کد خبر: 3461469
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹
حسن نظری عنوان کرد:

دو چالش موجود بر سر راه بانکداری اسلامی در ایران

گروه اقتصاد: به گفته رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، اکنون در نظام بانکی ما سندسازی وجود دارد و عملیات بانکی به اندازه کافی شفاف نیست و همین امر می‌تواند مانعی بر سر راه تحقق بانکداری اسلامی در کشور باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به سخنان اخیر رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر ضرورت تهیه نقشه راه بانکداری اسلامی در کشور اظهار کرد: اکنون لایحه‌ای توسط دولت و طرحی هم از جانب مجلس برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا تهیه شده و در قم نیز مورد بررسی قرار گرفته است و برخی از دوستان و همکاران ما هم در این زمینه به مسئولان کمک کرده‌اند و گمان می کنم منظور از تهیه نقشه راه بانکداری اسلامی همین باشد.
قانونی شدن تغییرات در نظام بانکی حلال برخی مشکلات است
وی افزود: اکنون تغییر و تحولات نظام بانکداری مطرح است و هم مجلس و هم دولت قصد دارند در همین دوره آن را نهایی کنند و منظور رئیس کل بانک مرکزی نیز احتمالاً این است که این تغییر و تحولات در نظام بانکی در حال رخ دادن است.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: این تغییراتی که مسئولان اقتصادی به دنبال آن هستند، در صورت قانونی شدن می‌تواند بخشی از مشکلات نظام بانکی را برطرف کند و مقصود ایشان هم تغییرات در عملیات بانکداری بوده است.
چالش‌های موجود بر سر راه بانکداری اسلامی در ایران
حجت‌الاسلام نظری تأکید کرد: اکنون در نظام بانکی کشور چالش‌هایی جود دارد که مسئولان اقتصادی درصدد یافتن راه حل برای آن هستند و یکی از همین موارد تلاش دولت و مجلس برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون رباست.
وی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین چالش‌هایی که بر سر راه بانکداری اسلامی وجود دارد کدامند، عنوان کرد: اکنون در نظام بانکی ما سندسازی وجود دارد و عملیات بانکی به اندازه کافی شفاف نیست و همین امر می‌تواند مانعی بر سر راه تحقق بانکداری اسلامی در کشور باشد.
اصلاح قانون بانکداری بدون ربا نظام بانکی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد
عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان وضعیت نظام بانکی را شفاف کرد، گفت: تحقق این امر بستگی به لایحه دولت و طرح مجلس دارد و باید منتظر باشیم تا نحوه عملیاتی شدن آن را مشاهده کنیم.
وی ادامه داد: قطعاً چنین اقداماتی می‌تواند نظام بانکی را تحت تأثیر قرار دهد اما تا عملیاتی شدن این قانون، هرگونه قضاوتی واقع‌بینانه به نظر نمی‌رسد.
نظری در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت دعوت بانک مرکزی از پژوهشگران و اساتید بانکداری اسلامی برای مشورت در زمینه لایحه بانکداری بدون ربا اظهار کرد: بهترین کمکی که این افراد می‌توانند به بانک مرکزی داشته باشند این است که لایحه تنظیم شده را مطالعه کنند و مواردی که به ذهن آنان می‌رسد را توضیح دهند؛ البته بانک مرکزی در این زمینه از اساتید حوزه بانکداری اسلامی و مخصوصاً در پژوهشکده پولی و بانکی استفاده می‌کند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۳ - ۱۴:۰۲
0
0
بانکامون غلنا ربا رو با نام سود ارائه میدن و دریغ از اعتراض یک منبع اگاه /
اون وق میایم میگیم اقا ربا ندید جنگ با خداس به چه حقی وقتی وام میگیریم بانک باید روش سود بذاره؟ عجب بر حال شما مردم
captcha