به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام طباطبایی در رابطه با بهکارگیری الگوهای قرآنی در زندگی زناشویی و لزوم روحیه قناعت پذیری و همدلی میان همسران گفت: شاید بتوان ارتباط خانوادهها و مخصوصاً همسران را در محیط خانواده بر مبنای الگوهای قرآنی، بهترین موضوعی قرار دهیم که جامعه اسلامی به آن نیازمند است.
درخشش زنان برگزیده در روابط خانوادگی، آنها را به الگوهای جهانی مبدل کرد
وی عنوان کرد: الگوهای زیبایی در رابطه با همسران موفق در قرآن معرفی شده است که توانستند در جامعه، خود را به عرضه ظهور برسانند، بانوان بزرگواری که نه به عنوان الگوی زنان مسلمان، بلکه به عنوان الگویی برای همه بانوان عالم معرفی شدهاند؛ مانند: حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت خدیجه، حضرت آسیه و حضرت مریم که همسران نمونهای هستند و در زندگی خود بسیار زیبا درخشیده اند و با این درخشش، الگوهایی برای تمامی بانوان عالم شده اند.
وی در رابطه با تأثیرگذاری برخی از مردان بزرگ در طول تاریخ گفت: قرآن در برابر این بانوان و به غیر از پیامبران، افراد دیگری را به عنوان الگوهای بشریت معرفیکرده است، در این راستا به مردانی نیز اشاره شده که به شیوه زیبا و چشمنواز توانستند در زندگی خود منشأ اثر باشند.
حجتالاسلام طباطبایی ادامه داد: اگر از این مباحث قرآنی که تمامی انسان ها و به خصوص مسلمانان در این کشور و دیگر مناطق به آن عمل میکنند بگذریم، به لطف خداوند و دعای آقا صاحب الزمان(عج) در جامعه خود نیز، مردان و بانوان بزرگی داشتهایم که در زندگی خود درخشیدند و با ظهور و بروز زیبای خود برای جهانیان الگو شدند.
روحیه گذشت و همدلی؛ ویژگی برجسته همسران موفق
وی ضمن اشاره به نقش گذشت در خانواده، بر لزوم همدلی از سوی همسران تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم جلوههای زندگی را به نحو دقیق تری در خانوادهها نشان دهیم باید بهترین انسان ها و همسران را کسانی بدانیم که دارای گذشت و بخشش بودند که توجه به این نکته در زندگی افراد بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا اگر براساس گذشت زندگی را آغاز کنند و آن را ادامه دهند و با همدلی از سراشیبیهای زندگی عبور کنند، قطعاً بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون گریبانگیر بسیاری از خانوادهها شده است دیگر به وجود نخواهد آمد.
وی ادامه داد: این نکته از مسائلی است که باید پیرآمون آن به بحث نشست و مصادیق آن را به جامعه و به ویژه نسل جوان نشان داد که گذشت و همدلی چگونه میتواند موجب اعتلای زندگی و درس خوبی برای زندگی ما باشد.
درآمدهای محدود کارمندان و کارگران، قناعت همسران را میطلبد
حجتالاسلام طباطبایی در رابطه با طریقه الگوسازی همسران در جهت برخورداری از یک زندگی پاک و خوب تصریح کرد: گذشت یکی از بهترین مصادیق این الگوپذیری است که در لحظه لحظه زندگی انسان ها بروز دارد، چه بسا افرادی که در کشاکش زندگی در برخی از رویدادها و اتفاقات با یک گذشت ساده میتوانند زندگی را شیرین کنند، خصوصاً در این زمان که مشکلات اقتصادی و موارد دیگر قابل توجه است.
وی در ادامه سخنانش افزود: خانوادهها در این زمینه باید بسیار دقیق باشند، اگر مادر خانواده بتواند از طریق جنبههای قناعت که در قرآن به آن بسیار اشاره شده است، زندگی را پیش ببرد و بر اساس نیازهایی که دارد با توجه به اقتصاد خانواده و درآمد همسر این نیازها را بسنجد، می تواند الگوی قناعت پذیری را که در قرآن به آن اشاره شده است در خانواده خود پیاده کند.
وی با بیان اینکه در جامعه ما اکثر درآمدها از طریق کارمندی و کارگری به دست میآید، افزود: این درآمدها محدود است؛ اگر همسران دقت لازم بر نیازها نداشته باشند با مشکلات جدی در این زمینه روبه رو می شوند و ناخواسته زندگی آنان درگیر حوادث و رخدادهای ناخوشایند می شود که دلیل بسیاری از طلاقها نیز همین موضوع است.
سپاسگزاری؛ زمینه فزونی نعمتهای محدود
حجتالاسلام طباطبایی اظهار کرد: اگر انسان به مفهوم واژه شکر و سپاسگزاری در قرآن بیشتر توجه کند، رعایت آن از سوی شخص می تواند موجب فزونی نعمت های پرودگار برای او شود؛ زیرا اگر خداوند یک نعمت هر چند محدود را در اختیار انسان قرار دهد این شخص میتواند با شکر و سپاس از خداوند، برکت نعمت خود را افزایش دهد، همچنانکه قرآن در این زمینه میفرماید: «لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ».
وی در ادامه به بیان پیامدهای ناسپاسی و رقابت های نا به جا در میان خانواده ها پرداخت و گفت: اگر ناسپاسی و چشم وهمچشمی پیش آید و به افراد توانمندتر و ثروتمندتر نظر کنیم و زندگی خود را بر اساس زندگی آن افراد پیش ببریم، بروز چنین رویکردی، ناسپاسی آشکاری است وعاقبت آن جزء نابسامانی میان همسر و فرزندان چیز دیگری به دنبال نخواهد داشت.
وی بر لزوم بی اعتنایی به زندگی افراد توانمندتر در حیطه مسائل مادی تأکید کرد و گفت: ما نباید در زندگی خود به زندگی دیگران توجه نشان دهیم؛ ما باید نیازهای خود را بر اساس داشتههایمان رفع کنیم که این داشتهها در زندگی بسیار کارساز است و میتواند یاریگرو کمک رسان خانواده ها باشد تا بتوانند زندگی را با صفا و صمیمیت توأم با دلخوشی طی کنند و دچار استرسهایی در این زمینه نشوند.
حجتالاسلام طباطبایی در پایان عنوان کرد: همسران باید در زندگی یکدیگر را درک کنند و در جنبههای اقتصادی به تواناییهای خود توجه داشته باشند و در این زمینه برنامه ریزی کنند، از برخی از آرزوها و خواستههایی که از حد توان فراتر میرود و باعث به چالش کشیدن زندگی میشود صرف نظر کنند و با سپاس، حمد و شکرگزاری از پروردگار و با رهنمود از آیات قرآن، زندگی خود را شیرینتر و پربرکت کنند.