کد خبر: ۳۳۸۵۹۶۰
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۵
ذوالفقاری:

سستی در تذکر لسانی تعطیلی تدریجی احکام اسلامی را به دنبال دارد

گروه اجتماعی: مسئول کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان مرکزی گفت: امر به معروف و نهی از منکر و به دنبال آن تذکر لسانی فضیلت به شمار می‌آید، بلکه زیربنای سایر فرایض الهی است؛ از این رو اگر این فریضه ترک شود، به تدریج تمام احکام اسلامی تعطیل می‌شود.

حجت‌الاسلام مصطفی ذوالفقاری، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی،  با اشاره اهمیت امر به معروف‌ و نهی از منکر در جامعه اهل تشیع گفت: تذکر لسانی در جامعه اسلامی و به دنبال آن مقابله با منکرات در صورت عدم رعایت فرایض دینی از اولویت‌های اجتماعی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از ابزارهای فرهنگی و تشویقی در بحث حجاب و عفاف و تلفیق آن با مباحثی چون نماز و ارشاد باید در اولویت برنامه‌های متولیان قرار گیرد، توجه به امر به معروف و نهی از منکر از این جهت راهگشاست که زمینه‌ساز تحقق محیطی مناسب برای عمل به واجبات دیگر به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام ذوالفقاری تصریح کرد: این فریضه الهی در فرهنگ اسلامی، مانند جریان خون در رگ‌های بدن است و سهل انگاری در این‌باره، بی‌رنگ شدن دین و مرگ تدریجی امت اسلامی را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر، از نظر عقل و شرع مقدس، از مهم‌ترین فضایل بشری به شمار می‌آید، بلکه اساس شریعت حیات بخش اسلام و از برترین عبادت‌هاست و زیربنای سایر فرایض الهی است؛ از این رو اگر این فریضه بزرگ الهی ترک شود، به تدریج تمام احکام اسلامی تعطیل می‌شود.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان مرکزی اضافه کرد: جامعه‌ای که خود را نسبت به تغییر و تحولات درونی مسئول دانسته و در مقابل ضعف‌ها و کاستی‌ها از خود عکس‌العمل نشان می‌دهد و برای آن چاره جویی می‌کند، جامعه‌ای پویا و زنده و پرتحرک است و با قاطعیت از ارزش‌های خود پاسداری می‌کند و بدین وسیله خود را سربلند نگاه می‌دارد.

حجت‌الاسلام ذوالفقاری در خصوص واجب شمردن این فریضه الهی افزود: از مجموع آیات و روایاتى که در موضوع امر به معروف و نهى از منکر وجود دارد استفاده مى‌شود که اعمال و رفتار افراد اجتماع در سرنوشت یکدیگر تأثیر مى‌گذارد و آثار صلاح و فساد افراد، تنها به خود آنها محدود نمى‌شود و قطعاً افراد جامعه، مانند اعضاى یک پیکرند که اگر یکى از عضوها سلامت خود را از دست بدهد، دیگر اعضا را نیز با مشکل روبه رو مى‌کند.

captcha