کد خبر: 3385186
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹

چهارمین جشنواره مجازی کتابخوانی به کار خود پایان داد

گروه فضای مجازی: چهارمین جشنواره مجازی کتابخوانی با معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی چهارمین جشنواره مجازی کتابخوانی عصر امروز با حضور مسئولان شهرداری تهران در ایوان شمس برگزار شد.
حسن آذری، دبیر جشنواره با اشاره به روند برگزاری جشنواره اظهار کرد: زمان ثبت نام جشنواره از 20 تیرماه آغاز شد و 30 شهریورماه به پایان رسید، اما به دلیل استقبال بسیار از سوی متقاضیان مهلت جشنواره تا 4 مهرماه تمدید شد.
وی با اشاره اهداف جشنواره گفت: گسترش فرهنگ عادت مطالعه، معرفی غیر مستقیم آثار فاخر، تغییر گرایش مخاطب از سوی آثار سطحی به آثار فاخر، استفاده از فضای مجازی حول موضوع کتابخوانی و جذب فعالان فضای مجازی حول کتاب و کتابخوانی از اهداف جشنواره به شمار می‌رود.
آذری اظهار کرد: بخش‌های جشنواره شامل آزاد، نوجوان و کودک است که در بخش آزاد 42 رمان به مخاطبان معرفی شد تا آنها با انتخاب یکی از آنها به پرسش‌های طرح شده پاسخ دهند. 6 هزار و 505 نفر در جشنواره شرکت کرده‌اند که از این تعداد 4 هزار و 636 نفر در بخش آزاد، 743 نفر در بخش نوجوان، 546 در بخش ویژه نوجوان و 580 نفر در بخش کودک به رقابت پرداختند.
وی گفت: از میان استان‌ها تهران با دو هزار و 295 نفر استقبال کننده رتبه اول را کسب کرد و به ترتیب مشهد با 403 نفر، کرج با 371 نفر، شیراز با 357 نفر و ورامین با 349 نفر در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
وی بیان کرد: امسال شاهد حضور متقاضیانی از خارج از کشور بودیم که در این دوره 52 نفر شرکت داشتند. در بخش آزاد کتاب‌هایی همچون روی ماه خداوند را ببوس، مدیر مدرسه، یک عاشقانه آرام، سفر به گرای 270 درجه، من او، هزار و یک شب، سووشون و بینوایان از جمله‌ کتاب‌هایی بودند که بیشترین استقبال را از سوی متقاضیان داشتند. همچنین در بخش نوجوان کتاب‌هایی همچون دا، بچه‌های قالیباف و شازده کوچولو از جمله کتاب‌های مورد استقبال این بخش بودند.
در ادامه کردی، رئیس مرکز آموزش معاونت فرهنگی شهرداری تهران اعلام کرد: امروز کتاب‌ها هم مجازی شده‌اند، چرا که انسان‌ها هم مجازی می‌شوند؛ بنابراین وقتی انسان مجازی می‌شود صاحبان فرهنگ و مسئولان هم باید در آنجا حضور داشته باشند تا خدای ناکرده شهروندان نااهل در آنجا شکل نگیرند.
در ادامه صادق کرمیان، مدیر فرهنگی هنری شهرداری منطقه 10 اظهار کرد: فرهنگ مکتوب در بین ملت‌ها سبب پشتوانه عمیق فرهنگی و سرمایه‌ها و دانش‌های آن کشور می‌شود. در سرزمین جمهوری اسلامی با پیشینه‌ تاریخی بزرگ و با ارزش آنچه که داریم حاصل تلاش متفکران، شاعران، نویسندگان و اندیشمندان در طول تاریخ مکتوب بوده و به ما ارث رسیده است؛ بنابراین وظیفه نسل حاضر اشاعه فرهنگ مکتوب به آیندگان خواهد بود. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران این جشنواره را به صورت تخصصی برگزار کرد تا همه افراد از چند نقطه کشور و از هر جای جهان به صورت مجازی در این جشنواره شرکت کنند.

در ادامه بیانیه‌ هیئت داوران چهارمین جشنواره مجازی کتابخوانی توسط مصطفی رحماندوست قرائت شد. هیئت داوران این جشنواره متشکل از بلقیس سلیمانی، سروش صحت، ابوالفضل همتی اهویی، اسدالله امرائی، منصور ضابطیان و مصطفی رحماندوست بودند.
در پایان از نفرات برگزیده تقدیر به عمل آمد که جوایز برگزیدگان بخش ویژه نوجوان به نفر اول حمیدرضا فیضی، نفر دوم فاطمه کریمی و نفر سوم رقیه آفنداک اختصاص یافت. همچنین در بخش آزاد رتبه اول به الهام غفارزاده، رتبه دوم به مائده ایمانی و رتبه سوم به سولماز اسعدی تعلق گرفت.

captcha