کد خبر: 3341678
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
در قالب پایان‌نامه؛

پژوهشگر افغان «آیین خانواده در قرآن» را تبیین کرد

شعب خارجی: لیاقت‌علی بلخی در پایان‌نامه‌ای با عنوان «آیین خانواده در قرآن»، ابعاد گوناگون ازدواج و تشکیل خانواده را در پرتو آیات قرآن و روایات معصومین مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، لیاقت‌علی بلخی، پژوهشگر افغان و از دانش‌آموختگان جامعة المصطفی(ص) العالمیه  در پایان‌نامه‌ای با عنوان «آیین خانواده در قرآن»  ضرورت تشکیل خانواده را با استناد به آموزه‌های اسلامی تبیین کرده است.
وی این پایان‌نامه را در 167 صفحه به نگارش درآورده است و جلسه دفاع آن بهمن‌ماه سال 1380 در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد.
این پایان‌نامه ابعاد گوناگون ازدواج و تشکیل خانواده را در پرتو آیات قرآن و روایات معصومین مورد بررسی قرار داده است.
در این پایان‌نامه می‌خوانیم: تشکیل خانواده نیاز حیاتی انسان است که تأمین اهداف و مقاصد پنهان و آشکار آن نیازمند بهره‌مندی از یک راهنمایی دقیق و جامع است.
ازدواج، اهداف متعددی را تأمین می‌کند؛ خودکفایی و استقلال، آسایش و آرامش، تأمین نیازهای جنسی، بقای نسل، تکامل، سلامت و امنیت اجتماعی، عشق و محبت و تعاون در اطاعت و عبادت، از جمله اهدافی است که آیات و روایات به آن اشاره دارد.
آموزه‌های اسلامی تأکید بسیاری بر تحقق ازدواج میان زن و مرد داشته و تجرد را مورد نکوهش قرار داده است. افراد مجرد اثر کمتری در فعالیت‌های مثبت اجتماعی دارند و تجرد همچنین موجب افزایش انحرافات رفتاری و جنسی در جامعه می‌شود.
از سوی دیگر، انتخاب همسر باید بر اساس معیارهای خاصی صورت بگیرد؛ سنخیت در ایمان، سنخیت در پاکدامنی و همچنین کفو‌بودن زن و مرد جزء معیارهای اسلام برای انتخاب همسر است.
با آن‌که اسلام دستورات ساده‌ای برای ازدواج وضع کرده است؛ اما مشکلات اقتصادی، تشریفات و رسوم غلط، ازدواج را برای جوانان بسیار سخت می‌کند و این امر می‌تواند موجب افزایش انحرافات و اضطراب اجتماعی و تعطیلی امر ازدواج شود.
در آیین اسلام، تأمین نیازمندی‌های زن به عهده مرد نهاده شده و مهریه نیز به‌عنوان هدیه‌ای از سوی مرد و پشتوانه‌ای برای زن واجب شده است.
همچنین، آئین اسلام برای استحکام بنیان خانواده، وظایفی را برای هر یک از زوجین و نیز وظایف متقابلی را برای والدین و فرزندان مقرر کرده است.
تربیت اخلاقی، تعلیم، تأدیب، آموزش قرآن و احکام دین و تزویج اولاد از وظایف والدین است. از فرزندان نیز خواسته شده تا با گفتار و کردار نیک با والدین خود رفتار و دستورات آنان را اطاعت کنند و نهایت تواضع و فروتنی را نسبت به پدر و مادر داشته باشند.

captcha