به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیتالله محسن اراکی، در ادامه سفرش به پاکستان شامگاه یکشنبه، 19 مهرماه، طی سخنانی در جمع علما و فرهیختگان شهر کراچی، اظهار داشت: در قرآن کریم دو نعمت مطرح است یکی نعمت تامه و دیگری نعمت عامه.
وی افزود: نعمت عامه شامل همه نعمتهای الهی است، اما نعمت دیگری در قرآن کریم مطرح است که آن نعمت تامه است. نعمت تامه همان وحدتی است که در نتیجه اطاعت از رهبران الهی برای امت حاصل میشود.
آیت الله اراکی افزود: قرآن کریم از لسان حضرت موسی نقل میکند، خداوند متعال نعمت انبیا و نعمت تبعیت از انبیا را به شما داده است و در نتیجه این نعمت شما را پادشاهان در زمین قرار داده است.
وی افزود: وقتی بنی اسرائیل شکرگزار نعمت رهبری الهی بودند و از نعمت رهبری الهی تبعیت میکردند خداوند آنها را ملوک جهان قرار داد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: پس به وسیله وحدتی که از این نعمت تامه حاصل میشود خدای متعال مؤمن را سرآمد اقوام جهان قرار میدهد.
وی با اشاره به آیه «وَاذْکُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً»، اظهار داشت: اینجا منظور از نعمت، نعمت رسول الله است و نعمت اطاعت از اوست.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به آیه 7 سوره مائده «وَاذْکُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ وَ میثاقَهُ الَّذی واثَقَکُمْ بِهِ إِذْ قُلْتُمْ سَمِعْنا وَ أَطَعْنا وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ»، اظهار داشت: نتیجه میگیریم نعمت رهبری الهی از نعمت تامه الهی است، البته به شرط اطاعت و پیروی، که این اطاعت از آن نعمت، نعمت را بر مردم تکمیل کند.
وی افزود: این نعمت را خداوند بر مسلمین تام کرده است وقتی که مسلمین یکدل و یکدست بودند، فرمود: «أکملت لکم دینکم وأتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الإسلام دیناً».
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: در سوره ابراهیم خدای متعال مفصل درباره این نعمت صحبت کرده است و قانون این نعمت را تبیین کرده است: «وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ».
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم بهترین نمونه کفران نعمت رهبری الهی، قوم بنی اسرائیل است، بنی اسرائیل در نتیجه کفران این نعمت دچار عذاب الهی شد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: در نتیجه کفران نعمت چه بر سر بنی اسرائیل آمد؟ یکی از نتایج کفران نعمت بنی اسرائیل این بود که «ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّةُ وَ الْمَسْکَنَةُ وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ کانُوا یَکْفُرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ وَ یَقْتُلُونَ النَّبِیِّینَ بِغَیْرِ الْحَقِّ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُونَ».
وی افزود: من نمیخواهم بگویم که خدای متعال ما را به این درد دچار کند اما باید خوف این را داشته باشیم که نکند خدای متعال ما را هم به این درد دچار سازد.
آیت الله اراکی با بیان اینکه علائم خطرناکی در جامعه اسلامی در این رابطه دیده می شود، اظهار داشت: آنچه در فلسطین میگذرد به هیچ وجه نشانه عزت مسلمین نیست، اگر ما عزت میداشتیم اجازه نمیدادیم زمین، ثروت و خانههای ما اینچنین در معرض حملات دشمن قرار بگیرد، هر وقت آمریکا دلش خواست به کشورهای اسلامی حمله می کند و آخرین نمونه آن حمله به بیمارستانی در افغانستان بود که دهها نفر در یک لحظه به شهادت رسیدند و بعد در مقابل، جهان سکوت میکند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به اینکه امروز در فلسطین و مسجدالاقصی چه چیزهایی در حال رخ دادن است؟، اظهار داشت: مسجدالاقصی علاوه بر اینکه قبله اولی و از مساجد اربعه است، رمز عزت مسلمین است.
آیتالله اراکی با طرح این سوال، تجاوز صهیونیستها به مسجدالاقصی و اینکه مسلمین را به شهادت برساند و مجروح کند این نشاندهنده چیست؟، اظهار داشت: ما باید برخیزیم و باید دست در دست دهیم و باید وحدت اسلامی همانی که در آیه کریمه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» برسیم.
وی در ادامه اظهار داشت: قرآن کریم و همچنین روایات رسول اکرم (ص) تأکید دارند که مسلمین سرانجام به اسلام و دینشان برمیگردند و مثل بنی اسرائیل نخواهند بود که این شکست برای آنها تداوم پیدا کند.
آیت الله اراکی اظهار داشت: ما به عنوان مجمع جهانی تقریب یک پیام بیشتر نداریم و آن رجوع به شکر نعمت الهی است که با این آیه تحقق پیدا میکند: «إِنَّمَا کَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِینَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ
لِیَحْکُمَ بَیْنَهُمْ أَنْ یَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا».
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در پایان ابراز امیدواری کرد: علما و نخبگان در پاکستان و سایر نقاط جهان اسلام دست به دست هم دهیم و یک قدرت واحده اسلامی و یک دست مطیع رسول خدا و برخوردار از عزت شویم.