کد خبر: 3370662
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷
در نشست خبری عنوان شد:

برنامه‌ریزی برای تاسیس مجمع پاسداران میراث مکتوب/ راه‌اندازی اولین کتابخانه حقوق و تقنین

گروه ادب: رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب رسانه گفت: به زودی مجمع پاسداران میراث مکتوب کشور با هدف حفظ سهمیه‌ میراث مکتوب‌مان در فهرست حافظه جهانی شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب رسانه به برنامه‌ریزی برای حمایت از اسناد و نسخه‌های خطی کشور اشاره کرد و توضیح داد: تا یک سال گذشته که نماینده ایران در یونسکو بودم، دغدغه ثبت مواریث مکتوب در فهرست جهانی را داشتم.
وی افزود: با اینکه ثبت‌ها نمادین است و هر کشور سهم محدودی در ثبت اثر بر فهرست حافظه جهانی دارد تلاش داریم با فرهنگسازی و استفاده از ظرفیت‌های موجود از جمله با راه‌اندازی مجمع پاسداران میراث مکتوب کشور سهم خود را در فهرست حافظه جهانی مورد حمایت قرار دهیم.
مجیدی همچنین با اشاره به اینکه سال آینده مصادف با صد و دهمین سالگرد تاسیس نهاد قانونگذاری کشور هستیم، گفت: در این راستا قرار است آبان‌ماه امسال ششمین همایش تاریخ مجلس شامل دوره بیست و یک و بیست و دو مجلس شورای اسلامی در آستانه یک صد و دهمین سالگرد برگزار شود. همچنین در نظر داریم به رونمایی بخشی از آثار علمی مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اقدام کنیم.
رئیس کتابخانه مجلس با بیان اینکه عمر کتابخانه مجلس به اندازه خود مجلس است به راه‌اندازی موزه تکمیلی چاپ و نشر در این مجموعه اشاره کرد و افزود: مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی دارای میراث بزرگی شامل 14 میلیون برگه سند است و در کتابخانه مجلس 600 هزار جلد کتاب چاپی، 25 هزار نسخه خطی، 21 هزار نسخی سنگی و سربی، 26 هزار جلد گزارش دولتی و 15 هزار جلد پایان‌نامه داریم. همچنین اخیراً دو مجموعه ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی با 75 هزار جلد کتاب و انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با 26 هزار جلد کتاب راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: در راستای خدمت‌رسانی مفیدتر به نمایندگان مجلس در نظر داریم به زودی اولین کتابخانه حقوق، تقنین و نظارت را برای استفاده قانون‌گذاران و محققان راه‌اندازی کنیم.
مجیدی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا، درباره برنامه‌های تکمیل نسخ خطی کتابخانه مجلس گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ما تلاش برای افزایش مستمر منابع خطی و سربی است که در این راستا حفظ، نگهداری و مرمت آثار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با حمایت مجلس بودجه خرید نسخ خطی افزایش یابد.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین در نظر داریم اساتید و مصححان خود را به جهان معرفی کنیم. پس از دیجیتال کردن نسخ خطی در نظر داریم اسناد مجموعه را نیز که 14 میلیون برگه است دیجیتالی کنیم.

این نشست خبری پیش از ظهر امروز شنبه، چهارم مهر در ساختمان مشروطه موزه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

captcha