علیاصغر شعاعی، معاون دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دبیر سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، رتبه اول مسابقات بینالمللی سال 86 در هندوستان، رتبه اول جشنواره ملی شیوههای نوین آموزش قرآن کریم سال 92، در پی فاجعه منا، جانباختن پنج نفر از اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع، یادداشت شفاهی در اختیار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) قرار داده است که در ادامه میخوانید؛
شهدای کاروان قرآنی حج؛ بهترین الگو برای جوانان
خبر درگذشت بلبلان خوشخوان بوستان الهی، اعضای کاروان قرآنی کشورمان در حج چنان سنگین و جانگداز است که به دشواری باور میشود خوشا به حال آنان که از قفسه تن رها شدن و در بهترین مکان، بهترین ایام، بهترین حالات و بهترین لباس به سوی معبود شتافتند برای آن مهاجران الی الله از درگاه ایزد منان علو درجات و برای بازماندگان و خانوادههای آنان و جامعه قرآنی کشورمان صبر جزیل مسئلت میکند.
داشتن انگیزههای الهی و دغدغههای قرآنی ویژگی مشترک جانباختگان کاروان قرآنی
داشتن اعتماد به نفس و عزت، داشتن انگیزههای الهی، پشتکار، داشتن دغدغههای قرآنی و از همه مهمتر اخلاص از ویژگیهای مشترک آن عزیزان بود که در سخنان دوستان و نزدیکان آنان نیز مشهود است، محسن حاجیحسنی کارگر یکی از جوانان با استعداد کشور بود که با کسب رتبه نخست مسابقات مالزی برگ زرینی بر افتخارات کشورمان افزود. در مراسم ترتیلخوانی حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ماه مبارک رمضان، او با گفتن لفظ استاد و ابراز خوشحالی از ملاقاتمان به گرمی با من برخورد کرد. واقعاً از نوع برخورد او، اخلاص، سادگی و تواضع دیده میشد. حاجیحسنی، جوان نمونهای بود که با تلاوت زیبای خود، نوید آینده درخشانتری برای قرائت کشورمان میداد.
حسن دانش از جوانان مخلص و متواضع بود
حسن دانش، دیگر عزیزمان نمونهای از جوان مخلص، متواضع و پرتلاش بود. او از موفقترین قاریان کشور بوده است. وی از اعتماد به نفس خاصی برخوردار بود در چند سفری که با او داشتم که آخرینش مربوط به دعوت بنده برای آموزش لحن در استان یزد از طرف او بود، رفتار و کردار او قرآنی بود و او را فردی دغدغهدار در زمینه قرآن و امور قرآنی دیدم. او میگفت هدفم این است که با پیشرفت خودم در کشور و استان یزد، انگیزه بیشتری برای انس با قرآن در میان جوانان ایجاد کنم. برای دانش، کسب رتبه اولی نه تنها باعث تکبر و غرور نشد، بلکه میگفت تازه اول راه هستم و دوست دارم از این به بعد به حفظ قرآن نیز بپردازم.
بیشک دانش خود را وقف قرآن کرده بود. او بدون چشمداشت مادی در خدمت قرآن بود. در مدت چند سالی که در دانشکده علوم قرآنی میبد به تدریس میپرداخت بنابر نقل همکارانم در آن دانشکده هیچ گاه بحثی از مسائل مادی نکرده بود و تمامی همکاران و دانشجویان از خوش اخلاقی، دلسوزی، ادب و پایبندی او به دین صحبت میکردند.
خوشا به حال عزیزمان حسنی کارگر که در لباس سربازی هم، سرباز قرآن بود. خوشا به حال حسن دانش که منتهای دانش خود را اتصال به معبود دانست. خوشا به حال بلبلان خوش الحان گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) از شهدای بزرگوار، محمدسعید سعیدیزاده، فؤاد مشعلی و امین باوی که هجرت به سوی خدا را به زیباییهای این دنیا ترجیح دادند.
رقابت دانش و حسنیکارگر در لحظات شتافتن به معبود
چه زیباست که دو رقیب یعنی دانش و حسنی کارگر که مدتی قبل در مسابقات قرآن باهم رقابت داشتند در لحظات شتافتن به معبود نیز باهم رقابت داشتن. اما در هر دو حالت صمیمت خود را حفظ کردند. عکسهای آنها گواه بر این موضوع است که در کنار یکدیگر در عرفات در مسجد الحرام و در نقاط دیگر به عبادت معبود مشغول بودند و هر دو عاشقانه به سوی یار رفتند. این درسی است برای تمام قراء جهان، درسی است برای تمام رقبای عالم که چگونه میتوان هم باهم رقیب بود و باهم دوست.
از درگاه ایزد منان مسئلت میکنم که این عزیزان سفر کرده به عالم ملکوت را شفیع ما در روز قیامت قرار دهد. بیشک اجر آنها با خداست و خود خدا به آنان پاداش میدهد؛ چرا که «وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً الَی اللَّهِ وَ رَسولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ اجْرُهُ عَلَی اللَّهِ».
در پایان لازم میدانم از زحمات بی دریغ صالح اطهریفرد که به عنوان سرپرست کاروان قرآنی در این سفر که همراه با فاجعهای عظیم بود، زحمات زیادی کشید و به نمایندگی از جامعه قرآنی کشور غمهای زیادی را به دوش کشید، تشکر کنم.
بیتردید حکام نالایق حرمین شریفین، بیکفایتیشان را در این واقعه دلخراش به اثبات رساندند. به امید روزی که تمام مسلمانان جهان با وحدت و اتحاد بتوانند در انجام فریضه بزرگ حج باهم تعامل شایسته داشته باشند. روحشان شاد، یادشان گرامی، راهشان پررهرو باد.