حسین اسدی، مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پی حادثه ناگوار منا که شهادت تعدادی از زائران بیتالله الحرام از کشورهای مختلف از جمله 169 زائر ایرانی و مجروح و مفقودشدن تعداد دیگری از آنان را به دنبال داشت، گفت: این واقعه جانسوز را که عروج مظلومانه و شهادتگونه حاجیان مهاجر الیالله را در قربانگاه منا در روز عید بزرگ مسلمانان در پی داشت و این عید مبارک را به عزای مردم مسلمان تبدیل کرد، به حضور امام عصر(عج)، مقام معظم رهبری و مراجع معظم تقلید (مدظلهم) و همه مردم مسلمانی که از این حادثه بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم آسیب دیدند و ذهنشان درگیر و قلبشان جریحهدار شد، تسلیت عرض میکنم.
وی ضمن اظهار تأسف از شنیدن خبر شهادت «محسن حاجیحسنیکارگر»، قاری بینالمللی کشورمان و «امین باوی»، مبتهل وعضو گروه تواشیح باقرالعلوم(ع)، اظهار کرد: همچنین شهادت مظلومانه عزیزانی که در کاروان تبلیغی نور حضور داشتند و به قصد تبلیغ و رساندن پیام قرآن به گوش مخاطبان در کنگره عظیم حج به سرزمین امن وحی سفر کرده بودند و در این راه به لقاءالله پیوستند به خانواده، دوستان و جامعه قرآنی کشور و بهویژه استان های خراسان و خوزستان تسلیت عرض میکنم.
مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه با آرزوی سلامتی برای مجروحان و حجاجی که در لیست مفقودین قرار دارند، گفت: امیدوارم در ساعات و روزهای آینده خبرهای خوشی از مفقودین این حادثه تأسفبرانگیز به خانواده و همه جامعه قرآنی کشور برسد.
پررنگ بودن بیکفایتی سعودیها در امور حج
اسدی با اشاره به پررنگ بودن بیکفایتی و عدم مدیریت مسئولان عربستان سعودی در مناسک حج امسال، گفت: علیرغم اینکه بحثهای زیادی درباره عدم کفایت و سوء برنامهریزی و مدیریت مسئولان برگزاری حج در کشور عربستان سعودی میشود، میخواهم به این موضوع تأکید کنم که ریشه و مشکل اصلی در بروز این حادثه، پیش و بیش از همه علل ظاهری آن، مشکلی اعتقادی است.
وی ادامه داد: با توجه به حوادث مشابه و شیوه برخورد وقیح مدیریتی عربستان سعودی در سنوات گذشته و در این حادثه دردناک، میتوان به این نتیجه رسید که این رژیم مرتجع و کارگزارانش بهویژه در ردههای بالای تصمیمگیری، اساسا اعتقادی به این ندارند که حج را آن طوری که شایسته است بهعنوان یکی از مناسک معنوی و عبادی مورد عنایت قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) و کنگره عظیم جهانی و وحدتبخش برای آحاد مسلمانان دنیا برگزار کنند.
مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه بیان کرد: سعودیان خود را در ظاهر خادم حجاج و خادم حرمین شریفین مینامند؛ ولی به هیچ وجه این معنا در کارکرد چندین ساله آنان در مدیریت مناسک حج مشهود نیست. اگر کسی یا مجموعهای خودش را خادم فرد یا گروهی میداند به صورت منطقی و طبیعی باید برای خدمترسانی خود به بهترین شکل برنامهریزی و تلاش نماید و با تمام وجود، فکر و ذکر و امکاناتش را در مسیر راحتی میهمان خود در طبق اخلاص بگذارد بهویژه اگر این خدمت با نیت معنوی و خدایی و برای حاجیان حرم امن الهی باشد.
منتهای سعی عربستان کسب درآمد اقتصادی از حج است
وی عنوان کرد: اما آنچه که در مقام واقع دیده میشود این است که این رژیم به ظاهر خادم حرمین شریفین، کنگره عظیم حج ابراهیمی را با نهایت بیمسئولیتی و ضعف در برنامهریزی همانند برنامهای جاری و یکنواخت برگزار میکند و منتهای سعیش بهرهبرداری از این فرصت به عنوان کسب درآمد اقتصادی بوده و همچنین در موسم حج برای ایجاد هماهنگی و رایزنی در مسیر تشدید توطئه و تفرقهافکنی میان مسلمانان از طریق اعطای دعوتنامه به عناصر افراطی و تکفیری برای حضور در حج بهره میبرد.
حسین اسدی بیان کرد: سعودیها به جای خدمت صادقانه به حاجیان بیتالله الحرام و زائران مدینه منوره، سرگرم شرارت و آدمکشی و تخریب مساجد و بیمارستانها و مدارس و خانههای مردم بیگناه در کشور یمن حتی در ایام حج و نیز دخالت در امور داخلی مسلمانان در کشورهایی مثل عراق، سوریه، لبنان و بحرین هستند؛ بنابراین طبیعی است که نتوانند به میهمانان الهی حج به شایستگی خدمت کنند.
اخلاصی که در خدماترسانی به زائران در اربعین دیده میشود، در حج نیست
اسدی افزود: در مقام مقایسه خوب است به این نکته توجه شود که ما هرساله برنامه عظیم و جهانی پیادهروی و زیارت اربعین حسینی را در کشور عراق مقابل دیدگان جهانیان داریم، در کشور خودمان حضور انبوه و میلیونی زائران در حرم مقدس امام رضا(ع) را در مشهد مقدس داریم و...؛ انسان وقتی از هر کجای دنیا در این اماکن مقدس حضور پیدا میکند، به خوبی احساس میکند که خدام و مدیران این اماکن مقدسه که اغلب هم به صورت افتخاری خدمت میکنند، تمام سعی و تلاش خود را مخلصانه برای خدمت به تسهیل امر زیارت زائران انجام می دهند و این همان اخلاصی است که از اعتقادشان سرچشمه میگیرد.
مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه ادامه داد: مردم شیعه عراق در اربعین حسینی، خودشان را حقیقتا خادم زائران میدانند و فرد فرد آنان از هر سن و جنس و قشر و موقعیتی در اجتماع، از کودک تا افراد سالخورده همه امکانات خودشان را برای تسهیل در امر زائران در مسیر طولانی زیارت اربعین میآورند و در طبق اخلاص میگذارند و این یعنی خدمت خالصانه و اعتقادی به زائر؛ آن کس که میداند زیارت امام حسین(ع) چه ارزش و معنویتی و خدمت به زائران چه جایگاهی دارد، اینگونه عمل کرده و و زندگی خود را وقف زائران میکند.
وی گفت: اما در مقابل در موسم حج اثری از این اعتقاد و اخلاص مشاهده نمیشود، گفت: برنامهریزی ضعیف و نگاه غیر مسئولانه و فرافکنانه به امور زائران خانه خدا حتی بیتوجهی به امنیت جانی میهمانان حضرت حق، دلیل روشن بر این مدعاست.
اسدی تأکید کرد: مسئله اصلی رژیم سعودی و در پس پرده ذهنی و فکری آنها، عالم نماهای تکفیری وهابی، مسئله حج نیست؛ بلکه احساس میشود این دستگاه وهابی تکفیری مسئله اصلیاش تخریب چهره اسلام ناب به وسیله معرفی و تقویت اسلام تندرو، بیرحم و خشن است که این مسئله مهم در ایجاد، تأمین و پشتیبانی گروههای تکفیری مثل داعش به خوبی خود را نشان میدهد.
مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه بیان کرد: سعودیان بیش از اینکه به فکر وحدت و احیای قدرت تمدنی امت اسلام و آن طوری که ادعا میکنند امالقرای جهان اسلام باشند، محور و امالقرای وحدتشکنی و تفرقهافکنی و تخریب در امت اسلامی به نفع نظام سلطه و صهیونیسم بینالملل هستند.
حادثه منا و قضاوت ناعادلانه درباره ظرفیتهای عظیم جهان اسلام
وی افزود: رژیم آل سعود در حوادث حج امسال چهرهای ضعیف در نظم و مدیریت از مسلمانان نشان داد؛ به گونهای که هر ناظر غیر مسلمانی که به مسئله حج نگاه کند، میبیند که مسلمانان از قدرت برنامهریزی و اداره یک برنامه جهانی همه ساله برخوردار نیستند و ناخودآگاه قضاوتی ناعادلانه در خصوص ظرفیتهای عظیم جهان اسلام را موجب میشوند و این بسیار باعث تأسف است.
حسین اسدی تصریح کرد: امیدوارم که امت اسلام بیش از پیش به فکر فرو رود و بیتوجه به هیمنه پوشالی بناشده بر تجملات و زر و زور این رژیم که با دلارهای نفتی، جهان اسلام را به جان هم انداخته، به نیّات شوم و مخرب و فتنهانگیزانه این آل جنایت و فتنه پی ببرد.
اسدی گفت: همچنین امیدوارم همین حادثه حج باعث شود که بصیرت جهان اسلام نسبت به وقایعی که در جهان میگذرد بیش از پیش شود و نخبگان جهان اسلام و آزادیخواهان مسلمان به فکر چارهای باشند و با استفاده از دستگاهها و سازمانهای موجود در جخان اسلام همانند سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی و غیره بتوانند از وهن مجدد چهره اسلام در برنامههای این چنینی جلوگیری کنند.
کشورهای اسلامی به راحتی از قربانیشدن زائران در منا گذشتند
مدیرکل قرآن و عترت جامعة المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به نحوه موضعگیری دیگر کشورهای اسلامی در ارتباط با مصدومیت و شهادت حجاج خود، عنوان کرد: متأسفانه کشورهایی که به ظاهر تأثیرات زیادی در جهان اسلام دارند، نتوانستند بهصورت واقعگرایانه و ریشهای به این مسئله نگاه کنند و در موضعگیریهای خود همچون همیشه، اسیر تطمیع و سلطه مادی رژیم سعودی که نماینده ارشد صهیونیسم بینالملل و نظام سلطه در جهان اسلام است، شدند.
وی در پایان یادآور شد: اکثر این حکام، آلت دست این رژیم واقع میشوند و با تأسف شدید باید بگویم کشورهایی که زائران زیادی از آنها در حادثه منا قربانی شدند حتی به محکوم کردن این سوءمدیریت و وهن چهره جهان اسلام توسط آل سعود نپرداختند و از کنار آن به راحتی گذر کردند. امیدوارم ملتهای مسلمان و نخبگان مستقل و دارای پایگاه مردمی در کشورهای اسلامی با ورود در این موضوع و افشای لایههای پنهانی که قدرت رسانهای اردوگاه ظلم و سلطه برآن سرپوش مینهد، این نقیصه را جبران کنند.