به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) مراسم اهدای اولین دوره جایزه علمی فناوری پیامبراعظم(ص) «جایزه مصطفی» امشب چهارم دی ماه با حضور جمعی از دانشمندان جهان اسلام، اعضای هیئت دولت، نمایندگان مجلس، نمایندگانی از فرهنگستان علوم و ... در تالار وحدت برگزار شد.
«مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ ...؛ محمد [ص] پیامبر خداست و کسانى که با اویند بر کافران سختگیر [و] با همدیگر مهربانند ...» (آیه 29 سوره فتح به بعد) آیاتی بود که برای آغاز مراسم در خور و شایسته اهدای جایزه مصطفی(ص) انتخاب شده بود و توسط امین پویا یکی از قاریان برجسته کشورمان قرائت شد.
اجرای نماهنگی زنده با شعری از مهدی سهیلی و ارائه گزارش دبیرخانه جشنواره به صورت تصویری ادامه بخش این مراسم بود.
در ادامه مراسم، مهدی صفاری نیا دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) از برگزاری یک هفته نشست علمی در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور با حضور دانشمندان میهمان جایزه مصطفی خبر داد و گفت: و به مناسبت نامگذاری سال ۲۰۱۵ میلادی به نام نور ابن هیثم به برگزاری مسابقه فیلمی با موضوع نور میان دانش آموزان اقدام کرده است که تاکنون با استقبال بیش از ۹ هزار دانش آموز مواجه شده و آن ها فیلم های یک دقیقه ای خود با موضوع نور را به دبیرخانه جایزه ارسال کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین مجتمع خدمات درمانی وقف جایزه مصطفی(ص) نیز در زمین مناسبی در شهر تهران به زودی احداث خواهد شد که این پروژه با همکاری استانداری تهران در حال پیگیری است. نشان خادم المصطفی نیز که در بیش از ۹۰ کشور جهان در حال ثبت است، به واقفان اهدا خواهد شد. امیدواریم منابع اهدایی به برگزیدگان نیز بتواند موتور محرکی برای رشد و توسعه علم و فناوری در جهان اسلام باشد.
حسن ظهور رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) نیز به تشریح روند شناسایی و داوری دانشمندان معرفی شده به این جشنواره پرداخت و اعلام کرد: 100 پرونده علمی مورد بررسی قرار گرفت تا اینکه در نهایت یک دانشمند در زمینه علوم و فناوری نانو و یک دانشمند در علوم و فناوری(بخش عمومی) انتخاب شد.
پخش نماهنگی زیبا در مدح پیامبر(ص) با تصاویری از کشورهای مختلف اسلامی، برنامه ای بود که قبل از سخنرانی شوکت حمید خان رئیس کمیته علمی و فناوری کشورهای اسلامی اجرا شد.
دانشمندانی از سنگاپور و اردن برنده اولین دوره جایزه دو سالانه مصطفی
پس از پخش تصاویری درباره بیوگرافی و دستاوردهای دانشمندان برگزیده جایزه مصطفی(ص)، خانم پروفسور جکی یینگ از کشور سنگاپور برگزیده بخش علوم و فناروی زیستی و پزشکی معرفی و سپس به ایراد سخنرانی پرداخت.
بهترین اتفاق در این جایزه گردهمایی دانشمندان جهان اسلام در یک محفل است
وی ضمن نام بردن از استادانی که وی را در مسیر علم راهنمایی و کمک کرده اند، با تقدیر از هیات داوری جایزه مصطفی(ص) و رابطان خود در این نشان عالی علم و فناوری گفت: بهترین اتفاق در این جایزه را باید گردهمایی دانشمندان جهان اسلام در یک محفل دانست که این اتفاق به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای اسلامی کمک بزرگی می کند.
از شکست تا راهیابی به موفقیت
عمریاغی برگزیده بخش علوم و فناوری نانو جایزه مصطفی(ص) نیز عنوان کرد: افتخار بزرگی است که جایزه مصطفی(ص) را کسب می کنم و از کسانی که در شورای داوری و سیاست گذاری این جایزه بودند، کمال تشکر را دارم. من در اردن رشته شیمی را انتخاب کردم. در ۱۰ سالگی با ساختار مولکول آشنا شدم و کارم را به طور جدی آغاز کردم.
وی افزود: من همیشه به دانشجویان و همکارانم توصیه می کنم که باید آنقدر شکست بخورند، شکست بخورند شکست بخورند تا راهی برای رسیدن به موفقیت پیدا کنند.
این دانشمند در پایان از دست اندرکاران و برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) برای اعطای این نشان عالی و همچنین انتخاب او به عنوان دانشمند برگزیده در نخستین دوره برگزاری آن تشکر کرد.
پس از اهدای جایزه دو دانشمند برتر جهان اسلام، سورنا ستاری، عضو شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: جایزه مصطفی(ص) در پی احیای ۱۲ قرن تمدن بزرگ اسلامی در علوم و فنون است که چنانچه انشاالله موفق به تحقق اهداف جایزه بشویم، رستاخیز علمی جهان اسلام رقم خواهد خورد و به همراه خود اقتدار، امنیت پایدار جامعهای سالم و موثر خواهد آورد. امیدوارم جایزه ما را در مسیری قرار دهد که جهان مدرن در آن حرکت میکند و خواست امت واحد اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی باید منادی استفاده بشر دوستانه از علم و فناوری و تحکیم کننده مبانی صلح، رفاه، امنیت و سلامت برای بشریت باشند ادامه داد: جایزه مصطفی(ص) میتواند این پیام را به جهانیان برساند. امید دارم جایزه مصطفی(ص) زمینه همکاری هر چه بیشتر دانشمندان را در سراسر جهان فراهم نماید و با ایجاد شبکهای فعال؛ به ظرفیت سازی و توسعه همکاری فیمابین کشورهای اسلامی منجر شود. جایزه مصطفی(ص) جایزه غیردولتی و متعلق به جهان اسلام است و قطعا در آینده نهادی خواهد بود که دانشمندان جهان اسلام با تکیه بر آن به پیشرفت و تعالی خواهند رسید. قطعا این جایزه یکی از نمادهای شایستگی علمی در سطح جهان خواهد شد و دریافتکنندگان آن به ثواب الهی و ایمان و عمل صالح در خدمت به بشریت مفتخر خواهند شد.
گزارش تصویری برنامه را اینجا ببینید!