کد خبر: 3358729
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۳
گل‌محمدپور تأکید کرد:

ضرورت قدرتمند‌سازی سیستم اقتصادی بر اساس عقاید اسلامی

گروه اجتماعی: کارشناس ارشد اقتصاد نظری بیان کرد: سود حاصل از سپرده‌های مردم باید براساس بانکداری اسلامی بوده و در راستای مشارکت اقتصادی صرف شود.

کامران گل‌محمد‌پور، کارشناس ارشد اقتصاد نظری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: هدف بانکداری اسلامی،بهره‌گیری درست با استفاده از سود سپرده‌های مردم در راستای اهداف و قراردادهای اقتصادی و بالا بردن میزان تولید و در نتیجه خودکفایی کشور است.

وی با اشاره به آیه مبارکه «الَّذِینَ یَأْکُلُونَ الرِّبَا لاَ یَقُومُونَ إِلاَّ کَمَا یَقُومُ الَّذِی یَتَخَبَّطُهُ الشَّیْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِکَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ إِنَّمَا الْبَیْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللّهُ الْبَیْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىَ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم برای افراد رباخوار جزای سختی وعده داده و این عمل در دین مبین اسلام بسیار نکوهیده و پرهیز از آن توصیه شده است.

گل‌محمدپور ادامه داد: سوء استفاده افراد از اعتماد مردمی که بانک را امین خود قرار داده و اموال نقدی خود را به آن می‌سپارند،عملی زشت و ناپسند بوده و باعث از بین رفتن برکت و خشم خداوند در زندگی خواهد شد.

وی با تأکید بر آیه مبارکه «و ما اتیتم من ربا لیربوا فی اموال الناس فلایربوا عندالله و ما اتیتم من زکوة تریدون وجه الله فاولئک هم المضعفون» بیان کرد: سود حاصل از ربا در زندگی شخص، مال حرام محسوب شده و قلب او را سیاه و انسان را به تباهی می‌کشاند.

گل‌محمدپور ادامه داد: تفاوت موجود در بانکداری اسلامی و سرمایه‌داری بر اساس احکام الهی بوده و دین مبین اسلام تأکید بسیار بر استفاده عاملان بانک از سود سپرده‌های مردم برای افزایش تولیدات، قردادها و مشارکت‌های اقتصادی و پیشرفت اقتصاد کشور دارد.

وی تأکید کرد: بنای نظام سرمایه‌داری بر پایه بهره و سودهای کلان بوده ولی بانکداری اسلامی تأکید بر حذف ربا و استفاده شخصی از سود سپرده و بهره‌مندی ازآن برای بالابردن نظام اقتصادی کشور است؛ لذا به دلیل وجود ربا،نظام سرمایه داری با بحران‌های اقتصادی زیادی روبه‌رو است.

کارشناس ارشد اقتصاد نظری ادامه داد: اساس کار بانکداری اسلامی بر پایه عقود اسلام بوده و تمامی عملکرد عاملان بانک بر اساس قوانین و احکام دینی موجود است، بنابراین سود و بهره در بانکداری اسلامی برای مشارکت در امور اقتصادی کشور بکار گرفته می‌شود.

گل‌محمدپور با اشاره به نقش مسئولان در شفاف سازی عملکرد بانکداری اسلامی برای مردم بیان کرد: نهادهای مسئول باید با تبلیغات و آگاه‌سازی صحیح و به‌موقع، تمامی اقشار جامعه را از دستور کار بانک‌ها آگاه کرده تا مردم بتوانند با اعتماد کامل وجه نقدی خود را به بانک بسپارند.

وی ادامه داد: بانک‌ها نقش عامل را ایفا کرده و براساس احکام اسلامی بیشترین بهره برداری را از سود موجود برای افزایش تولید و در نتیجه پیشرفت اقتصاد و رسیدن به حد خودکفایی انجام می‌دهند.

گل‌محمدپور با تأکید بر نقش تأثیرگذار کشورهای اسلامی بر دیگر ملت‌ها بیان کرد: به دلیل مطرح بودن کشور و نظام بانکداری اسلامی در دیگر ملت‌ها و بخصوص کشورهای غربی، جامعه اسلامی بعنوان الگو برای سایر نظام‌ها از جمله سرمایه‌داری بوده و باید با عملکرد صحیح خود بر اساس احکام الهی تمامی جوامع را با قوانین درست اسلام آشنا کنند.

کارشناس ارشد رشته اقتصاد نظری در پایان با اشاره به تخصصی بودن بحث بانکداری اسلامی تصریح کرد: بهترین راه برای حل مشکلات در این زمینه تربیت تئورسین برای بحث‌های اقتصادی و افراد متخصص برای عمل به آن‌ها است.         

captcha