به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابیفرد، نائبرئیس مجلس شورای اسلامی امروز پنجشنبه 19 شهریور ماه در نشست سراسری مسئولان و دبیران اجرایی بنیاد بینالمللی غدیر با اشاره به اینکه نام غدیر تقدس خود را از پیامبر اعظم(ص) و کلمات خدای سبحان که در این مکان نازل شده دریافت کرده است، گفت: ترویج فرهنگ غدیر تلاش برای نشر حقیقتی از حقایق قرآن کریم است که راه را برای فهم سایر مفاهیم قرآن آماده میکند.
وی غدیر را یکی از ارکان فهم معارف آسمانی دانست و گفت: منهای غدیر به تعبیر پیامبر(ص) انسان از حقیقت دین بیبهره میماند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ادامه داد: با اطمینان میتوان گفت که بلندترین کلام و فاخرترین سخن در تبیین جایگاه امامت که غدیر تبیین کننده آن است کلام پیامبر(ص) است که فرمود: اگر کسی بدون معرفت پیدا کردن نسبت به امام زمان خود بمیرد به مرگ جاهلی مرده است.
وی با اشاره به اینکه برادران اهل سنت به صورت متواتر این حدیث و مسئله غدیر را نقل کردهاند، گفت: پیامبر اعظم(ص) در روز غدیر به معرفی امام قیام کردهاند و چون فرمودهاند عدم معرفت به امام برابر با عدم شناخت دین است. خدای سبحان در آیه 67 سوره مائده میفرایند: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ؛ اى پیامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ کن و اگر نکنى پیامش را نرساندهاى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مىدارد آرى خدا گروه کافران را هدایت نمى کند». پس در اصل این آیه قرآن با سخن پیامبر(ص) تفسیر شده است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شیعیان اجماع دارند که آیه 67 سوره مائده در روز غدیر نازل شده است و صاحب کتاب الغدیر از کتب روایی اهل سنت نیز 30 حدیث از 30 محدث نقل کرده که این آیه در روز غدیر نازل شده است.
دین با وجود امام به اکمال میرسد
وی در ادامه به بیان روایتهای مطرح در خصوص واقعه غدیر بر اساس منابع اسلامی پرداخت و عنوان کرد: بر اساس آیه سوم سوره مائده که میفرمیاد: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا، امروز دین شما را برایتان کامل و نعمتخود را بر شما تمام گردانیدم و اسلام را براى شما [به عنوان] آیینى برگزیدم» دین با وجود مقدس امام به کمال میرسد؛ شاید کمال دین را بتوان در این قالب تبیین کرد که دین برای رسیدن به کمال نیازمند ارکانی است.
حجتالاسلام ابوتریابیفرد در ادامه به بیان ویژگیهای دین کامل پرداخت و با عنوان کردن این مطلب که دین کامل باید منطبق بر فطرت انسان باشد، پاسخگوی تمام نیازهای دنیا و آخرت انسان باشد، از تحریف مصون باشد و امامی در کنار معارف آن در هر عصر حضور داشته باشد تا معارف را به صورت به روز به مردم بیان کند، گفت: این واقعیت که در جهان فقط یک متن قرآن وجود دارد و حتی یک حرف قرآنها با هم متفاوت نیست دلیل عدم تحریف قرآن است.
امروز جهان احساس میکند زمینه ظهور دین در جامعه فراهم شده
وی در ادامه سخنان خود به بیان تأثیر وقوع انقلاب اسلامی در جهان پرداخت و اظهار کرد: قبل از انقلاب قرآن داشتیم، باور و اعتقادی نیز به امامت وجود داشت اما دین در عرصه اجتماع چه حضوری داشت؟ با شکلگیری یک حکومت اسلامی و حضور نائب امام معصوم(ع) پس از انقلاب ما شاهد تغییرات و تحولات در جهان هستیم و امروز جهان احساس میکند زمینه ظهور دین در جامعه فراهم شده و انقلاب بستری فراهم کرده که زمینه ظهور دین در همه عرصهها فراهم شود.
ابوترابیفرد تصریح کرد: پاسداشت غدیر پاسداشت وحدت امت اسلامی است؛ پاسداشت غدیر یعنی پاسداشت شایستهسالاری، علممحوری و عدالتمحور بودن جامعه بشریت و ما برای تعالی جامعه راهی بجز حرکت به سمت شایستهسالاری نمیشناسیم و غدیر یعنی فریاد بلند شایستهسالاری.
وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی اقتدار خود را از رهبری مقتدر و مردمی که به رهبری معتقد و وفادار هستند دارد؛ در نظام اسلامی باید کسی سکاندار باشد که در فهم آموزههای دین گوی سبقت را از دیگران برباید که بر همین اساس در دوران غیبت امام زمان(عج) از بین فقهای صالح باید فقیه زمان را شناخت و برگزید.
رئیس فراکسیون غدیر مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه پیام غدیر پیام رهبری و مدیریت صالحین است، گفت: ملت اگر میخواهد در کنار معارف دین در راه عزت جامعه اسلامی قدم بردارد باید تلاش کند غدیر را بزرگ بشمارد و دهه امامت و ولایت را به روزهای فریاد شایستهسالاری تبدیل کند.