حجت الاسلام محمدجواد قهرمانی در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی با اعلام مطلب فوق افزود:تشکیل زندگی مشترک،یکی از مهمترین تصمیمات زندگی بشر بوده و قرآن این امر خطیر را عامل به کمال رسیدن انسان در طول عمر خود دانسته است.
وی با اشاره به آیه:"وَ مِن آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ انفسکم اَزْواجاً لِتسکنوا الیها و جعل بینکم مودةً وَ رَحْمةً اِنَّ فی ذلکَ لآیاتٍ لِقُوْمَ یَتَفکَّرُونَ" تاکید کرد: خداوند متعال،برای هر فرد جفتی از جنس خودش آفریده و زن و مرد را مونس هم در زندگی و یار و یاور یکدیگر در طول عمرشان قرار داده است.
حجت الاسلام قهرمانی با تاکید بر وظایف متقابل زن ومرد نسبت به یکدیگر بیان کرد:طبق آیات و روایات،تامین نیازهای عاطفی،روانی و مادی خانواده بر عهده مرد بوده و در مقابل،زن وظیفه حفظ آرامش خانواده و فراهم آوردن محیطی گرم و صمیمی را بر عهده دارد.
وی افزود:مهمترین وظیفه زن و مرد در قبال یکدیگر،تامین نیازهای روحی و سیراب نمودن هم از محبت بوده؛ لذا با وجود اخلاق و صمیمیت در خانواده میتوان بنیان این کانون گرم الهی را تحکیم و آمار طلاق و بسیاری از ناکامیهای اجتماعی را کاهش داد.
حجت الاسلام قهرمانی با اشاره به آیات مبارکه"اَلکادُّ عَلی عِیالِهِ کَالْمُجاهِدِ فی سَبیلِ اللَّهِ" و "جِهادُ الْمَرأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّل"تاکید کرد:طبق فرمایش خداوند تلاش مرد برای آسایش خانواده و توجه زن در فراهم کردن آرامش مرد،همانند جهاد در راه خدا میباشد.
وی با اشاره به پذیرفتن مسئولیت شغلی توسط زنان در بیرون از خانه اظهار کرد:در جامعه امروزی باپیشرفت تکنولوژی و ارتباطات،در بعضی از موارد به علت توجه بیش از حد زنان به شغل خود در بیرون از خانه،عدم توجه به کانون خانواده و تربیت صحیح فرزندان صورت گرفته است.
مدیر کل حوزه های علمیه آذربایجان غربی ادامه داد:زندگی بر طبق فرمانهای الهی و ایجاد کانونی گرم در خانواده،ارتباط صمیمی میان زن و مرد بایکدیگر،تاثیر بسزایی در تربیت فرزندان داشته و عدم وجود محبت و عاطفه اثرات زیان باری بر جسم و روح این قشر نونهال و در نتیجه جامعه خواهد گذاشت.
حجت الاسلام قهرمانی با اشاره به ضرورت آگاه سازی جوانان قبل از ازدواج بیان کرد:به علت کم بودن اطلاعات جوانان از مسائل و مشکلات زندگی،آگاه سازی درست و به موقع این قشر قبل از ازدواج،یکی از مهمترین وظایف دولت و خانواده ها بوده؛ لذا باید این امر خطیر به بهترین شکل در جامعه صورت گیرد.
وی افزود:مسئولین کشوری وظیفه حفظ و دفاع از کیان خانواده را برعهده داشته و باید با برنامه ریزی درست و اختصاص بودجه کافی به این امر، انواع آفت های اجتماعی و آثار مخرب آنها را درجامعه کاهش و بنیان خانواده را تحکیم بخشند.
حجت الاسلام قهرمانی با روایت حدیثی از امام علی(ع) مبنی بر اینکه«مهمترین حق پدر و مادر بر فرزند،تربیت صحیح آنها بوده»بیان کرد:فرزند صالح،بزرگترین نعمت در طول زندگی بشر است بنابراین خانواده ها باید با تربیت صحیح بر اساس آموزههای قرآن و فرامین خداوند این امر مهم را به درستی به سرانجام برسانند.
رئیس حوزههای علمیه آذربایجان غربی در پایان گفت:دین مبین اسلام برای تمام مراحل زندگی بشر برنامه ریزی صحیح داشته و اگر انسان این دستورات را در برنامه زندگی خود قرار دهد،سعادت دنیا و آخرت را کسب و از زندگی پایدار الهی بهره مند خواهد شد.