جلال کاویانی در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی، با اعلام مطلب فوق افزود: علل متعدی چون اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی، افسردگی، فرار از مجازات، فرار از احساس شدید گناه و عصبانیت های ناگهانی از دلایل عمده خودکشی در بین افراد جامعه است.
وی با اشاره به آیه 29 سوره مبارکه نسا که میفرماید:« ...و لاتقتلو انفسکم ان الله کان بکم رحیما» گفت: خداوند بارها در قرآن به این معضل اجتماعی اشاره فرموده و اجازهی خودکشی و حتی به خطر انداختن سلامتی را به هیچ کس نداده است.
کاویانی در ادامه تصریح کرد: قرآن و اعتقادات معنوی انسان موجب بالا رفتن سطح تحمل آن فرد شده و فقط با ذکر نام و یاد خداوند است که دلها آرام گرفته و انسان به زندگی و برطرف شدن مشکلات خود امیدوار میشود.
وی تاکید کرد: داشتن شغل و موقعیت اجتماعی مناسب و اقدام به ازدواج نقش موثر و مفیدی در بالارفتن امید به زندگی در اشخاص و ایجاد تنوع در زندگی آنها شده و مداومت در مراجعه به مشاوران امین، کمک بزرگی در این راستا به اشخاص میکند.
جلال کاویانی خاطر نشان کرد: حضور موثر والدین در زندگی اشخاص و دادن مسئولیت به جوانان، موجب ارتقا سطح اعتماد به نفس در آنها شده و هم چنین داشتن دوستانی معتقد و متدین انسان را به زندگی خداپسندانه هدایت و او را از انجام این گناه کبیره منع میکند.
وی با اشاره به اینکه شناخت خویشتن نقش مهم و اساسی را در زندگی هر فرد ایفا میکند، گفت: شناخت شخصیت درونی و استعدادهای نهفته در وجود آدمی یکی از نیازهای ضروری در زندگی انسان بوده و این امر باید کشف و شکوفا گردد.
جلال کاویانی در پایان با بیان روایتی از پیامبر اکرم (ص) تاکید کرد: خداوند حتی قرار گرفتن در معرض قتل را خودکشی و جزو گناهان کبیره معرفی نموده، که این معضل جدی و شایع در جوامع کنونی نیازمند رسیدگی و اقدامات فردی و عمومی لازم برای جلوگیری از گسترش آن است.