حجت الاسلام حسین منیری در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی با اعلام مطلب فوق افزود: دروغ از بزرگترین معایب و گناهان و منشا بسیاری از مفاسد بوده و بالطبع عادت کردن به این کار ناپسند از گناهان کبیره میباشد؛ فرد دروغگو به قدری از سوی خداوند مورد مذمت قرار گرفته که او را بی ایمان معرفی کرده و هیچ فرد بی ایمان مؤمن تلقی نمیگردد.
وی با اشاره به آیه 116 سوره نحل « "وَلاَ تَقُولُواْ لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُکُمُ الْکَذِبَ هَـذَا حَلاَلٌ وَهَـذَا حَرَامٌ لِّتَفْتَرُواْ عَلَى اللّهِ الْکَذِبَ إِنَّ الَّذِینَ یَفْتَرُونَ عَلَى اللّهِ الْکَذِبَ لاَ یُفْلِحُونَ» افزود: دروغ باعث محرومیت انسان از رحمت خداوند ، و بی اعتبار شدنش در جامعه و سلب اعتماد عمومی میشود.
حجت الاسلام منیری تصریح کرد: بنای خلقت و طبیعت بر حقیقت و راستی استوار بوده و دروغ گفتن ، جامعه و شخص را دچار نفاق و دورویی میکند و درآیات و روایات بسیاری دروغگویان در ردیف کافران و منکران آیات الهی قرار میگیرند.
وی بیان کرد: دروغ علاوه بر آثار سوء احلاقی در فرد دروغ گو و تخریب روان و کمرنگ ساختن ایمان وی و نابودی بنیان جامعه ، آثار زیانباری از لحاظ فرهنگی ،اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز به دنبال دارد .
حجت الاسلام منیری در ادامه اظهار کرد: یکی از عوامل مهم روی آوردن افراد به دروغ گویی، ضعف ایمان قلبی و باورهای دینی میباشد؛ دروغ گفتن به عنوان یک گناه کبیره و مقدمه همه فسادها ، سبب خرابی ایمان شده که این عمل زشت و ناپسند در اسلام و آیات و روایات به شدت نهی شده است.
وی گفت: صداقت در گفتار یکی از فضائل اخلاقی بوده و راستی در گفتار و کردار انسانها پیشرفت و تعالی جامعه را به دنبال خواهد داشت؛ پیراسته شدن کارها و رفتارهای انسانها با راستگویی ، باعث گشوده شدن دریچههای کمال و فراهم گشتن زمینه نیکبختی و سعادت بشری میشود.
مدیرکل حوزه علمیه نقده خاطر نشان کرد: دروغ و نفاق علاوه بر تخریب شخصیت فرد در جامعه و گسسته شدن پیوند های اجتماعی ،انسان را درپیشگاه خداوند متعال نیز بی اعتبار میکند.