کد خبر: 3454890
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۸
متکی تأکید کرد:

ضرورت نقش‌آفرینی فرماندهان فکری برای مقابله با رسوبات داعش بعد از فاز نظامی

گروه سیاسی: وزیر اسبق امور خارجه کشورمان با اشاره به دوران پساداعش اظهار کرد: افق روشن در آینده نه چندان دور نشانگر این مسئله است که آنها در عرصه نظامی شکست خواهند خورد و پس از آن نوبت به فرماندهان فکری می‌رسد تا با رسوبات داعش مقابله کنند.

منوچهر متکی، وزیر اسبق امور خارجه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد وضعیت گروهک تروریستی موسوم به داعش و فرجام این گروه پس از فاز نظامی علیه آن‌ها گفت: غرب تلاش کرد با حمایت از این گروه چهره خشنی از اسلام ارائه کند؛ بر این اساس میلیاردها دلار هزینه کردند و امروز اهداف غرب از سوی عوامل آنها در سرزمین‌های اسلامی در حال اجرایی شدن است.
وی افزود: از سوی دیگر این اقدامات از سوی مسلمانان افراطی آبی در آسیاب دشمنان است؛ در حالی‌که انتظار می‌رفت بیداری اسلامی در منطقه نویدبخش تحولات جدید باشد، حرکت داعش و النصره مدل بدلی از بیداری اسلامی را ارائه کرد.
متکی اظهار کرد: در حال حاضر بخش نظامی حرکت داعش و النصره به نقطه‌های اوج خود رسیده به گونه‌ای که حامیانشان نیز نمی‌توانند از آن حمایت کنند؛ امروز می‌بینیم که امریکایی‌ها مجبور شده‌اند از خیمه تأسیس و حمایت داعش به خیمه ائتلاف علیه داعش نقل مکان کنند.
معاون بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکا نمی‌تواند در هر دو جبهه باشد، گفت: قرارگرفتن نام آمریکا در لیست ایجادکنندگان داعش و همچنین لیست ائتلاف علیه داعش نمی‌توند منطقی باشد از همین رو تلاش می‌کند به حمایت خود از این گروه تروریستی پایان دهد.
متکی ادامه داد: افق روشن در آینده نه چندان دور نشانگر این مسئله است که داعش در عرصه نظامی شکست خواهد خورد و مسئله‌ای که باید به آن توجه داشت این است که آیا کار با شکست نظامی داعش والنصره تمام می‌شود؟
وی با بیان اینکه رسوبات فکری داعش تا مدت‌ها باقی خواهد ماند، اظهار کرد: آنها تا مدت‌های طولانی همانند منافقین ایران، از بدنه جوانان کشورهای اسلامی سربازگیری خواهند کرد، لذا بعد از خاتمه مأموریت فرماندهان نظامی ارتش‌های سوریه، عراق و دیگرانی که در مقابله با داعش کمک می‌کنند، نوبت به فرماندهان فکری می‌رسد.
متکی افزود: علما، اندیشمندان و نخبگان باید وارد خط مقدم شوند و این اعوجاجات را برای نسل جوان باز کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز گرایش فکری ده‌ها هزار جوان به سمت داعش است به همین دلیل وارد عملیات نظامی شده‌اند اما در صورتی که در این عملیات شکست بخورند، سرخورده خواهند شد و این فرصتی برای جهان اسلام است که در مورد جذب آنها اندیشه کند و برنامه‌ریزی داشته باشد.
متکی در پایان در مورد نحوه مقابله با چنین پدیده‌‌های شومی در جهان اسلام گفت: آنچه قرآن کریم به عنوان راهگشا برای ما مطرح کرده این است که اگر فتنه‌ای مانند شب تاریک و ظلمانی به شما هجوم آورد به طوری که قدرت تشخیص حق از باطل را از شما گرفت، به قرآن پناه ببرید و در جای دیگری توصیه می‌کند در اوج اعوجاجات و شبهات فکری نسل‌های جوان، بر علماست که علمشان را اظهار کنند.

captcha