کد خبر: 3460108
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

نشست ویژه هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب/ سخنرانی رئیس‌جمهور در روز دانشجو

گروه سیاسی: نشست ویژه هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب و سخنرانی رئیس‌جمهور در روز دانشجو از جمله رویدادهای مهم سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

قدردانی رئیس‌جمهور از حضور به‌یادماندنی ملت ایران در مراسم اربعین

دکتر روحانی روز شنبه  در پیامی با قدردانی از حضور بیادماندنی ملت متدین ایران اسلامی در اجتماع بزرگ اربعین سالار شهیدان امام حسین(ع) گفت: این مراسم و حضور گسترده عاشقان اهل بیت عصمت و طهارات پیام معنویت، امنیت، اخلاق و ایثار را به سراسر جهان رساند.

نظر لاریجانی درباره نامه دوم مقام معظم رهبری

رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس گفت: نامه رهبری معظم مبنای جدیدی برای تعاملات دنیای اسلام و غرب را پی ریزی کرد که براساس عقلانیت و حقیقت و احترام به فرهنگ ها استوار است.
وی افزود: این نامه پرده های نفاق مدرن را که در پس روحیه استکباری قدرت های بزرگ قرار گرفته کنار زد و بخش های مهمی از واقعیات را عیان کرد.
وی ادامه داد: دنیای اسلام همیشه با خشونت های جاهلانه و تعصبات کور مبارزه کرده است و گرفتاری تروریستی در منطقه معلول دسایس پشت صحنه حیله گران دیکتاتور منطقه و سرویس های قدرت های بزرگ است نه اسلام ناب محمدی (ص).
وی اضافه کرد: برخی کشورها تصور می کنند آشفته سازی منطقه مجال برای رویاهای آنها فراهم می کند اما به هم ریختگی امنیتی در منطقه دامن خود را در بر میگیرد و بحران را فراگیرتر خواهد کرد.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: دخالت نظامی ترکیه در عراق آن هم علیرغم همه مخالفت های دولت عراق با هر عنوانی که ظاهرا مطرح شده است چیزی جز مساله سازی جدید و توجیه اقدامات تروریست ها در موصل نخواهد بود و به نظر می رسد تلاش می شود شکل جدیدی به ماجرای شوم تروریستی در منطقه موصول داده شود.
لاریجانی به گزارش اخیر آژانس در رابطه با مسایل گذشته هسته ای ایران اشاره کرد و گفت: گرچه برخی دعاوی غیرمستند به انحراف در مسایل هسته ای ایران اشاره داشته است اما در بند 88 این گزارش در نهایت پذیرفته است که در ایران هیچ شاهدی برای انحراف به سوی ساخت سلاح هسته ای در عمل نیافته است.
وی ادامه داد: ضمنا اذعان می کند که دعاوی مطروحه حداکثر در حد تحقیق آن هم تا سال 2003 بوده است . حال جای این سوال وجود دارد که این همه سروصدا و تحریم ها که در سال های اخیر آمریکا و غرب راه انداخته اند صرفا براساس ادعای حداکثر تحقیق در این امور بوده است؟ چه توجیحی برای تحریم ها می تواند با این گزارش بیان کنند؟
لاریجانی یادآور شد: این همه ادعا که می گفتند ایران به سلاح هسته ای دسترسی یافته است و باید تحریم های سخت علیه ایران وضع کنیم چگونه با این گزارش سازگار است؟ این گزارش نشانگر رفتارهای دروغین و ستم غرب نسبت به ملت در سال های اخیر دارد.
رییس مجلس ابراز امیدواری کرد که شورای حکام براساس این گزارش پرونده سازی ساختگی علیه فناوری صلح آمیز هسته ای ایران را مختومه کند و راه را برای اجرای توافق هسته ای فراهم کند.

کشف عروسک‌های مشکوک از زائران اربعین

حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، روز یکشنبه از کشف بیش از 300 مورد از عروسک های مشکوک و حاوی مواد خطرناک پس از بازگشت زائران به کشور خبر داد و گفت: در پی اطلاع رسانی ستاد اربعین حسینی در این خصوص تاکنون هزار و 112 زائر با پلیس تماس گرفتند.
افزود: برخی وسایل اسباب بازی نیز از جهتی دیگر مشکوک هستند و قرار است به لحاظ تشخیص پزشکی بررسی هایی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه در این ایام حتی شاهد یک مورد مشکل امنیتی نبودیم، گفت: در حوزه نظم و امنیت، همین که بحث اسباب بازی های مشکوک اعلام شد، مردم بسیار همراهی کردند و اگر این همراهی مردمی نبود با مشکل مواجه می شدیم.

سخنرانی رئیس جمهور به مناسبت روز دانشجو


مراسم گرامیداشت روز دانشجو ، دوشنبه 16 آذر، با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
رئیس جمهور در این مراسم 16  آذر را روز دانشجو، دانشگاه، استقلال طلبی، آزادی خواهی و روز ایستادگی نخبگان ملت و دانشجویان در برابر استعمار و استبداد توصیف کرد و گفت: 16 آذر 1332 در هیچ مقطع زمانی محصور نخواهد شد.
وی اضافه کرد: دوران تاریک و سیاهی بود. چند ماه بیشتر از کودتای 28 مرداد نگذشته بود. اما آن سه قهرمان در برابر لوله های تفنگ ایستادند و بالاخره راهی را برای جوانان ما ترسیم کردند که در نهایت به 22 بهمن سال 57 یعنی روز استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی منتهی شد.
رئیس قوه مجریه اظهار داشت: هم این روز را گرامی می داریم و هم بر آن شهیدان درود می فرستیم و هم بر همه شهدای دوران انقلاب اسلامی شهدای دانشجو، اساتید، دانش آموز و همچنین دانشجویان شهیدی که در دوران دفاع مقدس از کشور و عزت و استقلال این سرزمین به خوبی دفاع کردند و همچنین بر دانشجویان عزیزی که امروز با قامتی استوار و با زبانی منتقدانه برای دفاع از کشور خودشان ایستادگی می کنند.
روحانی تصریح کرد: درود و سلام بر همه آن شهیدانی که دانشگاه را متحول کردند. طالقانی ها ، بهشتی ها ، مطهری ها ، مفتح ها ، بازرگان ها ، دکتر شریعتی ها و همه آنهایی که برای دانشگاه، برای علم، برای آزادی در برابر استبداد و در برابر استعمار ایستادگی کردند.
رئیس دولت یازدهم با تشکر از سخنرانان تشکل های دانشجویی گفت: بسیار متشکرم که پشت این تریبون به نام تشکل های مختلف سخن گفتند، نقد، انتقاد و تشویق کردند، نقاط قوت دولت را و برخی از نکات ضعف دولت را برشمردند.
روحانی گفت: شاید بهترین جایی که باید قدرت نقد شود دانشگاه است. اگر قدرت در هرکشوری مورد انتقاد و سوال قرار نگیرد به انحراف و استبداد خواهد کشید.
وی خاطرنشان کرد: تمام مسئولین کشور مستقیم یا غیرمستقیم افتخار دارند که منتصب ملت بزرگ و از طریق آرای مردم بر مسند قدرت تکیه زدند و هیچ مقامی در جمهوری اسلامی ایران نداریم که مقام انتخابی نباشد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که این تهمت است که برخی می گویند در ایران مقامات بر دو دسته تقسیم می شوند، گفت:می گویند برخی انتخاب می شوند و برخی انتصاب می شوند همه یا مستقیم با آرای ملت یا غیرمستقیم انتخاب می شوند.
وی اضافه کرد: هیچ کسی نباید خود را مستثنی از سوال ملت بداند و همه باید به سوال مردم و پاسخگویی در برابر سوال مردم افتخار کنند که البته افتخار می کنند.
رئیس جمهوری گفت: البته حالا نقد برخی از قوا و برخی از نهادها یک مقدار مشکل است فعلا از دولت و رئیس جمهوری شروع کنید.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم اگر چیزی دارد و اگر پیشرفتی کرده، فقط در سایه حمایت مردم و بویژه جوانان و دانشجویان بوده است، من همه انتقادات را دلسوزانه می دانم، البته برخی از لحن ها اگر کمی نرمتر شود، قشنگتر است.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: اساسا این اعتدال که می گوییم در نقد هم باید مراعات شود امیرالمومنین فرمود راجع به من دو گروه خود را به هلاکت و نابودی انداختند چه آنهایی که علی را افراطی دوست دارند و او را تا مرز خدایی می برند و چه آنهایی که با افراط با علی کینه ورزی می کنند.
روحانی افزود: انتقاد هم باید در آن افراط نباشد، تعریف هم در آن افراط نباشد، همه امور از جمله انتقاد باید معتدلانه و میانه روانه باشد اما در عین حال انتقاد مفید است.
وی اضافه کرد: در این جمع مسئولان دولتی حضور داشتند، خودم هم سخنانتان را شنیدیم، باز هم فرصت هایی فراهم شود تا نقد و انتقاد را من و مسئولان بشنویم و اشکلات خودمان را اصلاح کنیم؛ ما هیچ کدام معصوم و بی خطا نیستیم اما در عین حال تلاش ما بر این است که گام هایی را برداریم که به نفع مردم باشد.
ی با بیان اینکه ما باید در مفاهیم و موضوعات به اجماع نظر برسیم، گفت:حتی در موضوعات و مفاهیمی که به نظر ما ساده می آید؛ راجع به عدالت باید به وحدت نظر برسیم که یعنی چه، راجع به مبارزه با استعمار و ایستادگی در برابر استعمار باید به وحدت نظر برسیم، راجع به منافع ملی باید به وحدت نظر برسیم ،مسئله حاکمیت ملی به وحدت نظر برسیم.
روحانی گفت:آیا راجع به این مفاهیم در کشورهای دیگر هم هنوز محل اختلاف است؟ یعنی مثلا در فرانسه آ یا با شروع به کار یک دولت درباره مفهوم دانشگاه، علم و وظایف دانشجو اختلاف نظر به وجود می آید؟ به یک اجماع نظری رسیدند و این اجماع به ما کمک می کند و این اجماع را اساتید عزیز ما ،دانشجویان عزیز باید به وجود بیاورند.
وی خاطرنشان کرد: ما در برابر دیگران باید بایستیم و باید به توان ملی مان تکیه کنیم ،باید مشکلات کشور را با امکانات داخلی حتی الامکان حل کنیم اما آیا به معنای این است با دنیا حرف نزنیم و اگر با دنیا مشکلی داریم، برویم تا مرز جنگ بجنگیم؟
رئیس جمهوری اظهار داشت: اصلا فرض بگیرید در آن جنگ در برابر همه دنیا هم پیروز شویم که به امید خدا هم اگر روزی توطئه ای علیه کشور ما ولو جهانی باشد؛ ما ایستادگی می کنیم و پیروز می شویم؛ اما آیا جنگ نباید آخرین راه حل باشد؟
روحانی گفت: اختلاف نظر اینگونه موارد است و گرنه هیچ فردی تردید ندارد که زمانی ممکن است جنگ را بر ما تحمیل کنند؛ بله ممکن است؛ ما باید قدرت نظامی داشته باشیم؛ بلی باید دارای چنین قدرتی باشیم.
وی افزود: برخی فکر می کنند که دولت یازدهم؛ دولت لبخند، منطق، مذاکره و گفت و گو در دنیا است؛ اما در ساخت سلاح و بنیه دفاعی کمتر است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: بنده یک بار این امر را اعلام کرده ام که این دولت در طول دو سال در بنیه دفاعی، در سلاح های راهبردی، کاری که انجام داده به اندازه 10 سال گذشته بوده است.
روحانی اظهار کرد: بنابراین معنایش این نیست که ما مذاکره می کنیم؛ بنیه دفاعی کشور را قوی نکنیم و یا هیچوقت نباید به فکر جنگ باشیم؛ ما همیشه باید آماده باشیم.
وی یادآور شد: جنگ زمانی روی نمی دهد که ما آمادگی کامل و صد در صد داشته باشیم ولی اگر آماده نباشیم جنگ به ما تحمیل می شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما باید توانمند و قدرتمند باشیم؛ همزمان با پیروزی در مذاکرات برجام ما مهمترین موشکمان را آزمایش کردیم.
رئیس جمهوری با بیان این که معیار ما شاخص هاست، گفت: اگر دانشگاه تغییر نکند، این دولت باشد یا آن دولت فرقی ندارد؛ نظر من این است، شاید اشتباه کنم ولی همه آنچه که به من گفته می شود و خودم هم این را حس می کنم که فضای دانشگاه سال 94 نسبت به 92 زمین تا آسمان فرق کرده است.
روحانی با تاکید بر اینکه ممکن است، هنوز هم فضا امنیتی باشد، افزود: من نمی پسندم، ما فضای امن می خواهیم نه فضای امنیتی.
وی با طرح این سئوال از دانشجویان که سال 90، 91 و 92 هم شما برای 16 آذر به این راحتی می توانستید اجتماع داشته باشید؟ گفت: حالا الان سال 93 و 94 است و همه دنبال 16 آذر هستند.
رئیس شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: یک زمانی بود که کسی جرات نمی کرد بگوید جنبش دانشجویی، از این کلمه می ترسیدند.
وی در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: من از شما می پرسم اگر واقعا از لحاظ شاخص ها دانشگاه سال 94 با 91 فرق نکرده است حتما ما به عنوان دولت یازدهم محکوم هستیم و اگر هم فرق کرده البته ممکن است تا حد مطلوب خیلی فاصله داشته باشد.
رئیس جمهوری گفت: بعضی از نقد هایی که می کنید و می گویید هنوز ممکن است به یک دانشجو بی احترامی شود ، هنوز ممکن است آن فضای مطلوب در دانشگاه نباشد؛ بله درست است هنوز نشده است ما به نقطه مطلوب نرسیده ایم.
روحانی در ادامه با بیان اینکه در اقتصاد هم به نقطه مطلوب نرسیده ایم گفت: در حوزه سلامت هم جایی است که تلاش زیادی شده است و دکتر هاشمی بسیار زحمت کشیدند و ارقام هم نشان می دهد که مردم راضی هستند، به نقطه مطلوب نرسیده و باز هم راه زیادی مانده است.
وی تاکید کرد: من به شما اعتماد می دهم راه دولت یازدهم نسبت به دانشگاه، دانشجو و وزارت علوم تغییر نکرده است، حالا اگر اشکال دارید بگویید، از نیلی منفرد تا فرهادی نباید فرق کند.
رئیس جمهوری در ادامه به انتخابات پیش رو اشاره کرد و گفت: در شرایطی که به سمت انتخابات می رویم دانشگاه ها باید حضور فعال در انتخابات پیدا کنند که این خیلی مهم است که مجلس آینده ما چگونه باشد؟
روحانی با بیان اینکه خیلی مهم است مجلس آینده ما چگونه باشد، تصریح کرد: از نظر دولت این جناح آن جناح ،هر کدام اینها باشند، مهم این است افرادی باشند که به منافع ملی فکر کنند، منافع جناحی و شخصی شان را بر ملی ترجیح ندهند و دلسوز مردم باشند.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: همه ما تلاش کنیم حماسه سال 92 را در 94 تکرار کنیم و بتوانیم مجلسی توانمندتر و قدرتمندتر داشته باشیم، همه باید تلاش کنند؛ وزارت کشور و شورای نگهبان همه ما باید کاری کنیم، همه امیدوار باشند و به این انتخاباتمان افتخار کنیم.

اشکالات نرم‌افزار انتخابات الکترونیک از زبان سخنگوی شورای نگهبان

نجات الله ابراهیمیان روز دوشنبه درباره نتایج نشست معاون اجرایی و انتخابات این شورا با معاون وزیر کشور در خصوص رفع مشکلات فنی مربوط به برگزاری انتخابات الکترونیک 7 اسفند گفت: شکل ظاهری صندوق های جدید الکترونیک مشاهده و تأیید شده بود اما شورای نگهبان سعی کرد از توانایی محققان و ظرفیت های علمی کشور در بخش فنی برای بررسی این نرم افزار استفاده کند.
وی افزود: این نشست برای هماهنگی و انتقال مشکلات نرم افزار الکترونیک انتخابات به وزارت کشور بود تا زمینه رفع این مشکلات و برگزاری جلسات فنی دیگر برای بررسی آن فراهم و امکان قابل رفع بودن یا نبودن آن در فرصت مناسب و معقول مشخص شود.
ابراهیمیان اظهار کرد: تبادل اطلاعات فنی میان کارشناسان دو نهاد نظارتی و اجرایی کمک می کند که زودتر به نتیجه روشن در این زمینه برسیم.

نظر عراقچی درباره آینده پرونده پی. ام. دی

رییس ستاد پیگیری اجرای برجام شامگاه دوشنبه پس از سه ساعت و نیم جلسه کمیسیون مشترک ایران و 1+5 به خبرنگاران گفت: جلسه خوبی داشتیم و در مجموع حدود سه ساعت در خصوص موضوعات مختلف گفت و گو کردیم که طبعا یکی از مهمترین آنها بحث پی.ام.دی و بسته شدن ان در شورای حکام بود.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه اظهار کرد: کشورهای 1+5 متن پیش نویس قطعنامه ای را آماده کرده اند که در خصوص ابعاد مختلف ان مشورت ها و بحث هایی داشتیم. فکر می کنم تفاهم بسیار خوبی در این خصوص وجود دارد که قطعنامه باید منجر به بسته شدن پی.ام.دی شود.
عراقچی گفت: فکر می کنم با توجه به تفاهمی که به دست امده و وجود دارد انشاءالله این کارمحقق خواهد شد.
عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره انتظار ایران در این زمینه گفت: انتظار ما کاملا روشن است و قبلا هم گفته شده. پرونده موسوم به پی.ام.دی یا همان ابعاد نظامی احتمالی با توجه به گزارشی که اقای امانو داده و در حقیقت وجود یک برنامه نظامی هسته ای در ایران را رد کرده باید بسته شود.

نشست ویژه هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب

حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری، معاون امور مجلس رئیس جمهوری، درباره نشست ویژه اقتصاد مقاومتی با حضور رئیس جمهور و برخی اعضای هیات دولت در محضر رهبر معظم انقلاب که دوشنبه شب برگزار شد گفت: با تاکید رهبر معظم انقلاب ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تغییر نام داد.
انصاری اظهار کرد: معظم له در این نشست به طور جد بر اجرای این سیاست‌ها و مردمی کردن اقتصاد تاکید فرمودند.
وی ادامه داد: از این پس بنا شده در قالب اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، دولت به طور صرف سیاستگذار، حامی و ناظر در اقتصاد باشد و امور و میدان واقعی به بخش خصوصی داده شود.

تعیین موارد ممنوعیت انتصاب افراد به مشاغل حساس از سوی مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه مواردی را که باعث ممنوعیت انتصاب افراد به مشاغل حساس می شود، مشخص کردند که شامل موارد زیر است:
الف - کسانی که تابعیت مضاعف دارند
تبصره - این بند نافی اعمال ماده 989 قانون مدنی مصوب 18 اردیبهشت 1307 و اصلاحات بعدی آن و ماده 98 قانون مدیریت خدمات کشوری نمی باشد.
ب - کسانی که به اسلام، نظام جمهوری اسلامی، ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی اعتقاد و التزام عملی ندارند.
تبصره - اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
پ - کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش موثر داشته اند.
ت - کسانی که به مجازات جرایم خیانت در امانت، کلاهبرداری، اختلاس، ارتشاء و تصرف غیرقانونی در اموال عمومی محکوم شده اند
ث - وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمان ها و گروه های محارب، معاند و غیرقانونی و اعضای فرق ضاله و مروجان افکار انحرافی و عرفان های کاذب و همچنین کسانی که به جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و حدود شرعی محکوم شده اند.
ج - مظنونان و مرتکبان جاسوسی به نفع بیگانگان و ارتباط با اتباع بیگانه ای که مراکز امنیتی و اطلاعاتی مستندا ارتباط با آنها را نهی کرده اند.
چ - عاملان و مباشران راه اندازی شبکه های ماهواره ای وبگاه های (سایت های) اینترنتی ضد انقلاب و اسلام، فعالان علیه نظام و مرتبطان با آنها و نیز فعالان در نشر و انتشار موارد مستهجن در فضای مجازی
ح - استعمال کنندگان و معتادان به مشروبات الکلی، مواد مخدر و روان گردان
خ - محکومان به قاچاق مواد مخدر و روان گردان و سلاح و مهمات جنگی
د - مشهوران به فساد و متجاهران به فسق
ذ - کسانی که در جریان تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی متخلف شناخته شده و توسط مرجع قضایی محکوم شده‌اند.

نشست خبری سخنگوی دولت/ واکنش به اظهارات بحث‌برانگیز و نادرست اردوغان

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روز، سه‌شنبه در نشست خبری خود درباره تأخیر در تقدیم بودجه سال 95 به مجلس توضیح داد: از نظر زمان و جزئیات و مشخصات بودجه، سؤالاتی پرسیده شد. در این باره قبلاً اطلاع‌رسانی شده که لایحه بودجه سال 1395 و برنامه ششم برای تصویب هیئت وزیران از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال شد.
وی افزود: لایحه بودجه امسال متفاوت از لوایح بودجه سنوات گذشته است. غیر از روش بودجه‌ریزی عملیاتی، از لحاظ شکلی نیز با بودجه‌های گذشته تفاوت دارد. در سال‌های گذشته با ماده واحده، تبصره‌های تکراری زیادی مطرح می‌شد. ما این تبصره‌های تکراری را به عنوان قانون تنظیم 2 تصویب کردیم. به همین جهت رسیدگی به بودجه سریع‌تر می‌تواند باشد. کما اینکه در دولت نیز از 28 بند، 17 بند را در جلسه اول تصویب کردیم و شاید در جلسات فردا و یک‌شنبه آینده، چند بند باقیمانده نیز تصویب شود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: به مجلس محترم هم گفتیم می‌توانیم لایحه بودجه را 15 آذر بدهیم. برخی انواع و اقسام توقعات را مطرح کردند. دولت نیز برای اینکه سوژه دعوا و اختلاف نشود، تلاش کرد بودجه و برنامه را همزمان تقدیم کند. به مجلس نیز اعلام کردیم ظرف چند هفته آینده هر دو لایحه را تقدیم کنیم.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش از مجلس محترم تشکر کرد که اعلام کرده دولت 48 ساعت تأخیر در تقدیم لایحه بودجه دارد. او گفت: از مجلس محترم به خاطر این 48 ساعت و حتی تأخیر ماه‌های فراوانی که در سال‌های پیش داشتیم، عذرخواهی می‌کنم؛ وقت کمیسیون تلفیق، آیین‌نامه و بررسی در صحن، مشخص است. سال گذشته که در زمان قانونی، لایحه را تقدیم کردیم، ببینید چه زمانی بودجه تصویب و به دولت ابلاغ شد؟ اینها مسائل کوچکی است و مجلس از استدلال ما باخبر است.
سخنگوی دولت درباره بسته شدن پرونده pmd در شورای حکام گفت: 24 آذر قرار است تعیین شود پرونده در آژانس بسته می‌شود یا نه. چون اگر بسته نشود، مقام معظم رهبری موضع نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کردند. ما برجام را در صورت بسته نشدن این پرونده، اجرا نمی‌کنیم. برخی می‌گویند چرا بودجه را با شرایط رفع تحریم تهیه کرده‌اید. ارقام نفت و مانند آن مشخص است که چقدر در بودجه دیده شده.
نوبخت درباره گزارش آقای آمانو، توضیح داد: گزارش آمانو برای شورای حکام است که آنها نظر بدهند. البته این گزارش نشان می‌دهد فعالیت‌های هسته‌ای کاملاً صلح‌آمیز است. این که سال‌های دور مطالعاتی انجام شد و آیا با اقدام چه فاصله‌ای داشته، در ارتباط با نتیجه صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های ما، متفاوت است. کاملاً ما امیدواریم پرونده در شورای حکام بسته شود و 1+5 هم موضع خود را اعلام کرده‌اند.
سخنگوی دولت عنوان کرد: اگر این پرونده بسته شود سلسله اقداماتی ما باید انجام دهیم که حسب نظر مقام معظم رهبری منوط به بسته شدن پرونده pmd شده است و در آینده نزدیک تحریم‌ها برداشته خواهد شد.
نوبخت در خصوص اظهارات اخیر اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز توضیحاتی داد و گفت: اظهارات رئیس‌جمهور ترکیه بحث‌برانگیز و نادرست است. ایشان در مرداد ماه مکالمه تلفنی داشت و اظهار نگرانی کرد، یکی از رسانه‌های ایرانی مطلبی درباره ایشان و خانواده‌شان نوشته بودند. آقای رئیس‌جمهور هم نوشتند این رسانه‌ها برای هر کسی می‌نویسند و باید ظرفیت داشته باشیم. در حد همین صحبت که همه چیز هم درباره‌اش موجود است.
وی با بیان اینکه ادعایی که می‌شود تهدید کرده یا هشدار داده‌اند، چنین نیست، گفت: آقای ظریف به بالاتر از آنها توضیح داد که هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنند. ضمن اینکه اصلاً تهدید نبود بلکه حاشیه‌ای بود که درباره یک مسئله مطرح شد.
نوبخت با اشاره به اینکه سؤال برانگیز است مشاوران آقای اردوغان چه مشاوره‌ای به ایشان می‌دهند، گفت: ترکیه هم با عراق درگیر است، هم با سوریه درگیر است و هم با روسیه. در این معضلات، باز هم می‌خواهد ایران را به عنوان مشکل دیگرش مطرح کند. از سال‌های دور از اینکه ملت مسلمان و بزرگ ترکیه یک حزب اسلام‌گرا را مورد لطف خود قرار دادند، خوشحال بودیم. منتهی نتیجه چنین دولتی باید تحکیم روابط با همسایگان و دیدن چهره صلح و دوستی از اسلام باشد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: مشاوران دولت ترکیه، این دولت را به کجا برده‌اند که در مظان حمایت از داعش قرار گرفته است. این اتهام کمی نیست. داعش چهره منفور ضداسلامی است.
وی درباره حوادث روز دانشجو (۱۶آذر) نیز گفت: این که در روز دانشجو برای برخی افراد مشکل ایجاد شد، متأسف هستیم. دولت علاقمند نیست هیچ یک از جناح‌های سیاسی اینقدر خودپسند باشند که جز به سلیقه خود، هیچ کس دیگری را قبول نکنند و اجازه اظهار نظر ندهند. دولت، سیاستی غیر از این دارد و توان خود را به کار می‌گیرد و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

حجت‌الاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین صدیقی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه می‌شود.
همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه،  به مناسبت «هفته وقف»  پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهد کرد.

درخواست 157 کشور برای پیوستن رژیم صهیونیستی به «ان پی تی»

به گزارش خبرگزاری فلسطینی الرای ، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اخیر خود قطعنامه ای با عنوان «خطر گسترش سلاح هسته‌ای در خاورمیانه» صادر کرد.
در این قطعنامه که با رأی مثبت 157 کشور به تصویب رسید، بر اهمیت پیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاح هسته ای، عدم بکارگیری و یا ذخیره سلاح هسته ای در فلسطین اشغالی و نابودی هرنوع سلاح اتمی و همچنین نظارت بین المللی بر تمامی نیروگاه ها و تاسیسات هسته ای این رژیم تاکید شد.
به گفته کارشناسان، رژیم صهیونیستی با داشتن بیش از 200 کلاهک هسته ای تنها دارنده تسلیحات اتمی در خاورمیانه است.

captcha