به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نهمین هماندیشی مدیران عامل اتحادیههای استانی ۱۸ آبانماه در جوار بارگاه امام حسین(ع) برگزار شد.
در این هماندیشی مدیران اتحادیههای مؤسسات قرآنی استانها بیانیهای را صادر کردند که متن این بیانیه در زیر آمده است؛
«کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ» ابراهیم آیه 1
«سپاس خدایی را که بر این بندگان ناچیز خود منت نهاد و توفیق خدمت به کلام نورانی و هدایتگر را به مشتاقان معارفش عنایت فرمود تا با استعانت و تمسک به آن زمینههای هدایت خود را از ظلمت به نور فراهم نماییم.
بدون تردید یکی از مهمترین آموزههای قرآن کریم تلاش برای تعادل در رفتارهای آحاد جامعه در سه حوزه: وظایف روزمره، تکالیف شرعی فردی و امور ویژهای است که باعث ثبات شخصیت فرد در رسیدن به حیات طیبه خواهد شد.
توصیه مؤکد رسول اعظم اسلام(ص) نسبت به ثقلین و رابطه ناگسستنی قرآن و عترت(ع) رسالت همه مسلمانان بهویژه پرچمداران و خادمان قرآنی در عصر حاضر میباشد.
تأکید رسول خدا که(ص) میفرماید:« اذا التبست علیکم الفتن کقطع اللیل المظلم فعلیکم بالقرآن» راهبرد برونرفت مشکلات مختلف اجتماعی و فرهنگی را بر همگان اعم از دستگاههای حاکمیتی و غیرحاکمیتی روشن نمود. که این قرآن و آموزههای حیات بخش آن است که نسخه بیبدیل برای هر جامعه رها شده از مسیر کمال و تعالی میباشد.
خدای یکتا را شاکریم که به بهانه نهمین نشست هماندیشی مدیران اتحادیههای مؤسسات قرآنی استانها، توفیق حضور در جوار مضجع شریف امام امیرالمؤمنین(ع) و تفسیرگر مجسم قرآن در روز عاشورا، حضرت اباعبدالله(ع) و یاران باوفا و سلاله پاک آن بزرگوار نصیبمان شد تا بتوانیم روح و روان خویش را در حریم ملکتوتی این بزرگواران صیقل داده و برای دوام خدمت به قرآن کریم مدد بگیریم.
اکنون به برکت این اماکن مقدس با برنامهریزی بعمل آمده توفیق داشتیم در کنار برنامههای زیارتی و معنوی و دیدار با مسئولین دینی و فرهنگی، نشست هماندیشی مدیران عامل اتحادیههای استانها سراسر کشور را تشکیل داده و در 4 جلسه طولانی با صرف بیش از 400 ساعت زمان به نمایندگی بیش از 7500 تشکیل قرآنی مسائل مبتلا به، مشکلات، اقتضائات و مصالح قرآنی کشور را در بخش مردمی بررسی نماییم. و مواضع جدی و رویکردهای اساسی مورد تاکید خویش را ذیلا مرقوم داشته و به عنوان بیانیه پایانی این نشست ارزشمند بر آن تاکید نماییم.
1- باعنایت به اینکه بنیان و اساس فرهنگ دینی بر معارف قرآن کریم استوار بوده و هدایت و راهبری فرهنگ دینی و قرانی در نظام اسلامی از شئونات ولایت مطلقه فقیه میباشد مجدانه اعلام میداریم که تحت هیچ شرایطی حاضر به منفک شدن از دستگاه منتصب به رهبری معظم انقلاب نبوده و ضمن تاکید بر توسعه فعالیتهای قرآنی بین دستگاههای حاکمیتی، از همه مسئولین فرهنگی و قرآنی کشور بهویژه رئیس و اعضا محترم شورای توسعه فرهنگ قرآنی میخواهیم برابر دستور مقام معظم رهبری که در ماموریتهای ابلاغی به سازمان تبلیغات اسلامی تصریح فرمودهاند کما فی السابق امور مربوط به مؤسسات و تشکلهای قرآنی خاصه در بخش مردمی همچنان در مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان دستگاهی که مستقیما با ولایت ارتباط دارد حفظ گردد. بدیهی است این اقدام مصونیت مؤسسات را در مقابل تغییرات مدیریتی و سلایق سیاسی و اجرایی بدنبال خواهد داشت.
2- از آنجا که مقام معظم رهبری در اجرای اصل 44 قانون اساسی تأکید دارند در جهت اجرای منویات معظم له از کلیه دستگاههای اجرای تقاضا داریم امور اجرایی برنامههای قرآنی خویش را در سطح کشور از طریق اتحادیههای قرآنی به مؤسسات قرآنی مردمی واگذار نمایند.
3- ضمن تاکید بر استفاده از بهره گیری از توانمندیهای بخش مردمی بهویژه خیرین در جهت رشد و توسعه هر چه بیشتر فعالیتهای قرآنی به مثابه مشارکت مردم در برپایی مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی توجه و حمایت به هنگام نهادهای تقنینی و اجرای بهویژه مجلس شورای اسلامی، شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و نهادهای فرهنگی را از مؤسسات و تشکلهای قرآنی کشور مصرانه خواستاریم.
4- مؤسسات قرآنی مردمی کشور آمادگی خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به ویژه موضوع ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه از طریق تربیت نیروی انسانی متخصص، کارگاههای آموزشی، کرسیهای تلاوت، تفسیر و ترجمه قرآن و ... اعلام میدارد.
5- به عنوان بزرگترین شبکه قرآنی کشور همواره خویش را در جهت انسجام فعالیتهای قرآنی در سطح کشور پیشگام دانسته و آمادگی خود را در همکاری با تمامی دستگاههای دولتی و مردمی در راستای اجرای منویات و دغدغههای قرآنی رهبر معظم انقلاب اعلام داشته و هر گونه رفتار تنشزا و منفعت طلبانه را در جامعه قرآنی محکوم نموده و هر اقدام در مقابل این نوع ناهنجاری احتمالی را حق مسلم خود میدانیم.
6- با توجه به تخصص و توانمندیهای متفاوت مؤسسات و تشکلهای قرآنی در سطح کشور بر ارزیابی و سطح بندی مؤسسات براساس توان و تخصص توسط اتحادیههای استانی و مدیریت و راهبردی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور تاکید داشته و از دستگاههای حاکمیتی بویژه سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار حمایت و همراهی جدی داریم.
7- با توجه به کمبود نیروی متخصص در سطح استانها به منظور تربیت نیروی قرآنی، اتحادیههای مؤسسات قرآنی استانها آمادگی خود را برای برپایی دورههای ویژه جهت تامین نیروی متخصص اعلام داشته و از اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور و سازمان دارالقرآن الکریم انتظار همکاری و اقدام جدی دارد.
8- با توجه به برخی مشکلات آموزشی در رشتهها و مقاطع سنی مختلف از اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور میخواهیم با هماهنگی مسئولین ذی ربط نسبت به یکسان سازی و استاندارد سازی برنامههای آموزشی یا در نظر گرفتن اقتضائات فرهنگی و بومی در هر استان نسبت به حل مشکلات فعالیتهای آموزشی اقدام نموده و سهولت لازم را برای تعلیم و تعلم قرآن کریم فراهم آورد.
9- با توجه به اینکه یکی از مشکلات مشترک مؤسسات و تشکلهای قرآنی موضوع مکان ثابت و مناسب میباشد از طرفی هزاران مسجد و حسینیه به عنوان زیر ساختهای دینی در سطح دینی در سطح کشور وجود دارد از مسئولین فرهنگی بویژه امور مساجد در سراسر کشور انتظار دارد زمینه استقرار مؤسسات و خانههای قرآنی را در این اماکن مقدس فراهم نموده که ضمن حل مشکل مکان در مؤسسات محوریت مساجد در توسعه و تعمیم فعالیتهای قرآنی مورد توجه قرار گیرد.
10- ضمن تقدیر از اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور نسبت به برگزاری نشستهای هم اندیشی با مدیران اتحادیههای استانی، بر ادامه این نشستها با فاصله کمتر و بهره گیری از توان فکری و اجرایی مدیران استان در برنامه ریزیهای ملی تاکید مینماییم».