به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری نخستین همایش بینالمللی تکریم بانوان مروج فرهنگ رضوی، فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی امروز، اول شهریورماه، در این همایش با بیان اینکه باید در جهت ترویج فرهنگ و سیره رضوی، معصومی، فاطمی، علوی و مهدوی بیشتر تلاش کنیم، اظهار کرد: در قوانین اسلامی افراد نسبت به خداوند متعال، خود و جامعه مسئول هستند، به همین منظور تأکید شده است تا زنان نیز قبول مسئولیت کنند.
وی با بیان اینکه بهطورکلی حقوق زنان شامل حق فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و قضایی میشود، افزود: دیدگاه اسلام منطبق بر فقه شیعه و نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل زنان، میتواند محور گفتوگو با دیگر کشورهای اسلامی در مورد مسائل زنان قرار گیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در اندیشه اسلامی زنان و مردان در حقوق انسانی خویش عموماً مشترک هستند؛ اما در مراحل اقدام و اجرا ممکن است تبعیضهایی صورت بگیرد، تأکید کرد: در دیدگاه اسلام زنان از حقوقی مانند برخورداری از حیات شایسته، آزاداندیشی، اراده اجتماعی، آزادی، مصونیت از ضررهای مادی و معنوی و تأمین امنیت روانی و عاطفی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: زنان مسلمان همچنین دارای حق بهرهمندی از بهداشت، برنامهریزی و سیاستگذاری و قانونگذاری، مدیریت، اجرا و نظارت در زمینههای گوناگون، دارای حق کسبوکار، کار شرافتمندانه، افزایش آگاهی در زمینههای مختلف، شرکت در اجتماعات عبادی، فرهنگی، سیاسی، هنری و ورزشی هستند.
رهبر با بیان اینکه زنان مسلمان میتوانند مشارکت سیاسی در عرصههای داخلی، بینالمللی و جهان اسلام داشته باشند، افزود: زنان با حضور فعال و مؤثر در مجامع بینالمللی میتوانند علاوه بر حقوق خود، از حق مستضعفان و کودکان نیز دفاع کنند.
رئیس فراکسیون زنان شورای اسلامی با اشاره به بحثوجدال فراوان در زمینه حقوق انسانی زنان، گفت: لازم است با اهتمام به دیدگاه اسلام درباره حقوق زنان، برای ترویج حقوق ویژه زنان اقدام کنیم و وظیفه ما زنان مسلمان است که در این زمینه الگویی شایسته به جهان ارائه دهیم.
وی اظهار امیدواری کرد تا با برگزاری اجلاسهای بعدی نسبت به پیشنهاد تدوین سند مشترک میان کشورهای اسلامی اقدام اساسی صورت گیرد و بتوان با ارائه الگوی شایسته، زنان را در کل جهان اسلام هدایت کرد.
ضرورت شناخت و ترویج صحیح فرهنگ رضوی
همچنین در این مراسم شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ویژگیها و مختصات فرهنگ رضوی را باید به درستی شناخته و ترویج دهیم، گفت: حیات سیاسی امام رضا(ع) به دلیل روش منطقی و مستدلی که در آن حاکم بود، نسبت به سایر ائمه تفاوت داشت.
وی ادامه داد: فضای باز سیاسی عصر امام رضا(ع) منجر به تجمیع افکار و شبهههای انحرافی شده بود که ایشان برای ترویج چهره صحیح دین از روش مناظره و آزاداندیشی بهره میبردند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اهمیت نقش حضرت معصومه(س) در الگویابی دینی، اظهار کرد: حاصل نگاه و رفتاری که در فرهنگ رضوی وجود دارد، وجود حضرت معصومه(س) است که باید شخصیت این بانوی کریمه اهل بیت(ع) را به درستی شناخته و برای ترویج چهره این شخصیت به نسل جوان فعلی، گامی اساسی برداریم.
وی با بیان اینکه با شناسایی بانوان مروج فرهنگ رضوی میتوان فعالیتهای آنها را بسط و گسترش داد، تأکید کرد: در سطح بینالملل باید زمینههای لازم را برای ترویج فرهنگ رضوی در عرصه علم و عمل فراهم کنیم.
مولاوردی اظهار کرد: پرهیز از دنیا یکی از مهمترین ویژگیهای سیره امام رضا(ع) است که باید در کنار سایر ویژگیهای معرفتی ایشان ترویج شود.
وی با اشاره به لقب رضا برای امام هشتم(ع)، اظهار کرد: دلیل اینکه ایشان چنین لقبی گرفتهاند به گفته امام جواد(ع) این است که همانگونه دوستان آن حضرت از او راضی بودند، دشمنان هم رضایت داشتند.
مولاوردی با اشاره به مقام علمی امام رضا(ع) گفت: عصر ایشان عصر شکوفایی علم و سرازیر شدن علوم مختلف ملتها و تداخل فرهنگ مردمان بوده که باعث رواج عقاید انحرافی و مشربهای کلامی و فلسفی شده بود که چالشی جدید در مقابل آموزههای ناب اسلامی بهوجود آورده بود و امام رضا(ع) نقشی اساسی در حفظ و بقای این آموزههای الهی داشتند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه رفعت و مهربانی نیز از مهمترین ویژگیهای امام رضا(ع) است، اظهار کرد: همچنین از دیگر ویژگیهای مهم ایشان میتوان به ارتباط مؤثر آن حضرت با دیگران اشاره کرد که میتواند در شرایط امروز ما بسیار تأثیرگذار باشد.