به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) 30 سال پیش در چنین روزی (8 اسفند 64)، بیمارستان صحرایی فاطمه زهرا(س) در آبادان به وسیله 10 فروند هواپیمای عراقی بمباران شیمیایی شد که به شهادت شماری از اعضای بسیج جامعه پزشکی همچون پزشکان و پیراپزشکان بسیجی انجامید.
اگر چه در طول جنگ تحمیلی صدها پزشک، پیراپزشک و پرستار در کنار مردم، بیماران و رزمندگان اسلام شهید شدند، اما فاجعه 8 اسفند به حدی بزرگ بود که منجر به نامگذاری این روز به عنوان روز «بسیج جامعه پزشکی» شد.
بمبارانی که نتیجه آن نه تنها شهادت شماری از پزشکان وارسته کشورمان بود بلکه تاول زدن دستهایی بود که بر تنهای جنگزده مردم مرهم میگذاشتند.
با آغاز جنگ تحمیلی، راه مقدسی آغاز شد که برای پیمودن این راه، همراهانی از خود گذشته، قوی و متخصص نیاز بود. در پیمودن این طریق مقدس بیش از ۸۰ هزار نفر پزشک و پیراپزشک از کشور در صحنههای نبرد دفاع مقدس حضور مستمر داشته و صدها شهید و جانباز نیز تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
اما این راه، راهی نبود که با پایان جنگ تمام شود، هنوز یادگارهای زخمی جنگ هر چند به سختی، اما نفس میکشیدند، هنوز زخمهای قبل از جنگ، محرومیت، فقر و ... وجود داشت و خدا را شکر که در کنار همه این تیرگیها، روشنایی انسانیت پزشکان و پیراپزشکان وارسته نیز وجود داشت.
همین بود که منجر شد، راه رزمندگی این قشر از جامعه با پایان جنگ پایان نیابد چرا که هنوز زخمهای مردم اگر چه از نوعی دیگر، اما باقی بود. بسیجی سازماندهی شد تا مسیر خدمت به صورت اصولی و صحیح ادامه پیدا کند.
این بسیج اهداف مقدسی داشت:
. گسترش و اشاعه تفکر دینی، ایثار، شهادت و فرهنگ مقدس و معنوی بسیج در جامعه پزشکی کشور
البته تاریخچه فعالیت بسیج جامعه پزشکی به حضور حماسی و مخلصانه پزشکان و پرستاران فداکار و بسیجی در دفاع مقدس بر میگردد که در قالب تیمهای اضطراری با حضور فعال و مستمر در خطوط مقدم نبرد، بیمارستانها و درمانگاههای صحرائی به تلاش جهت رفع آلام مجروحان و آسیب دیدگان میپرداختند.
آغاز
تقویت و سازماندهی این تیمهای اضطراری را نیز باید در اشاره و فرمان بزرگ بسیجی
قرن حضرت امام خمینی (قدس سره) مبنی بر حضور تیمهای امدادی و پزشکی جهت کمک به
مجروحین حملات رژیم بعثی به شهرهای جنوب کشور دانست .
پس از پایان جنگ تحمیلی این حاملان پیام پایداری و استقامت
بعنوان بخشی از بدنه تنومند بسیج بمنظور اعتلا و اشاعه فرهنگ مقدس و معنوی ایثار
و شهادت در جامعه پزشکی و دانشگاهی کشور و ثبت و انتقال تجارب و مواریث گرانبهای
دفاع مقدس گردهم آمدند و در سال ۱۳۷۱ بسیج جامعه پزشکی بطور رسمی فعالیت
خود را آغاز کرد.