به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
رونمایی از موشک نقطه زن فاتح 313 با حضور رئیس جمهور
موشک نقطه زن فاتح 313 روز شنبه با حضور رئیس جمهور در سازمان هوا فضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد؛ موشکی که جمهوری اسلامی ایران را در جمع انگشت شمار کشورهای صاحب موشک های سوخت جامد مرکب نقطه زن با برد 500 کیلومتر قرار داد.
رئیس جمهور در این مراسم اظهار کرد: وقتی می گوییم سیاست تنش زدایی، همگرایی و اعتمادسازی، این منافاتی با قدرت دفاعی و صنعت نظامی ما ندارد؛ ما زمانی می توانیم با طرف مقابل خوب مذاکره کنیم و گفت و گوی ثمربخش داشته باشیم که توانمند و قوی باشیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: صنعت دفاعی کشور نشان از نوع آرمان آن ملت و کشور دارد و صنایع دفاعی ما هموازه صنایعی است که از سرزمین ، مردم و منافع ما به خوبی دفاع می کند.
روحانی تاکید کرد: ما اهل تجاوز نبوده و نیستیم، سیاست ما سیاست تنش زدایی، همگرایی و اعتمادسازی با دنیا است. ایران ثابت کرده اهل تجاوز نیست، اهل فرهنگ و نوعدوستی است.
وی همچنین گفت: بازدارندگی تنها با صنعت دفاعی و نظامی حاصل نمی شود نیاز به قدرت فرهنگی، علمی ، سیاسی و اقتصادی هم داریم و این قدرت ها باید در کنار هم قرار گیرند تا قدرت ملی محقق شود.
وی با تاکید بر این که اسلام به جای جنگ کلمه دفاع را به کار برده است، افزود: سال ها در تاریخ دنیا طول کشید که از کلمه جنگ به دفاع برسیم، قرن ها بحث جنگ و جنگ سالاری بود، زمانی که اسلام به عنوان دین رحمت در شبه جزیره عربستان طلوع کرد و این آیین خود را برای جهانیان تبیین کرد به جای جنگ از دفاع نام برد.
وی خاطرنشان کرد: آرمان ما، آرمان دفاع است نه جنگ، دین و نظام ما مردم سالار است و جنگ سالار نیست، زیرا ما بدنبال جنگ و تجاوز نیستیم. دین ما و نظام ما مردم سالار است و جنگ سالار نیست.
روحانی تصریح کرد: این توانمندی است که شما نیازمندی خود را دسته بندی کنید و آن بخش هایی را که باید به بیرون سفارش دهید در اختیار آنها قرار دهید و از محصول آنان استفاده کنید، البته مونتاژ نهایی به عهده خودتان است و این موضوع روشن است.
روحانی افزود: ما اهل تجاوز نبوده ایم، ما مقاطعی داشتیم که اگر یک کشوری بدنبال تجاوز بود برای او مقاطع طلایی بود؛ عراق به ما ضربه زده بود و در یک شرایطی عراق گرفتار شد و اگر ما می خواستیم تجاوز کنیم یا حتی انتقام بگیریم یا ضربه بزنیم بهترین مقطع بود که ما ضربه بزنیم، همین عراق متجاوز آنقدر به انسانیت این نظام و این کشور باور داشت که همه نیروهای خود را در جنوب و شرق این کشور رها کرد یعنی آن دشمن هم مطمئن بود که ما اهل تجاوز و اهل آغاز جنگ نیستیم.
رییس قوه مجریه گفت: ما اهل فرهنگ، کتاب و هنر و تمدن هستیم و به همین دلیل اساس راهبرد جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد بازدارندگی و دفاع است و سیاست ما سیاست تنش زدایی، همگرایی و اعتمادسازی با دنیا است.
وی ادامه داد: اگر کشوری اقتدار و استقلال و ثبات نداشته باشند، نمی تواند به دنبال صلح واقعی باشد؛ یک کشور ناتوان و ضعیف و کشوری که در برابر قدرت نظامی کشورهای همجوارش، رقیبانش یا دشمنانش توان برخورد و دفاع ندارد چطور می تواند مدعی صلح باشد؟ آن باید همیشه آماده اشغال باشد.
رییس جمهوری همچنین گفت: ادعای صلح خواهی و تنش زدایی بدون قدرت، آمادگی برای اشغال کشور، تجاوز دیگران و از دست رفتن منافع کشور است.
روحانی افزود: ما نیازمند به قدرت ملی هستیم، حال بخشی از این قدرت ملی قدرت سیاسی و بخشی از آن قدرت نظامی و فرهنگی و اقتصادی است و قدرت های مختلف در کنارهم قدرت ملی را می سازد.
ییس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود توافق هسته ای را کم نظیر خواند و گفت: 199 کشور دنیا به جز یک رژیم نامشروع و یک عده اعضای کنگره آمریکا موافق توافق هستند. در واقع کار مهمی اتفاق افتاده است؛ توافق برد - برد که به نفع همه است.
روحانی توضیح داد: به یک معنا اگر کشوری به دنبال سلاح کشتار جمعی باشد این توافق، توافق بدی است، اگر ایران می خواست بمب اتم بسازد این توافق خوب نبود، اما اگر کشوری بدنبال کشتار بی گناهان نیست و طبق منطق، عقل، دین و فتوای رهبرش به دنبال سلاح کشتار جمعی و بمب اتم نیست بلکه در پی فناوری صلح آمیز است این توافق بسیار خوب است و نقص ندارد.
وی اظهار داشت: ممکن است برخی به ذهنشان بیاید اگر با دنیا توافق کردیم و روابط ما صمیمی شد دیگر برای چه سلاح ، موشک و هواپیما بسازیم و قدرت دفاعی کشور را تقویت کنیم؟
روحانی در پاسخ به این سوال گفت: ما باید برای این توان دفاعی خود را تقویت کنیم که توافق و ثبات در این کشور پایدار بماند، تا روابط صمیمی ما با منطقه و دنیا یک روابط صمیمی و پایدار باشد.
وی ادامه داد: اگر یک کشور مستقل نباشد هر چه که قدرتمند هم باشد تبدیل به ژاندارم می شود که به او دستور می دهند تا چه کار انجام دهد.
رییس جمهوری تصریح کرد: اگر کشوری دارای ثبات، انسجام و وحدت ملی نباشد نیروی مسلح آن کشور هم نمی تواند به اهداف خود دست یابد. ببینید در یک کشوری که اختلاف بین اقوام، ملیت ها و مذاهب پیش می آید ارتش هم ضعیف می شود اما اگر ملت منسجم و متحد بود نیروی مسلح پشتوانه مردمی دارد و به خوبی می تواند از مردمش دفاع کند.
روحانی با تاکید بر این که اگر صلح می خواهیم باید قوی و مقتدر باشیم، گفت: مشکل و تهدیدات فراوانی اطراف ما وجود دارد، کشور ما آرام و امن است اما منطقه امن نیست.
وی افزود: شرایطی نیست که بتوان با خیال راحت گفت تا 10 سال دیگر خبری نیست و بتوان یک نفس راحت کشید، به شرق کشور نگاه کنید، می بینید آمریکایی ها سکنی گزیده و پایگاه نظامی در اختیار گرفته اند، به غرب کشور نگاه کنید، می بینید یک کشور بزرگ در نا امنی و بی ثباتی تروریست ها است و آمریکایی ها آنجا هم به نوعی حضور دارند.
رییس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود قدرت ایران را پشتوانه ثبات منطقه دانست و گفت:ما آمادگی داریم با کشورهای در منطقه که دارای هدف واحد هستیم، همه ثبات می خواهیم و به دنبال مبارزه با تروریسم هستیم، نوعی هماهنگی، همکاری و حتی ائتلاف تشکیل دهیم تا به اهداف مورد نظر دست یابیم.
روحانی با یادآوری حساسیت دیپلمات ها در مذاکره برای صنعت دفاعی خاطرنشان کرد: اگر شرایطی به وجود آمد که صورتجلسه مذاکرات در اختیار مردم قرار گیرد، خواهید دید که دیپلمات ها در دفاع از صنعت دفاعی همچون شیر غریده اند.
وی اظهارداشت: امروز تنها چیزی که مطرح کرده اند این است موشکی نسازید که از ابتدا طراحی آن برای سلاح هسته ای باشد. ما هیچگاه بدنبال این کار نبوده و نیستیم.
وی تاکید کرد: می بینید که در برجام در مورد بحث نظامی به هیچ عنوان مساله ای وجود ندارد که نیروهای مسلح ما قدمی در راهبردها و اهداف خود کوتاه بیایند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما از هر کجا که لازم بدانیم سلاح می خریم و منتظر اجازه هیچکس نخواهیم بود و اگر هم لازم باشد سلاحمان را بدون هیچ ملاحظه ای خواهیم فروخت.
سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در دیدار دست اندرکاران و کارگزاران حج و سفرهای عتبات، حج را ضامن 'تداوم اسلام' و مظهر 'وحدت و عظمت' امت اسلامی خواندند و با تأکید بر توجه همزمان به ابعاد اجتماعی و فردی این فریضه بزرگ، انتقال تجربیات وحدت بخش ملت ایران در کنگره عظیم حج را موجب همبستگی، همدلی و اقتدار بیشتر امت اسلامی برشمردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح جنبه اجتماعی حج نیز به حضور همزمان همه ملتها با همه تفاوت های نژادی، مذهبی، فرهنگی و ظاهری در مکه و مدینه اشاره کردند و افزودند: حج مظهر و فرصت واقعی 'وحدت اسلامی' است.
ایشان با انتقاد شدید از کسانیکه با انواع روشها از جمله بزرگ کردن مفهوم ملیّت، حقیقت و اهمیت امت اسلامی را کمرنگ میکنند افزودند: حج، نمونه ای معنادار از تشکیل امت اسلامی و فرصت بسیار بزرگ برای همزبانی، همدلی و ابراز همدردی مسلمانان جهان است.
رهبر انقلاب تجلی عظمت امت اسلامی و فرصت تبادل تجربیات را از دیگر نکات مهم جنبه اجتماعی حج برشمردند و افزودند: بیان و انعکاس تجربیات مفید ملتهای مسلمان، تقویت امت اسلامی را به همراه می آورد.
ایشان در همین زمینه به تجربیات موثر و کارآمد ملت ایران در دشمن شناسی، اعتماد نکردن به دشمن و اشتباه نگرفتن دوست با دشمن اشاره کردند و افزودند: مردم ما با درکی ستایش برانگیز، دریافته اند که استکبار جهانی و صهیونیزم، دشمن حقیقی و لجوج ملت ایران و امت اسلامی اند و به همین دلیل در همه اجتماعات عظیم ملی و اسلامی، علیه آمریکا و صهیونیزم شعار دادهاند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در 36 سال اخیر، استکبار گاه دشمنی با ایران را از زبان و رفتار کشورهای دیگر پیگیری کرده است اما ملت ایران همیشه متوجه بود که این کشورها فریب خورده و آلت دستند و دشمن واقعی، همان آمریکا و اسرائیل است.
رهبر انقلاب به تجربه ناموفق روی کار آمدن برخی گروههای اسلامی در بعضی کشورها اشاره کردند و گفتند: آنها برخلاف ملت ایران، جای دوست و دشمن را اشتباه گرفتند و ضربه اش را نیز خوردند.
حضرت آیت الله خامنه ای اتحاد را از دیگر تجربه های قابل انتقال ملت ایران به ملتهای دیگر در موسم حج برشمردند و افزودند: مردم ایران با وجود همه اختلاف های ' عقیدتی، فکری و سیاسی' و تفاوتهای قومیتی، وحدت ملی را حفظ کرده اند و قدر این نعمت الهی را به خوبی میدانند که این تجربه گرانقدر باید به دیگر ملتهای مسلمان منتقل شود.
ایشان درگیری داخلی در برخی کشورها را به بهانه های مذهبی، سیاسی و حتی حزبی، نتیجه قدرناشناسی نعمت وحدت برشمردند و افزودند: خداوند با هیچ ملتی، 'قوم و خویشی' ندارد و اگر مردمی قدر اتحاد و همدلی را ندانند خداوند آنها را به بلیّه اختلاف و درگیری و خونریزی دچار میکند.
حضرت آیت الله خامنه ای توطئه های ظالمان جهانی را بر ضد اسلام و ایران و نظام اسلامی یادآورد شدند و افزودند: آنها در واقع نه بر ضد شیعه یا ایران، بلکه بر ضد قرآن توطئه میکنند چرا که میدانند قرآن و اسلام، کانون بیداری بخش ملتهاست.
رهبر انقلاب با استناد به تلاش بی وقفه مستکبران برای دستیابی به راههای متنوع نفوذ و ضربه زدن به مسلمانان افزودند: به پشتوانه حمایت بی پایان مالی استکبار، دهها مرکز و کانون فکری و سیاسی در آمریکا، اروپا، فلسطین اشغالی و کشورهای وابسته، در حال مطالعه و بررسی اسلام و شیعه هستند تا راههای مقابله با عوامل بیدارساز و اقتدار آفرین امت اسلامی را شناسایی و عملیاتی کنند.
ایشان افزودند: زورگویان جهانی، ایجاد خشونت و تفرقه به نام اسلام را کاملاً جدی دنبال میکنند و در تلاشند با بدنام کردن دین مبین اسلام، به جان هم انداختن ملتها و حتی ایجاد درگیری میان یک ملت، امت اسلامی را تضعیف کنند که انتقال تجربیات وحدت بخش و دشمن شناسانه ملت ایران به دیگر ملتها در ایام حج میتواند این توطئه را خنثی کند.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: البته انتقال تجربیات مفید ملتها به یکدیگر در موسم حج، مخالفانی دارد اما به هر حال باید راه آنرا پیدا کرد.
انتخاب اعضای هیئت رئیسه کمیسیون ویژه برجام
در جلسه روز یکشنبه کمیسیون ویژه بررسی برجام اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون با رأی اعضا انتخاب شدند. به این ترتیب علیرضا زاکانی به عنوان رئیس کمیسیون ویژه برجام برگزیده شد و منصور حقیقت پور، نماینده اردبیل و حجتالاسلام و المسلمین وحید احمدی نماینده کنگاور به عنوان نواب اول و دوم این کمیسیون انتخاب شدند.
همچنین سید حسین نقوی حسینی به عنوان سخنگو و حسین نجابت و محمود نبویان، نمایندگان تهران، به عنوان دبیران اول و دوم این کمیسیون برگزیده شدند.
نشست خبری مشترک وزرای خارجه ایران و انگلیس
نشست خبری محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و فیلیپ هاموند، وزیر امرو خارجه انگلیس عصر یکشنبه برگزار شد.
ظریف در این نشست خبری با اشاره به بازگشایی سفارتخانه های انگلیس و ایران، گفت: این یک شروع مجدد برای روابط بین ایران و انگلیس خواهد بود.
ظریف با بیان اینکه روابط دو کشور با فراز و نشیب هایی در طول سالیان گذشته مواجه بوده است، گفت: امروز هم ما وارد مرحله جدیدی از روابط بر اساس احترام متقابل و سیاست تعامل سازنده و گفت وگو شده ایم.
وی ادامه داد: گفت و گوهایی که در طی 2 سال گذشته هم در مذاکرات هسته ای و هم حاشیه های اجلاس مجمع عمومی ملل متحد در سطح وزاری خارجه، معاونان و در سطح رییس جمهوری و نخست وزیر بریتانیا جریان داشته حائز اهمیت بوده است.
ظریف تصریح کرد: البته اشتراک نظر هم وجود دارد و اشتراکاتی همچون اجرای موفق برجام نیز یکی از نکات مشترک است؛ پس از اینکه برجام مراحل داخلی خود را در کشورهایی که نیازمند طی مراحل داخلی هستند طی کند، این موضوع مورد اهتمام قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: همینطور اشتراک نظر درباره ضرورت مبازه با افراط، فرقه گرایی و قاچاق مواد مخدر وجود دارد و نیز در مورد استفاده از امکانی که برجام برای گسترش روابط اقتصادی و زمینه های مشترک ایجاد کرده نیز اشتراکاتی وجود دارد.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: در خصوص موارد مشترک همکاری هایی خواهیم داشت و در مورد اختلاف نظرها نیز گفت و گو می کنیم؛ درباره برخی مسایل منطقه ای نیاز به گفت و گوی بیشتری داریم تا اینکه موضوعات مختلف و مورد توافق و موضوعات مورد اختلاف را بتوانیم با جدیت، دقت و احترام مورد بررسی قرار دهیم.
وی با اشاره به چالش های فرقه گرایی و افراط گرایی در منطقه اظهار داشت: ایران آماده است با تمام همسایگان بدون استثنا ارتباط برقرار کند و من فکر می کنم همه ما با چالش های مشترکی مواجه هستیم و باید استانداردهای معیشتی مردم را بهبود بخشیم.
ظریف تصریح کرد: ایران اعتقاد دارد تمام نگرش های قبلی باید کنار گذاشته شود و با یکدیگر بر اساس استراتژی برد- برد همکاری کنیم. اگر بازی انجام دهیم که به ضرر کسی باشد به نفع کشورهای منطقه نخواهد بود.
ظریف یادآور شد: بعد از برجام ، سفرهای زیادی به منطقه داشته ام و پیام من به کشورهای منطقه همین بوده است و از همسایگان می خواهم که پیام مثبت دهند.
خبرنگاری از ظریف پرسید اکنون که سفارتخانه انگلیس باز شده، آیا سفارتخانه آمریکا در تهران هم باز خواهد شد؟ که وی پاسخ داد: ما با انگلستان روابط سیاسی داشتیم که این روابط ، مدتی با دشواری رو به رو شده بود و امروز با بازگشایی سفارتخانه های دو کشور ؛ به وضع قبلی برگشتیم.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور اضافه کرد: وضعیت روابط ما با ایالت متحده آمریکا متفاوت است. مردم ایران نسبت به سیاست های آمریکا و تداوم روش های غیرمعقول آنها، نگرانی قابل توجهی دارند.
ظریف با تاکید بر اینکه نیاز به تغییر در آمریکا وجود دارد؛ ادامه داد: وضعیت روابط ما با آمریکا با وضعیت روابط ایران با سایر کشورها متفاوت است که مدتی با دشواری مواجه بود و اکنون به حالت قبلی بازگشت.
همچنین فیلیپ هاموند در پاسخ به سؤالی مبنی بر نگاه تروئیکای اروپایی به فرآیند تصویب برجام در کنگره آمریکا اظهار کرد: نظرات ما در این توافق کاملا مستقل از آمریکا است. این توافق باعث شکل گیری مباحثی در آمریکا و ایران شده است. در انگلستان ، آلمان و فرانسه استقبال کلی از این توافق شده و البته صداهای مخالف هم وجود دارد ، اما در کل، افکار عمومی از برجام استقبال کردند.
وی یاد آور شد: این مساله در آمریکا پروسه خاص خودش را دارد و ما می دانیم چیست ؛ اطمینان دارم آمریکا تصمیم مناسبی خواهد گرفت و برجام را تصویب خواهد کرد.
هاموند خاطرنشان کرد: ما همه این توافق را امضا و از آن حمایت کردیم و نسبت به این توافق همه ما متعهد هستیم و 1+5 و ایران به وعده های خود عمل خواهند کرد و این مساله به نفع مردمان خود و منطقه خواهد بود.
وزیر امورخارجه انگلیس همچنین در پاسخ به سؤالی پیرامون برنامه دولت این کشور برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با ایران اظهار داشت: قبل از هر چیز مساله مهم در روابط سیاسی، برقراری دیالوگ منظم و کاری است. ما قبول می کنیم که اختلاف نظرهایی داریم و باید بر آنها تمرکز کنیم و تحلیل مشترکی در باره مشکلات داشته باشیم .
وی بازگشایی سفارتخانه های دو کشور را مهم ترین قدم در این زمینه عنوان و اظهار کرد: ما برای اینکه روابط اقتصادی طولانی مدت و پایدار داشته باشیم باید اعتماد را احیا کنیم و بدانیم که نیازهای اقتصادی دو کشور چه چیزهایی هستند.
وی افزود: خوشحالم که اولین وزیرخارجه انگلستان هستم که پس از سال 2003 به ایران سفر کرده ام و خوشحال هستم که به طور همزمان سفارت ایران را در لندن و انگلستان در تهران بازگشایی کردیم.
وزیر امورخارجه انگلیس گفت: ایران یک کشور مهم در منطقه بی ثبات خاورمیانه است بنابراین گفت و گو با ایران برای ما بسیار مهم است و سفارت ها در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کنند.
وی به دولت روحانی اشاره کرد و گفت: از زمان انتخاب آقای روحانی روابط بین دو کشور رو به بهبود و ثبات بود و ما با کاردارهای غیرمقیم در ارتباط بودیم و سال گذشته هم آقای کامرون و رییس جمهور روحانی در نیویورک باهم ملاقات کردند و این اولین ملاقاتی بود که از سال 1357 و بعد از انقلاب اتفاق افتاد.
هاموند یادآور شد: ما شب و روزهای زیادی را در وین با آقای ظریف داشتیم و ملاقات ها و تماس هایی برای رسیدن به برجام داشتیم و گفت و گوها بین دو کشور می تواند موضع ها را بهتر کند .
وزیر خارجه انگلیس افزود: ایران یک کشور مهم در منطقه بسیار استراتژیک خاورمیانه ای است که دچار بی ثباتی است و برای ما بسیار مهم است که گفت و گوها را بین خودمان حفظ کنیم و سفارت ها در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. بنابراین بازگشایی سفارتخانه ها قدمی در این جهت بود.
هاموند ادامه داد: باز کردن سفارتخانه ها فقط یک کار سمبلیک نیست یک کانال مهم است برای اینکه بتوانیم در موارد بسیار مهم و مورد علاقه طرفین ارتباط برقرار کنیم.
تجید میثاق رئیس جمهور و هیئت دولت با آرمانهای امام(ره)
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و اعضای هیئت دولت روز دوشنبه در نخستین روز هفته دولت با حضور در حرم مطهر امام راحل (ره) با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
روحانی در این مراسم اظهار کرد: تشرف به حرم حضرت امام خمینی (ره) در آغاز هفته دولت، یک سنت تشریفاتی و یا حتی یک سنت سیاسی نیست.
وی ادامه داد: این تشرف به معنای آن است که دولت این هفته را فرصتی می داند که راه، مسیر و خط امام(ره) را در زمینه رابطه دولت، مردم و رهبری مرور کند و سیره و راه امام(ره) را خط مشی اصلی خود برای تداوم مسیر دولت اسلامی و تکامل آن بداند.
رییس جمهوری ادامه داد: این جا نکته مهمی وجود دارد و آن این که هدف مهم انقلاب اسلامی تشکیل نظام اسلامی بود و پس از تشکیل آن ادامه راه انقلاب در درون نظام خواهد بود نه انقلاب بیرون نظام؛ و این اشتباه است که کسی فکر کند انقلاب در برابر نظام یا فرای نظام است. روحانی تصریح کرد: انقلاب راه خود را برای رسیدن به همه زوایا و ابعادش اعم از تشکیل جمهوری اسلامی ایران، در درون نظام انجام می دهد. اگر کسی فکر می کند انقلابی است، انقلابی بودن از دیدگاه امام به معنای قانونی بودن است.
وی تاکید کرد: انقلابی بودن، اجرای قانون و اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران است از دیدگاه منطق امام (ره) انقلابی گری به معنای افراط گری مردود است.
رییس جمهوری با بیان این که باید مجموع سیره و زندگی امام (ره) را به عنوان الگو قرار دهیم، تصریح کرد: برخی از سخنان امام(ره) در پاسخ به یک حادثه خاص و یا برخی از کلمات امام (ره) راجع به موضوع خاص و در یک مقطع تاریخی است اما مجموعه کلام و راه امام(ره) باید مدنظر باشد.
روحانی، راه امام (ره) را اسلامیت و جمهوریت دانست و گفت: اگر ما بخواهیم با نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم یا با نام جمهوریت خدای نکرده اسلامیت را کنار بگذاریم از راه امام(ره) فاصله گرفته ایم.
وی با یادآوری این که امام (ره) در سیره و راه خود تشکیل نهاد دولت را برای اداره نظام و نهاد قانون ضروری می دانست، افزود: امام(ره) مراجعه به آرای مردم را ضروری می دانست، امام با مردم انقلاب کرد و با مردم جلوی توطئه ها و تروریست های بعد از انقلاب را گرفت و با مردم انتخابات شکوهمند انجام داد.
رئیس جمهور یادآور شد: امام(ره) با مردم و با جوانان در برابر تجاوز ایستاد و در دفاع هشت ساله به پیروزی رسید. امام با مردم در برابر قدرت های تجاوزگر ایستادگی کرد و با مردم با استبداد و استعمار جنگید. امام همه جا کنار مردم و با مردم بود و میزان را رای مردم می دانست.
روحانی اظهار کرد: امام(ره) در سال های پایانی زندگی خود به خوبی، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت تبیین کرد. امام(ره) هیچ گاه در امور دولت دخالت نمی کرد و همواره هدایت می کرد همان طور که امروز رهبر معظم انقلاب هم در همه امور کشور هدایت گر هستند.
دیدار وزیر خارجه انگلیس با رئیس جمهور کشورمان
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس، توافق هسته ای را مقدمه ای برای ایجاد حرکت بهتر در روابط دانست و تصریح کرد: ما این توافق را به عنوان آغاز حرکت برای ایجاد شرایطی بهتر در روابط بین الملل و منطقه می دانیم.
وی با تاکید بر لزوم اهتمام طرف مقابل به اجرای دقیق تعهدات، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به تمامی تعهدات داوطلبانه ای که در برجام عنوان شده، پایبند خواهد بود چرا که تصمیم قاطع ما این بوده است که به دنبال سلاح نیستیم و تاسیسات ما نیز تحت نظارت آژانس است.
رییس جمهوری یادآور شد: در این راستا طرف های مذاکرات در آینده خواهند دید که انتخاب تعامل با ایران به جای تقابل راه صحیحی بوده است.
روحانی با تقبیح برخی از سخنان یا رفتارها از جمله تهدید به وجود گزینه نظامی یا بازگشت تحریم ها، گفت: این سخنان طنزآلود، شعارها و شوخی های نابجایی است که به روند اعتمادسازی، آسیب می رساند.
وی با تاکید بر استفاده از شرایط به وجود آمده پس از توافق هسته ای در جهت گسترش مناسبات همه جانبه، تصریح کرد: تعامل انگلیس و ایران برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و مشارکت دوکشور در مسیر حل مسایل و موضوعات بین المللی و منطقه ای ضروری است.
رییس جمهوری با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت خانه های ایران و انگلیس در تهران و لندن و ضرورت ارتقا روابط سیاسی و توسعه همکاری ها میان دو کشور اظهارداشت: در شرایط فعلی مسوولان دو کشور وظیفه بزرگ تری بر دوش دارند تا روابط فی مابین را بر مبنای اعتماد متقابل بازسازی و به سطح قابل قبولی برسانند.
روحانی فضای جدید به وجود آمده حاصل از توافق هسته ای را بسیار مغتنم دانست و گفت: نحوه اجرای توافق، رفتارها و گفتارها باید به گونه ای باشد تا افکار عمومی بر مفید بودن این تحولات صحه بگذارد.
روحانی در بخش دیگری از این دیدار به مبارزه با تروریسم و افراطی گری به عنوان یکی از مسایل ضروری در دنیای امروز اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف کشتار انسان های بیگناه در جهان بوده و خواستار جلوگیری از این روند است.
وی افزود: هدف ما جلوگیری از کشتار، خونریزی، تفرقه، خشونت و افراطی گری در همه نقاط جهان است و این نکته که در جهت دستیابی به اهداف عالی انسانی با دیگران مشارکت داشته باشیم برای ما بسیار حائز اهمیت است.
انتخاب آیتالله جنتی به عنوان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر
حجتالاسلام و المسلمین مرتضی آقاتهرانی روز سهشنبه در نشست خبری با اشاره به روند بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر از سال 82 تا تصویب نهایی آن در سال 94 در مجلس و سپس ارسال آن به شورای نگهبان و رسیدگی به این طرح در هیات عالی رسیدگی به حل اختلافات قوا، افزود: در پایان تیرماه سال جاری هیات عالی نظارت پس از بررسی و تشکیل جلسات مختلف اجرای این قانون را الزامی کرد.
وی با بیان این که ستاد هم اکنون فعالیت خود را آغاز کرده و دولت نیز این قانون را به زیرمجموعه های خود ابلاغ کرده است، ادامه داد: اگر دولت باز هم ایراداتی نسبت به این قانون دارد می تواند نظرات خود را به صورت لایحه برای بررسی بیشتر به مجلس ارسال کند.
نماینده مردم تهران با بیان این که این قانون برای جلوگیری از انجام منکری توسط مسوولین و کارگزاران نظام است، اضافه کرد: این قانون می تواند امر به معروف و نهی از منکر را برای مردم سهل تر کند؛ در عین حال نظمی جدی به اجرای امر به معروف و نهی از منکر که قبلا ستادی قدرتمند نبود، خواهد داد.
وی قانون امر به معروف و نهی از منکر را دارای 24 ماده و 19 تبصره دانست و گفت: آیت الله احمد جنتی از طرف شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به عنوان رییس این ستاد معرفی شده و دولت نیز باید تا سه ماه آینده آیین نامه های اجرایی آن را تهیه و ابلاغ کند.
همدان؛ مقصد بیست و دومین سفر استانی رئیس جمهور
دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در جمع مردم همدان در ورزشگاه شهدای قدس اظهار کرد: افتخار ماست که به قانون متعهد باشیم، طبق این قانون متحد باشیم و خودمان را برای انتخابات پایان سال جاری آماده کنیم.
رییس جمهوری گفت: امروز نیاز به وحدت و اتحاد داریم؛ هیچ کس از این کلام که همه باید به قانون عمل کنند دلخور نشود؛ هیچ کس وهیچ نهاد در ایران بالاتر از قانون وجود ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد که انشاالله همه نهادهای کشور از دولت، شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه ، نیروهای مسلح همه و همه دست به دست هم خواهیم داد و شاهد یک انتخابات شکوهمند در ایران خواهیم بود.
ی اظهار کرد: امروز بعد از 2 سال از شروع افتخار آمیز کار دولت تدبیر و امید که با رای ارزشمند شما مردم در 24 خرداد سال 92 آغاز شد با همت، ایثار، مشارکت و حمایت مردم به هدف های مهمی دست یافته ایم.
رییس جمهوری ادامه داد: امروز چهره ایران بیشتر از هر زمان دیگر در منطقه، در غرب و شرق معرفی شده است؛ مردم جهان می دانند که ملت بزرگ و فرهنگ دوست و مقاومی در این سرزمین به نام ایرانیان دلاور زندگی می کنند.
رییس جمهوری تصریح کرد: امروز به همت مردم و با تلاش دولتمردانی که منتخب شما هستند، چهره واقعی ایران به جهانیان معرفی می شود؛ امروز بعد از 23 ماه مذاکره پیگیر توسط فرزندان انقلابی شما و دیپلمات های قهرمان ، به نقطه ای رسیده ایم که توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم؛امنیت واقعی را به این کشور بازگردانیم و قطعنامه های ظالمانه و ضد حقوق بشری را از همان مرکزی که صادر شده بود، توسط همان گروهی که صادر شده بود - یعنی در شورای امنیت سازمان ملل متحد - این قطعنامه را لغو کردیم.
وی اظهار کرد: به حول و قوه الهی، زنجیرهای تحریم یکی بعد از دیگری خواهد گسست و مردم ما از همه حقوق اقتصادی و تجاری بهره مند خواهند شد و در ماه ها و سالهای آینده ملت ما شاهد توسعه و حرکت شتابان پایدار به سمت پیشرفت واقعی خواهند بود.
نظر ولایتی درباره موشک اس ـ 300
علی اکبر ولایتی عصر سه شنبه در حاشیه دیدار با مدیرکل آسیای غربی و شمال آفریقای وزارت امورخارجه چین در جمع خبرنگاران درباره تحویل موشک های اس – 300 به ایران گفت: ایران برای دفاع از خود هر اقدام مشروعی را که برای تقویت نظامی و امنیت کشور لازم بداند انجام می دهد.
افزود: این قرارداد در گذشته با روسیه امضا شده و امروز آن ها می خواهند اجرایی کنند. ایران هم برای اجرای این قرارداد آمادگی دارد و این موشک ها یکی از اقلام مهم برای دفاع و تقویت امنیت کشور است.
وی ادامه داد: با توجه به نقش پررنگ جمهوری اسلامی ایران در حفظ تعادل و صلح و ثبات و آرامش در منطقه لازم است که کشورمان امکانات دفاعی جمهوری اسلامی امکاناتی کامل و به روزی باشد.
اظهارنظر آمانو درباره توافق هستهای با ایران
یوکیو آمانو، روز سه شنبه سوم ، انتقاداتی را که اخیرا در رابطه با توافق هسته ای ایران مطرح شده اند رد کرده و گفته که روش هایی که در توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 تعیین شده اند، به هیچ وجه مغایر استانداردهای امنیتی و فنی آژانس نیستند.
او افزوده: از جمله این انتقادات، سپردن بازرسی از منطقه نظامی پارچین در شرق تهران به دست بازرسان ایرانی است.
آمانو که در جلسه شورای حکام آژانس سخن میگفت، اظهار کرد: محتوای توافقنامه هسته ای محرمانه است و او نمی تواند جزییات آن را فاش کند، اما او اطمینان داده که مقرراتی که با ایران تعیین شده، از نظر فنی مستحکم بوده و با فعالیت های پادمانی آژانس هماهنگی دارد.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در بیانیه ای که به این منظور صادر کرده نوشته است: همه فعالیت های مربوط به نقشه راه تا روز 15 اکتبر تکمیل شده و ارزیابی نهایی در نشست شورای حکام در روز 15 دسامبر ارایه خواهد شد.
در بیانیه مدیر کل آژانس هسته ای همچنین آمده است که توافق هسته ای با ایران باعث اجرای پروتکل الحاقی از جانب جمهوری اسلامی خواهد شد.
به گفته آمانو، پروتکل الحاقی یکی از ابزارهای قوی راستی آزمایی به شمار می رود و آژانس از طریق آن بهتر می تواند در زمینه صحت اطلاعات دریافتی از ایران راستی آزمایی کند.
تصویب طرح ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان در دستگاههای دولتی از سوی مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با تصویب طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های دولتی تاکید کردند افراد مشمول این قانون ظرف 60 روز باید پست خود را ترک کنند.
براین اساس ماده 95 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهر 1386 و سه تبصره آن با مصوبه امروز مجلس به این شرح اصلاح شد:
ماده 95 ـ هرگونه به کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات بازخرید یا بازنشسته شده یا می شوند از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به استثنای مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری، ایثارگران، فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان 70 درصد و بالاتر در دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری یا هر دستگاهی که به نحوی از آنها از بودجه کل کشور استفاده می کند، ممنوع و همچنین هرگونه پرداخت از هر محل و تحت هر عنوان به آنها ممنوع است.
تبصره 1 - افرادی که برخلاف مفاد این قانون به کارگیری شده اند، ظرف مدت 60 روز از تاریخ تصویب این قانون، باید سمت و پست خود را ترک کرده وهرگونه پرداخت تحت هر عنوان به آنان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است.
تبصره 2- کارکنان و اعضای هیات مدیره مناطق آزاد تجاری و صنعتی نیز مشمول این قانون می باشند.
تبصره 3- کلیه قوانین ومقررات عام مغایر این حکم و ماده 41 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 15 آبان ماه 84 و ماده 91 قانون استخدام کشوری مصوب 31 خرداد 1345 و بند ب ماده 65 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15 دی ماه 89 در خصوص دستگاه های اجرایی نسخ می شود.
دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب
رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت روز چهارشنبه و در هفته دولت با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
رهبرمعظم انقلاب در این دیدار با تقدیر از تلاشهای دولت، از جمله در زمینه کاهش تورم، آرامش و ثبات اقتصادی، سلامت و بهداشت و پایان مذاکرات هسته ای، تأکید کردند: در روند حرکت عمومی کشور، «توجه کامل به تداوم دشمنی دشمنان، هوشیاری در مقابل رخنه و نفوذ بیگانگان، پرهیز از حاشیه سازی، حفظ شتاب علمی، مدیریت عرصه فرهنگ بر مبنای اصول و شعارهای امام و انقلاب، توجه به عدالت در مسیر پیشرفت، مدیریت جدی بازرگانی خارجی، تدوین برنامه ای منسجم و زمان بندی شده برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه کامل مسئولان قرار داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته ما به تورم دو رقمی راضی نیستم و تورم سالیانه باید به زیر ده درصد برسد.
حضرت آیت الله خامنه ای، تلاش دولت برای خروج از رکود، طرح تحول سلامت، برنامه ریزی برای ادامه حرکت علمی کشور، مهار آبها، و تلاش برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و طرحهای آبیاری را از دیگر اقدامات خوب دولت دانستند و با اشاره به موضوع هسته ای افزودند: پایان دادن به مذاکرات هسته ای یکی از کارهای بسیار مهمی است که انجام شده و امیدواریم که اگر در این زمینه برخی مسائل و مشکلاتی هم وجود دارد، برطرف شود.
رهبر انقلاب، در عین حال، در بحث هسته ای، احتمال بی توجهی به اهداف دشمنان را از جمله نگرانی ها و دغدغه های خود برشمردند و تأکید کردند: از اول انقلاب تا امروز دشمنی صهیونیستها و امریکایی ها با انقلاب و جمهوری اسلامی کم نشده است و این واقعیت نباید به هیچ وجه در ذهن مسئولان کمرنگ شود.
ایشان افزودند: البته روشهای دشمنی و ضربه زدن، ممکن است نو و جدید بشود اما همه مسئولان «سیاسی، اقتصادی، فرهنگی» باید توجه کنند که مطلقاً در نقشه طراحی شده دشمن قرار نگیرند و تصمیمات آنها خواسته یا ناخواسته به اجرای بسته مورد نظر بیگانگان کمک نکند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: اهداف خصمانه و صریح دشمنان در حرفها و نوشته های آنها، قابل درک است و هیچ کس نباید فراموش کند که جبهه دشمن با سلاحِ آماده در مقابل ملت و کشور، موضع گرفته است و ما نیز باید با جبهه بندی دقیق، به اقتضای موقعیتهای مختلف، در مقابل دشمنان تصمیم گیری و اقدام کنیم.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: البته ضرورت درک دشمنی پایان ناپذیر صهیونیستها و امریکایی ها، مختص دولتمردان نیست و آحاد مردم بخصوص عناصر دلسوز انقلاب باید این واقعیت را مورد توجه قرار دهند، اما وظیفه دولتمردان در این زمینه بیشتر است.
حضرت آیت الله خامنه ای هوشیاری در مقابل تلاش دشمن برای نفوذ پیچیده و تدریجی را، ضرورتی عینی برشمردند و تأکید کردند: باید در هر شرایطی در اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و صریح و بدون رودربایستی، در مقابل دشمن مواضع انقلاب و مبانی امام بزرگوار را بدون ترس و خجالت بیان کرد.
ایشان خاطرنشان کردند: اگر غفلت شود ناگهان متوجه می شویم که دشمن در جاهایی رخنه کرده و مشغول کارهای خطرناک فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است بنابراین باید کاملاً مراقب باشیم.
رهبر انقلاب تبدیل حرکت علمی به گفتمان عمومی در یک دهه اخیر را ضامن حفظ رشد علمی برشمردند و افزودند: این گفتمان نشاط آور و تحرک برانگیز باید حفظ و تقویت شود.
ایشان، تکیه بر شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری را ضروری و اشتغال آفرین دانستند و افزودند: بگونه ای برنامه ریزی کنید که دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی بتوانند وارد بازار کار و فعالیت شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای فرهنگ را اولویت دیگر این برهه از زمان برشمردند و خاطرنشان کردند: مشکلات اقتصادی موجب پریشانی فکر نمی شود اما مشکلات فرهنگی، گاه خواب را از انسان می رباید.
رهبر انقلاب، تولید محصولات فرهنگی سالم و جلوگیری از تولیدات مضر فرهنگی را دو وظیفه اصلی مسئولان برشمردند و خاطرنشان کردند: در همه کشورهای دنیا، از محصولات فرهنگی مراقبت می شود بنابراین اگر برخی تولیدات اعم از نمایشی و مکتوب، با مبانی و اصول در تضاد هستند بدون رودربایستی جلوی آنها را بگیرید.
ایشان با رد کامل رهاسازی فرهنگی تأکید کردند: عرصه فرهنگ باید براساس مبانی و شعارهای امام و انقلاب مدیریت و خوراک فرهنگی سالم برای جامعه تولید شود.
رهبر انقلاب اسلامی، اقتصاد را اصلی ترین اولویت کشور برشمردند و چند نکته را در این زمینه بیان کردند که نکته نخست «پیشرفت توأم با عدالت» بود.
ایشان افزودند: باید مراقب بود در حرکت اقتصادی، فاصله طبقاتی پیش نیاید و فقرا پایمال نشوند.
حضرت آیت الله خامنه ای، اقتصاد مقاومتی را موضوع مهمی خواندند که در هرگونه برنامه ریزی باید مورد توجه کامل دولت قرار گیرد.
ایشان از گزارشهای دستگاهها در این زمینه تشکر کردند اما گفتند: برخی از کارهای انجام شده مقدماتی است، برخی مربوط به اقتصاد مقاومتی نیست و برخی هم کارهای جاری دستگاههاست که جزو فعالیتهای اقتصاد مقاومتی آمده است.
حضرت آیت الله خامنه ای یادآوری کردند: اقتصاد مقاومتی، بسته ای «کامل و منسجم» و محصول عقل جمعی است و برای تحقق نیز به برنامه اجرایی و عملیاتی منسجم نیاز دارد.
ایشان افزودند: در این برنامه باید سهم اجرایی هر دستگاه مشخص و زمان بندی شود و به موازات رفع مشکلات و موانع، فعالیتهای دستگاهها رصد و پیگیری شود.
رهبر انقلاب افزودند: بعد از طراحی این برنامه عملیاتی، گام دوم در تحقق اقتصاد مقاومتی، تشکیل یک ستاد فرماندهی قوی، هوشمند و نافذالکلمه است تا با پایش فعالیتها، اقدامات ضربتی برای حل مشکلات، و اتخاذ تصمیمات صحیح و بموقع، زمینه اجرایی شدن برنامه را فراهم کند و به مردم گزارش دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای به دولتمردان تأکید کردند: هیچ برنامه اقتصادی غیرمنطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار ندهید و برنامه ششم توسعه را نیز سریعتر و بر همین مبنا تدوین کنید.
در ابتدای این دیدار آقای روحانی رئیس جمهور گزارشی از اقدامات دولت در عرصه های مختلف، در دو سال گذشته بیان کرد.
تصویب سند اطلاعرسانی کمیسیون ویژه بررسی برجام
اعضای کمیسیون ویژه بررسی برنامه جامع اقدام مشترک ظهر چهارشنبه در سومین نشست خود سند اطلاع رسانی کمیسیون را در 9 بند تصویب کردند که از جمله آنها نحوه گزارش دهی به مسئولان و رسانه ها بود که از جمله موارد آن میتوان به نحوه گزارش کمیسیون به مسئولین عالیرتبه کشور، نمایندگان و رسانهها و همچنین نحوه حضور رسانهها در کمیسیون اشاره کرد.
همچنین در این جلسه روشهای بررسی برجام به ویژه کمیتههای تخصصی اصلاح و تکمیل شد و در ادامه جلسه اعضا بر ضرورت بازدید از اماکن هستهای تأکید کردند و مقرر شد برنامه بازدید از این اماکن طی جدول زمانبندی شده اعلام شود.
حجتالاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
سید محمد جواد هاشمینژاد، دبیر کنگره 17000 شهید ترور و محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور، سخنرانان پیش از خطبهها خواهند بود.