کد خبر: 3353894
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
عباسی‌مقدم در «افق» مطرح کرد:

مشارکت ۱۸ هزار نفری در بیستمین جشنواره قرآن دانشگاه‌های علوم پزشکی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مشارکت ۱۸ هزار نفری کارکنان، اساتید و دانشجویان در بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مصطفی عباسی‌مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در برنامه زنده رادیویی افق که روز گذشته، هفتم شهریورماه از رادیو قرآن پخش شد با اشاره به فعالیت‌های قرآنی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در معاونت فرهنگی و دانشجویی خود مرکز قرآن و عترت را راه‌اندازی کرده است که این مرکز به عنوان یکی از سه بخش اصلی معاونت فرهنگی ـ دانشجویی است.
وی افزود: فعالیت‌های مرکز قرآن و عترت در دو بخش فعالیت‌های قرآنی در بیمارستان‌ها و مراکز و فعالیت‌های پژوهشی قرآنی که زیر مجموعه شورای توسعه فرهنگ قرآنی است شامل می‌شود.
عباسی‌مقدم با اشاره به برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، عنوان کرد: این جشنواره‌ که هم‌اکنون مرحله کشوری آن در حال برگزاری است از ابتدای سال تحصیلی مراحل اولیه خود را آغاز کرده است و با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف خود در حال حاضر به مرحله کشوری رسیده است.

کارکنان سهم عمده‌ای در مسابقات قرآن وزارت بهداشت دارند
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه گفت: در مسابقات قرآن وزارت بهداشت، کارکنان سهم عمده‌ای دارند چون کارمندان و کارکنان مراکز درمانی را نیز شامل می‌شود که البته آمار مشارکت دانشجویان در این مسابقات بیشتر از کارکنان است.
وی ادامه داد: طی یک نظرسنجی که بین دانشجویان و کارکنان فعال صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم فعالیتی که در حوزه دانشجویان علوم پزشکی جواب می‌دهد فعالیت‌هایی در حوزه معارف قرآن به ویژه مباحث میان‌رشته‌ای است پس زمانی که مسابقات کتبی ویژه در حوزه اعجاز علمی قرآن و سلامت پزشکی گذاشتیم این رشته جاذبه زیادی داشت و شرکت‌کنندگان زیادی در این رشته حضور داشتند.
عباسی‌مقدم در ادامه گفت: در برگزاری مسابقات و جشنواره‌های قرآنی باید جامعه مخاطب را بشناسیم و براساس نوع مخاطب به طراحی برنامه بپردازیم؛ در محافل و فعالیت‌های جمعی قرآنی همه جا باید رعایت ذائقه و دغدغه‌های مخاطبان ملاک اول باشد که ما این بحث را در مسابقات قرآن وزارت بهداشت مورد توجه داشته‌ایم.
وی ادامه داد: سلامت معنوی، اخلاق پزشکی، اعجاز علمی و تجربی قرآن، تغذیه در قرآن و... از جمله مواردی هستند که در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت مورد توجه بوده‌اند. باید کاری کنیم که دانشجویان و اساتید در این حوزه‌ها و موضوعات فعال شده و به انجام فعالیت‌های پژوهشی در این حوزه بپردازند.

حمایت از پایان‌نامه‌هایی با موضوع اخلاق پزشکی، سلامت معنوی و سلامت جسمی
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: در زمینه پایان‌نامه‌ها نیز سیاستی داریم که از پایان‌نامه‌هایی با موضوع اخلاق پزشکی، سلامت معنوی و سلامت جسمی، سلامت روحی و روانی، تغذیه و... حمایت می‌کنیم و علاوه بر این همایش‌هایی که در قالب کمیته‌های قرآن‌پژوهشی در دانشگاه برگزار می‌شود نیز مورد حمایت خود قرار می‌دهیم.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه مسابقات و جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، گفت: نفرات برتر بخش پژوهش و کتبی اساتید و دانشجویان و بخش ویژه(قرآن و سلامت) از روزهای قبل مشخص شده است و برگزیدگان این بخش‌ها امروز در افتتاحیه مسابقات معرفی و تجلیل شدند.
عباسی‌مقدم یادآور شد: در بخش شفاهی که شامل قرائت، حفظ، ترتیل و... است نیز 700 نفر از برگزیدگان دانشگاهی را دعوت کرده‌ایم تا این روزها در دانشگاه علوم پزشکی با هم به رقابت بپردازند. در اختتامیه این جشنواره از برگزیدگان در تمامی رشته‌ها و بخش‌ها تجلیل می‌شود.
وی در ادامه گفت: برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت پس از اینکه مشخص شدند به جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان معرفی می‌شوند تا با برگزیدگان دیگر بخش‌های دانشگاهی با هم رقابت کنند.

مسابقات قرآن و عترت وزارت بهداشت در 9 رشته در حال برگزاری است
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: مسابقات قرآن وزارت بهداشت در مرحله نهایی هم‌اکنون در 9 رشته در حال برگزاری است که طی سه روز ادامه خواهد داشت و در پایان، برگزیدگان معرفی و تجلیل می‌شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: هم‌اکنون بیستمین دوره جشنواره قرآن و عترت در حال برگزاری است که نزدیک به 18 هزار نفر از دانشگاه‌های علوم پزشکی در این جشنواره شرکت کرده‌اند. ما کمتر از 200 هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم که 18 هزار نفر از این دانشجویان در این جشنواره شرکت کرده‌اند.
عباسی‌مقدم ادامه داد: بیشترین آمار شرکت‌کننده در مسابقات کتبی بوده، از نظر شرکت‌کنندگان بیشترین آمار مربوط به دانشجویان بوده و بیشترین مشارکت در فعالیت‌های پژوهشی مربوط به اساتید بوده است. امسال 20 درصد بیشتر از سال گذشته مشارکت اساتید را در این جشنواره داشته‌ایم.
وی یادآور شد: در بخش کتبی، رشته قرآن و سلامت را اضافه کرده‌ایم و کتاب‌های اعجاز علمی را معرفی کردیم و در بخش پژوهشی نیز موضوع مبانی سلامت در قرآن و عترت را اعلام کرده‌ایم که مقالات متعددی در این حوزه دریافت شد و نزدیک به 450 مقاله پژوهشی در این موضوع دریافت شد که 300 پژوهش از این پژوهش‌ها قابل قبول و پذیرش است.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: دو نشریه علمی پژوهشی در وزارت بهداشت داریم که از مقالات رسیده به جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی در این نشریات استفاده می‌کنیم.

آمار حضور دانشجویان در مسابقات قرآن و عترت خوب بوده است
عباسی‌مقدم در ادامه گفت: با وجودی که جمعیت دانشجویی وزارت بهداشت کم بوده است اما نرخ حضور دانشجویان ما در سطوح بالاتر و در مرحله کشوری مسابقات قرآن دانشجویان خوب بوده است تا جایی که به یاد دارم برخی سال‌ها برگزیدگان دانشگاه‌های علوم پزشکی رتبه‌های اول در مسابقات قرآن را کسب کرده‌اند.
وی یادآور شد: مخاطبان ما فقط دانشجویان نیستند، بلکه دانشجویان، اساتید و کارکنان نیز مخاطبان ما هستند و همچنین، بیماران و همراهان بیماران نیز جزو مخاطبان ما هستند و می‌توانند.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درباره وضعیت بودجه‌ای این مرکز گفت: از نظر بودجه ما از نظر مصوبات مشکلی نداریم، چه بودجه‌ای که از شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ما می‌رسد و چه بودجه‌ای که برای وزارتخانه است اما روند تخصیص بودجه تا حدودی کُند است و در هر دو حوزه این روند کند دیده می‌شود.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم هر چه سریعتر بودجه قرآنی را بگیریم، می‌توانیم حمایت‌های بهتری از فعالیت‌های پژوهشی داشته باشیم و فعالیت‌های این حوزه را گسترش دهیم.

captcha