.

سخنان هسته‌ای رئیس مجلس در مراسم روز خبرنگار

علی لاریجانی روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که با حضور خبرنگاران پارلمانی برگزار شد با بیان این که فهم مسائل هسته‌ای و این که ما در چه شرایطی قرار داریم بسیار مهم است افزود: از جنس مسائلی مانند مسئله هسته‌ای در تاریخ ایران کمتر رخ می دهد.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی ما فراز و فرودهای زیادی داشتیم و بحران های داخلی و درگیری با گروهک و جنگ داشتیم ولی همیشه برای این موضوعات تدبیر می شده و زندگی ما با این مسائل و مشکلات عجین بوده است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم مسئله هسته ای را مقایسه کنیم باید این مسئله را با آخر جنگ یعنی قطعنامه 598 مقایسه کنیم که در آن شرایط حساس جامعه از یک شرایط به شرایط دیگر عبور می کرد.
لاریجانی افزود: در مسئله هسته‌ای و توافقی که امروز بحث آن در جامعه ما مطرح است در یک شرایط گذار قرار داریم که جامعه ما از 12 سال چالش وارد صحنه دیگری می‌شود؛ ممکن است گفته شود که این یک چالش ناحقی بوده که باید گفت بله این چالشی ناحقی است.
وی ادامه داد: در صحنه بین‌المللی بی‌رحمی زیاد است؛ مگر جنگ، جنگی حق بود؟ جنگ علیه ایران ناحق بود و قطعنامه 598 بعد از همه شرایط مختلف فراز دیگری برای ملت ایران تعریف کرد.
رییس مجلس اظهار کرد: در مساله هسته ای نیز بعد از 12 سال چالش سنگین ما به یک مقطع جدید رسیدیم که باید این مقطع جدید را درک کرد.
لاریجانی ادامه داد: آیا این مسیر را درست طی کرده ایم؟ همیشه می‌توان تحلیل کرد اما باید بدانیم که این 12 سال با دقت حرکت ها زیر ذره بین بود و دیده می شد و اینطور نبود که در مقاطعی که ما با غرب تعاملاتی داشتیم برای حل این مسئله یا زمانی که ایستادگی می کردیم یک کار سرسری صورت گرفته باشد بلکه پشت این مدت ها فکر بود که چرا ما باید در این مقطع تصمیم بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: این مقطع که ایران مذاکرات را جدی‌تر دنبال کرد از یک نگاه تاکتیکی صورت گرفت. در جلسات مختلف بحث شد که چرا پیشنهاد مذاکرات جدید را بپذیریم، البته مذاکرات بود اما این مذاکرات جنس جدیدی داشت و اینها هم بحث شد . چیزی نبود که یک نفر تصمیم بگیرد، مجموعا در نظام تمام ابعاد آن مورد توجه قرار گرفت و این مذاکرات را پسندیدیم که از این مسیر ادامه دهیم.
رییس قوه مقننه همچنین گفت: مذاکرات آغاز شد و خیلی فراز و فرود داشت؛ اینطور نبود که این مذاکرات با یک پیشنهادات سطحی و یک گفت و شنود راحت انجام شود.
لاریجانی افزود: مذاکرات هسته ای یک مذاکرات سخت و پرتنش بود و بارها در خصوص آن در جلسات مختلف بحث شد. از طریق مختلف پیگیری شد و اینطور نبود که یک جاده یک طرفه باشد؛ گفت و گوی پرچالشی بود. آنچه الان شما روی کاغد می بینید وجهی از آن بود.
وی ادامه داد: سوال این است که آیا این خاتمه کار است؟ خاتمه دوره است اما آغاز یک دوره پر مسئله است . اینطور نیست که اگر این مذاکرات حتی اگر در ایران تصویب شود راهی شسته و هموار داشته باشیم بلکه یک مسیر پرمسئله را پیش رو خواهیم داشت چون موجودات موذی که 12 سال چالش ایجاد کرده اند در مقابل این سند نیز رفتاری خواهند داشت که در همین روز ها مشاهده کردیم، و یک جنجال تصنعی بوجود می آورند.
وی تاکید کرد: ما باید به این مساله واقف باشیم که مسیر پس از مذاکرات مسیر جدید، با چالش هایی نو است که باید ابعاد آن مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی با تاکید بر این که باید سند برجام را به خوبی بفهمیم گفت: یکی از مسایل مهم این است که سند را به خوبی درک کنیم . طبعا در این سند داد و ستد رخ داده و کسی نمی گوید ما به حداکثر موضوعات مور نظر خود دست یافته ایم.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این تیزهوشی در تدوین سند بود که نکات اصلی مورد نظر ایران حفظ شد. در این راستا نکته اصلی حفظ غنی سازی و دوم برداشته شدن تحریم ها بود که طبعا حواشی دارد.
لاریجانی در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا می توان پس از توافق به غنی سازی ادامه داد و افزود: این اولین باری است که کشورهای گردن کلفت در جهان پذیرفته اند که ایران غنی سازی داشته باشد البته یک مقدار سطح غنی سازی محدود شده است که این موضوع نیز پیچیدگی هایی دارد که آیا امروز با مجموع مختصات فنی که در اختیار داریم این حد از غنی سازی برای ما فشاری جهت ایجاد محدودیت است یا خیر؟
وی اضافه کرد: نمی خواهم بحث را باز کنم اما می دانم برای ایران این موضوع تبعات ضررآمیزی ندارد ما غنی سازی را در ایران تثبیت کردیم.
رییس مجلس گفت: همان کشورهایی که می خواهند پیچ و مهره های غنی سازی را بردارند همان ها می گویند ما نتوانستیم از دستیابی ایران به فناوری هسته ای جلوگیری کنیم.
لاریجانی توافق را دستاوردی مهم برای ایران دانست و گفت: ما باید قدر کاری که کرده ایم را بدانیم زیرا همیشه در این شرایط نمی مانیم.
رییس مجلس افزود: در همین سند آمده که پس از یک مدت ایران به سمت صنعتی شدن می رود و این که چرا این مدت زمان محدودیت را پذیرفته ایم دقت نظر فنی در آن وجود دارد فکر می کنم ایران در این موضوع قوی وارد شده است.
وی با تاکید بر این که برداشته شدن تحریم های اقتصادی در سند و قطعنامه آمده است گفت: البته در برخی موارد لغو می شود اما در برخی موضوعات کشورها توان لغو نداشتند و گفته اند که متوقف می شود که این موضوع قابل درک است.

حضور ظریف در نشست ویژه توافق هسته‌ای

وزیر امرو خارجه کشورمان و اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای روز یکشنبه در نشست ویژه توافق هسته‌ای حضور یافته و به تبیین ابعاد مختلف برجام پرداختند.
ظریف در این نشست اظهار کرد: این که می گویم حضور مردم مذاکرات را به ثمر رساند و توازن ایجاد کرد، شعار نیست بلکه اگر به همه متون علمی که راجع به تحریم نوشته شده نگاه کنید هیچ کسی هدف تحریم را فشار اقتصادی بیان نمی کند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: هدف تحریم تغییر سیاست است، از این طریق که به مردم فشار وارد کرده و مردم را از حاکمیت جدا کنند و حاکمیت ناگزیر شود به خواسته وضع کنندگان تحریم گردن نهد؛ برای همین تحریم هایی که تاکنون از سوی شورای امنیت علیه کشورها وضع شده تماما به تغییر رژیم یا یک جنگ منتهی شده است.
ظریف خاطرنشان کرد: بنابراین هدف تحریم ها جدا کردن حاکمیت از مردم است به همین دلیل مردم با حضور در انتخابات نشان دادند که تحریم ها اثر ندارد و با حضور 73 درصدی در پای صندوق های رای نشان دادند که می خواهند که با دولت خود از طریق صندوق رای تعامل کنند.
وی تصریح کرد: همین امر باعث شد که طرف مقابل از تحمیل اراده خود از تحریم ایران ناامید شده و به مذاکره روی آورد.
رییس دستگاه دیپلماسی با بیان این که مذاکره در ظرف زمانی 12 – 13 ساله و نه در خلا، شکل گرفت، اظهار داشت: ما و طرف مقابل هر کدام در این مذاکرات داده هایی داشتیم. داده های طرف مقابل موفقیت نسبی در پروژه امنیتی سازی ایران بود که تبلور آن در هر قطعنامه شورای امنیت تحت فصل هفتم ابتدا با ماده 40 و بعد با ماده 41 شروع شد.
ظریف ادامه داد: از سوی دیگر ما از منظر علمی و فنی توانی را ذخیره کرده بودیم و مهمتر این نکته که با فشار نمی توان دیدگاهی را بر مردم ایران تحمیل کرد و این داده ما بود.
وی ضمن قدردانی از تلاش های دکتر صالحی، عراقچی و روانچی خاطرنشان کرد: متن نهایی، متن متوازنی است؛ این طور نیست که تمام خواسته های خود را به طرف مقابل تحمیل کرده باشیم، چنین چیزی توافق نیست، اسمش سند تسلیم است. از سوی دیگر طرف مقابل هم نه توانست و نه می تواند این کار را انجام دهد.
به گفته محمد جواد ظریف، 6 قطعنامه شورای امنیت بدون یک دقیقه اجرا و برای اولین بار لغو شد و برای نخستین بار بود که موضوعی با عنوان قطعنامه موضوع مذاکره شد. اگر این ها را فرامتن نگاه کنیم با هر متنی توازن ایجاد می کند، ضمن آنکه داخل متن هم توازن قابل توجهی وجود دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: حتی از نظر تناظر زمانی اقدامات هم این مساله رعایت شده است، به طوری که پرونده مرحله ای را طی می کند و در فاصله ای در شورای امنیت در یک بازه 10 ساله به طور قطعی خاتمه می باید. البته در حوزه هایی محدودیت هایی روی ایران هست اما قطعنامه جدید برخلاف قطعنامه قبلی تحریم ندارد بکله محدودیت دارد.
به گفته ظریف، قطعنامه های قبلی علیه کشورمان ممنوعیت داشت و کشورها مجاز نبودند با ایران معامله کنند و یا در برنامه هسته ای ایران حضور داشته باشند اما الان کشورها تشویق شده اند در برنامه هسته ای ایران حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: درموارد قبلی شاهد تحریم های شدید موشکی بودیم به طوری که حتی امکان استفاده از اقدامات قهر آمیز برای جلوگیری از دسترسی به فناوری موشکی بر اساس بند 9 قطعنامه 1929 وجود داشت اما این ها تبدیل به محدودیت برای مدت مشخص شده است.
وزیر امور خارجه با بیان این که این ها توازنی است که در برجام و قطعنامه به طور نسبی وجود دارد، اظهار داشت: با زمان بندی مشخص ظرف 10 سال پرونده ایران در شورا مختومه شده و از دستور کار حذف می شود و بندهای قطعنامه 2231 مشخص است.
ظریف تاکید کرد: نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که از روز پایان مذاکرات برخورد دنیا با ایران در موضوع هسته ای بر اساس متن برجام و قطعنامه تغییرکرده است. قطعنامه در مقدمه می گوید روز جمع بندی برجام، چون قطعنامه به اجرای کامل اشاره می کند، پرونده ایران در این مقطع عادی می شود.

تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس

نمایندگان در جلسه علنی روز دوشنبه کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با هدف کاهش هزینه ها، جلوگیری از موازی کاری و برگزاری همزمان انتخابات مجلس و خبرگان رهبری تصویب کردند.

برگزاری نشست خبری وزیر کشور

عبدالرضا رحمانی فضلی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان رهبری را مهم توصیف کرد و گفت: تاکنون 4 هزار نفر خود را در معرض داوطلبی انتخابات قرار داده اند و در مناسبت های مختلف، اعلام حضور کرده اند.
رحمانی فضلی به فعالیت وزارتخانه متبوعش در انتخابات آتی اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه در جهت آماده کردن فضای انتخابات، آماده کردن شرایط آرام، مهیا کردن شرایط منطقی و آماده کردن شرایط قانونی فعال است.
وی اضافه کرد: فضای انتخابات سالم و انتخاباتی که به دور از شائبه ورود هرگونه دخالت غیرقانونی در انتخابات باشد را فراهم خواهیم کرد و وزارت کشور در این زمینه نیز همانند سایر وظایف مطرح شده، اهتمام دارد.
وزیر کشور ادامه داد: باید آماده ایجاد فضای مشارکتی، تقویت حضور باشکوه مردم و فراهم آوری فضایی توام با امنیت باشیم. این موضوعات در انتخابات آتی حائز اهمیت است و در این باره نیازمند تلاش و جدیت خبرنگاران و اصحاب رسانه هستیم.
وی در ادامه به عملکرد خبرنگاران در کشور، نقدها و نقاط قوت و ضعف پرداخت و گفت: موضوع خبرنگاری هر روز با گستردگی تکنولوژی دچار دگرگونی می شود و لازم است ابعاد این حرفه تحول یابد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: هر چقدر امر خبررسانی مؤثرتر، سریع تر و تأثیرگذارتر باشد، در جهت گیری های جامعه اعم از دولت و مسوولان مفیدتر است.
رحمانی فضلی ادامه داد: آنچه مبنای تغییر خواهد بود، آگاهی است و کار خبرنگاری نیز آگاهی رساندن است؛ آگاهی قدرت تصمیم گیری را افزایش می دهد و جهت گیری ها را مشخص می کند.
وی با بیان اینکه ما در جامعه ای هستیم که تمامی اخبار در دسترس همگان قرار دارد، گفت: شما هر روز از طریق اینترنت، موبایل و سایر امکانات می توانید به اخبار زیادی دسترسی پیدا کنید که بیشتر آنها تازه و جدید است؛ هر کدام از آنها می تواند روی تصمیم و اقدام ما تأثیرگذار باشد.
وزیر کشور اظهار کرد: تصور نکنیم که اخبار بی اثر هستند؛ تمامی خبرها می تواند در جهت تغییر نگرش و اقدامات مؤثر باشد.

نظر عراقچی درباره تصویب برجام در مجلس

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای روز دوشنبه در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با موضوع برجام در مجلس اظهار کرد: قبل از این که تصمیم بگیریم برجام به چه شکلی به مجلس ارائه شود باید به این پرسش پاسخ دهیم که برجام به تصویب مجلس نیاز دارد یا ندارد؟ اگر دارد که باید درباره نحوه تصویب آن در مجلس تصمیم گیری شود.
وی یادآور شد: برجام اقدامات مشترک طرفین است که به صورت داوطلبانه انجام می شود و از نتایج آن نیز هر دو طرف بهره مند می شوند.
معاون وزیر امور خارجه توضیح داد: طبق اصل 77 قانون اساسی تمامی معاهده ها باید برای تصویب به مجلس برود و باید بررسی کنیم که آیا برجام جزیی از این معاهدات هست یا نیست؟ برخی معتقدند که برجام جزیی از این معاهدات هست و برخی معتقدند این گونه نیست زیرا مجموعه ای از اقدامات داوطلبانه است که در قالب یک معاهده نمی گنجد بنابراین برجام احتیاج به تصویب مجلس ندارد.
عراقچی عنوان کرد: موضوعی که در اختیارات شورای عالی امنیت ملی قرار می گیرد از حیطه مجلس خارج می شود و موضوع هسته ای ما در 12 سال اخیر از سوی شورای عالی امنیت ملی بررسی شده است.
وی گفت: هر دو دیدگاه از پایه های حقوقی برخوردار هستند و نمی توان به تصمیمی درباره آنها رسید اما به اعتقاد ما دیدگاهی که اشاره می کند که برجام معاهده نیست و اقداماتی داوطلبانه است و نیاز به تصویب مجلس نداشته و در شورای عالی امنیت ملی بررسی می شود قوی تر است.
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: در کنار این دو دیدگاه حقوقی، یک دیدگاه سیاسی نیز وجود دارد که مربوط به وزارت خارجه است و از منظر منافع ملی به موضوع تصویب برجام در مجلس نگاه می کند.
عراقچی ادامه داد: به لحاظ منافع ملی کشور، صلاح نیست برجام در مجلس به تصویب برسد زیرا در هیچکدام از کشورهای 1+5 برجام را در به تصویب پارلمان ها نمی رسانند. بحث هایی که در کنگره آمریکا وجود دارد برای تصویب برجام نیست بلکه برای رد کردن توافق است و اگر رد شود توسط رییس جمهوری آمریکا وتو می شود و در نهایت برجام قانون نمی شود و اقداماتی داوطلبانه است.
وی تصریح کرد: آیا به صلاح است که مجلس مجموعه ای از اقدامات داوطلبانه را تبدیل به قانون و آن را برای دولت لازم الاجرا کند؟ در صورتی که اکنون اقدامات برجام داوطلبانه است.

پیام رهبر معظم انقلاب در پی تدفین دو شهید غواص در حوزه هنری

رهبر معظم انقلاب روز سه‌شنبه در پی تدفین دو تن از شهدای غواص در حوزه ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی در پیامی ابراز امیدواری کردند هنر بزرگ این شهدا، مایه برکت و الهام حوزه هنری به عنوان «مرکز هنر انقلابی» باشد.

دیدار ظریف با نخست‌وزیر لبنان و سید حسن نصرالله

دور دوم سفرهای منطقه‌ای دکتر ظریف روز سه‌شنبه با سفر به بیروت آغاز شد و موضوعات مختلف دوجانبه و تحولات منطقه ای و بحران تروریسم و افراطی‌گری از محورهای مورد مذاکره بود.
همچنین طرح جدید ایران برای کمک به حل مشکل سوریه و همچنین ابعاد و آثار نتایج مذکرات هسته ای دراین سفرها مورد گفت‌وگو قرار گرفت.
ظریف سه‌شنبه شب در دیدار با سیدحسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان، آخرین تحولات ناشی از نتایج توافق ایران و 1+5 را مورد بررسی قرار داد.
ظریف در این دیدار با اشاره به نتایج توافق وین اظهار کرد: این توافق آثار مثبتی بر تحولات منطقه خواهد داشت.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: با گفت‌وگو و دیپلماسی می‌توان مشکلات جاری کشورهای منطقه را که ناشی از سیاست‌های تفرقه‌افکنانه اسرائیل و رویکردهای افراطی گروه‌های تروریستی است را به سوی امنیت و آرامش و وحدت تمامی طیف‌های سیاسی رهنمون ساخت.
وزیر خارجه کشورمان با تبیین نشست سازنده مقاومت و همزیستی ادیان و مذاهب در برقراری صلح و توسعه خاطرنشان کرد: مقاومت موجب افزایش عزت عراق و لبنان و منطقه بوده است.
ظریف گفت: امیدواریم در مرحله جدید با افزایش رایزنی و گفت‌وگوها بتوان راه‌های برون‌رفت از مشکلات جاری لبنان و منطقه را با خرد جمعی و منطق هر چه بیشتر محقق کرد.
سیدحسن نصرالله نیز با ارزیابی نتایج توافق هسته‌ای، دستاورد دیپلماتیک ایران در توافق هسته‌ای را به وزیر خارجه جمهوری اسلامی تبریک گفت و نتایج دستاوردهای این رخدادها را برای لبنان و منطقه مثبت و سازنده توصیف کرد.
وی با اشاره به تلاش‌های مقاومت و حزب‌الله برای رفع خطرات آسیب‌رسان بر مردم منطقه خاطرنشان کرد: مقاومت درصدد صیانت از لبنان و منطقه در برابر خطرات اصلی دشمنان بوده که هدف از آن متلاشی ساختن همبستگی، امنیت و زیرساخت‌های بشری و همزیستی مسالمت‌آمیز بوده است.
همچنین محمد جواد ظریف در دیدار با تمام سلام، نخست‌وزیر لبنان، به ارزیابی مثبت نخست‌وزیر لبنان نسبت به توافق جمهوری اسلامی ایران با 5+1 اشاره کرد و گفت: از صحبت‌های نخست وزیر لبنان در قبال نتایج توافق وین تشکر می‌کنیم.
وی افزود: ما با وجود اختلافات چند دهه‌ای، توانستیم با رویکرد گفت‌وگو، یکی از بحران‌های پیچیده جهانی را حل کنیم.
وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه توافق وین را بهانه‌ای برای ایجاد مشکل برای دیگران نکرده‌ایم، گفت: همه منطقه و کشورهای دوست، همسایه و اسلامی و عربی از نتایج آن بهره‌مند شده‌اند.
وی با یادآوری سفر خود به منطقه بلافاصله پس از توافق وین افزود: ما به کویت، قطر و عراق سفر کردیم و با تشریح نتایج و دستاوردهای توافق، نقش سازنده و آثار مثبت گفت‌وگوهای منطقه‌ای را زمینه‌ساز بهره‌مندی همه کشورهای منطقه دانستیم.
ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: گفت‌وگو و تساهل که از ویژگی‌های لبنان است می‌تواند موجبات رفاه و امنیت را برای همگان فراهم سازد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین به نقش کلیدی مقاومت اشاره و گفت‌وگو و همکاری بین همه گروه‌های لبنانی را زمینه‌ساز پیشرفت‌های بیشتر برای مردم لبنان و منطقه توصیف کرد.
وی افزود: ما از گفت‌وگوهای لبنانی - لبنانی برای کمک به حل مشکلات سیاسی این کشور حمایت می‌کنیم.
ظریف با یادآوری مناسبات دوجانبه تهران و بیروت، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، اکنون اراده لازم برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی را دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تبیین راه حل مشکلات سیاسی لبنان گفت: راه حل همه مشکلات می‌تواند با گفت‌وگو براساس رفع نگرانی و توجه به خواسته‌های همه طرف های داخلی محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: ما در جمهوری اسلامی از روند گفت‌وگوهای لبنانی- لبنانی حمایت می‌کنیم و از هیچ کمکی فروگذار نمی‌کنیم.

دیدار رئیس جمهور با خانواده‌های شهدای دیپلمات

دکتر روحانی روز سه شنبه و همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در دیدار خانواده های شهدای دیپلمات کشورمان در مزار شریف با تجلیل از صبر و استقامت خانواده شهیدان و با گرامیداشت یاد شهدای آنان گفت: روز شهیدان دیپلمات کشورمان در مزار شریف یکی از روزهای تاثر انگیز است و البته واقعه شهادت آنان نشان می دهد که دشمنان و تروریست ها تا چه حد به فرزندان این مرز و بوم حساس هستند.
رئیس جمهوری افزود: مردم و بزرگان کشورمان از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی از شهید قرنی تا شهید مطهری به دست تروریست ها به شهادت رسیدند و هنوز هم تروریست ها علیه ملت ایران فعالیت می کنند و ما نیز متقابلا همواره در مقابله با تروریسم و تروریست ها هستیم.
روحانی با بیان اینکه معمولاً مراکز دیپلماتیک و سفارتخانه ها محلی امن محسوب می شود، به حادثه شهادت دیپلمات های کشورمان در مزار شریف اشاره کرد و گفت: تصور نمی شد که تروریست ها مکانی را که محل استقرار دیپلمات های کشورمان است، اشغال و آنان را به مظلومانه ترین شکل به شهادت برسانند.
رئیس جمهوری اضافه کرد: در ابتدای وقوع این حادثه کسی باور نمی کرد که گروه های تروریستی بتوانند به این اقدام دست بزنند زیرا در آن زمان گروه طالبان تازه شکل گرفته بود و مزار شریف که در شمال افغانستان قرار دارد از مناطقی بود که در اختیار مجاهدین موسوم به ائتلاف شمال قرار داشت و کسی فکر نمی کرد طالبان بتواند به این منطقه راه یابد، البته متاسفانه دستگاه اطلاعاتی برخی از کشورها هم در این حادثه بی دخالت نبودند.
روحانی شهادت دیپلمات های کشورمان در مزار شریف را بسیار مظلومانه و غریبانه توصیف کرد و گفت: شما خانواده معظم شهدا روزهای سختی را گذراندید؛ روزهایی که سرنوشت آنها نامشخص بود و اطلاع نداشتید که بر آنان چه می گذرد و فکر هم نمی شد که چنین جنایت وحشیانه ای نسبت به دیپلمات ها و مسئولان کشورمان که برای خدمت در آنجا حضور داشتند، انجام شود.
روحانی اضافه کرد: اقدام تروریستی در مزار شریف، سند دیگری برای ایستادگی و مبارزه جمهوری اسلامی ایران با تروریسم و تروریست هاست.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: زمانی که تروریست‌ها در جمهوری اسلامی ایران، عزیزان ما را به شهادت می رساندند شاید کسی در دنیا تصور نمی کرد که زمانی این موضوع آنان را نیز درگیر کند و امروز متاسفانه در بسیاری از کشورها وحشیگری تروریست ها به حد اعلا رسیده است؛ تروریست هایی که در پشت صحنه و در باطن توسط صهیونیست‌ها و برخی کشورهای غربی حمایت و پشتیبانی می شوند.

 

captcha