کد خبر: 3474307
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
رئیس‌جمهور:

روابط ما با جهان بر مبنای برد ـ برد خواهد بود

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی برجام را یک توفیق بین‌المللی و به نفع همگان خواند و با تأکید بر اینکه «روابط ما با جهان بر مبنای برد ـ برد خواهد بود»، گفت: قراردادی می‌تواند پایدار باشد که برد ـ برد باشد؛ یعنی منطقی، عادلانه و برمبنای انصاف و احقاق حقوق مردم باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، روز سه‌شنبه، 20 بهمن‌ماه در مراسم بهره‌برداری همزمان از 138 پروژه مصوب سفرهای استانی، بنای دولت یازدهم را واگذاری اقتصاد به مردم و حمایت از بخش خصوصی با هدف ایجاد رفاه و رونق اقتصادی در کشور برشمرد و تأکید کرد: ما با صراحت به دولتمردان دنیا نیز گفته‌ایم که دنبال تولید و صادرات مشترک هستیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه توسعه پایدار را در سایه مبارزه با فساد و رانت ممکن خواند و اظهار کرد: در حال برنامه‌ریزی برای تعیین اولویت‌های کشور در دوره پسابرجام و طی سال‌های 95 و 96 هستیم.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه مسیر امام راحل را با هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه خواهیم داد، گفت: 70 درصد اعتبار مصوبات استانی پرداخت شده و بقیه نیز محقق خواهد شد. ما وعده‌ای نمی‌دهیم که قادر به تحقق آن نباشیم.
رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: بیش از 51 درصد مصوبات سفرهای استانی به انجام رسیده است.
حجت‌الاسلام روحانی، احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان یکی از وعده‌های خود در دوره انتخابات را احیای مغز کارشناسی کشور دانست و با اشاره به تقدیم لایحه بودجه و برنامه ششم توسعه به مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس فرصت کافی برای بررسی لایحه بودجه 95 را در اختیار دارد و امیدوارم نمایندگان محترم لایحه بودجه را قبل از پایان سال تصویب کنند.
رئیس‌جمهور سپس به توافق هسته‌ای و دستاوردهای آن برای کشور اشاره کرد و گفت: اولین بار در تاریخ ایران است که ما توافقی بین‌المللی با قدرت‌های بزرگ می‌کنیم و موفقیت ما آنچنان است که یک کشور در دنیا نتوانسته و نخواهد توانست بگوید ایران در این معامله ضرر کرده است.
حجت‌الاسلام روحانی برجام را یک توفیق بین المللی و به نفع همگان خواند و با تأکید بر اینکه «روابط ما با جهان بر مبنای برد – برد خواهد بود»، افزود: قراردادی می‌تواند پایدار باشد که برد – برد باشد یعنی منطقی، عادلانه و برمبنای انصاف و احقاق حقوق مردم باشد.
رئیس‌‌جمهور با اشاره به اینکه دهه فجر امسال با موفقیت و پیروزی‌های ملی دیگری توأم است که باعث سرافرازی ملت و فضای باز برای رقابت در اقتصاد منطقه‌ای و جهانی شده است، افزود: تأکید بر واگذاری تصدی‌گری‌های اقتصادی به بخش خصوصی، تقویت و حمایت از کارآفرینان بخش خصوصی و جذب سرمایه و تکنولوژی برای تقویت توان رقابتی اقتصاد کشور در منطقه و جهان از اهداف اصلی دولت است.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: نیروی انسانی جوان و متخصص، موقعیت جغرافیایی ممتاز، معادن، منابع و ذخایر انرژی غنی، شبکه ارتباطی مناسب در داخل کشور و با کشورهای منطقه و سواحل طولانی در شمال و جنوب کشور، امتیازات و سرمایه‌های کشور هستند که باید برای شکوفایی بیش از پیش اقتصاد از آنها بهره بگیریم.
رئیس‌‌جمهور تصریح کرد: در 10 سال گذشته امکان استفاده مناسب از فرصت‌ها و ظرفیت‌های چشم‌گیر اقتصاد ایران مهیا نبوده است اما امروز این فرصت دوباره ایجاد شده و باید فرصت‌های از دست رفته سال‌های گذشته را جبران کنیم.
رئیس‌ شورای عالی امنیت ملی، حصول توافق هسته‌ای برای کشور را یک توفیق بزرگ بین‌المللی و به نفع همه جهان دانست و گفت: برخی‌ها به این گفته دولت که به دنبال توافق برد - برد هستیم باور نداشتند اما حالا و پس از برجام همه تعاملات و توافقات ما باید بر مبنای معادله برد – برد طراحی و اجرا شود چرا که هر تعاملی که دو طرف از آن سود نبرند پایدار نخواهد بود.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته برای این که نشان دهیم با وجود فشارها و محدودیت‌ها اقتصاد کشور با مشکلی مواجه نیست، برخی برنامه‌ها را هر چند به شکل ناتمام مطرح می‌کردیم اما امروز محدودیت‌ها برطرف شده و این فرصت مهیاست تا در فضای جدید با برنامه‌ریزی صحیح، از وضعیت پیش رو برای به فعل رساندن ظرفیت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم.
رئیس‌‌جمهور فساد، رانت و انحصار را بخش دیگری از مشکلات پیش روی اقتصاد کشور ذکر کرد و گفت: تا فساد و انحصار وجود داشته باشد پیشرفت واقعی و مطلوب حاصل نخواهد شد؛ باید با تجمیع سیستم گمرکی، احیا و بازگرداندن بانک‌ها از مسیر بنگاه‌داری به ایفای وظایف اصلی‌شان در حوزه بانکداری، تک نرخی کردن ارز و واگذاری پروژه‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی تحرکی جدید در اقتصاد کشور ایجاد کنیم و در این میان با رعایت احترام و تأکید بر این نکته که اصل وجود دستگا‌ه‌های نظارتی کاملاً لازم است از همه دستگاه‌های نظارتی می‌خواهم که به جای ایجاد مانع در مقابل دستگاه‌ها، وظایف خود را کاملاً در چارچوب‌های قانونی به پیش ببرند.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه همه این برنامه‌ها باید زیر نظر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی طراحی و اجرا شود، این سازمان را مغز کارشناسی دولت نامید و اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی اجرای وظایف و اختیارات رئیس‌جمهور در امور اجرایی و اداری کشور است و باید تمهیدات لازم برای حرکت گام به گام اقتصاد برای دوری از اقتصاد نفتی، رانتی و فساد را طراحی و اجرا کند.
رئیس‌‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از مدیران و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه که در ماه‌های گذشته برای تدوین برنامه بودجه سال 95 و برنامه پنج‌ساله ششم و تبصره‌های این دو برنامه زحمات زیادی را متحمل شدند، گفت: از آنجا که این برنامه‌ها امسال بر مبنای حذف زنجیره تحریم‌ها طراحی شده بود، دولت بدون یک روز تأخیر و بلافاصله پس از اعلام رسمی لغو تحریم‌ها، لوایح این دو برنامه را به مجلس تقدیم کرد.
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: بنابراین به جرأت و با صدای رسا می‌توانیم اعلام کنیم که امسال نیز مثل دو سال گذشته برنامه‌های مالی اداره کشور بدون یک روز تأخیر به مجلس ارائه شدند و با توجه به تجارب و سوابقی که در مجلس داریم، می‌گویم مجلس نیز حتی با وجود مشغله نمایندگان محترم در ایام انتخابات، فرصت کافی برای بررسی و تصویب این لوایح را در اختیار دارند.
رئیس‌‌جمهور همچنین در ابتدای سخنان خود با اشاره به افتتاح همزمان 138 پروژه در این مراسم اظهار کرد: بیش از 51 درصد پروژه‌هایی که دولت در سفرهای استانی وعده اجرای آنها را داده بود به پایان رسیده و 70 درصد مجموع اعتبارات پروژه‌های مصوب سفرهای استانی تخصیص داده شده است و امیدوارم سال آینده به استان‌های باقیمانده کشور نیز سفر کنم.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به تصویب یک‌هزار و 78 پروژه در 24 سفر استانی دولت، از اتمام 546 پروژه خبر داد و تصریح کرد: در مجموع 13 هزار و 322 میلیارد تومان اعتبار به اجرای این پروژه‌ها تخصیص یافته بود که 70 درصد این رقم معادل 9 هزار و 130 میلیارد تومان تاکنون تخصیص یافته است.
captcha