کد خبر: 3479158
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۲
رئيس جامعه مسلمانان استراليا:

پروژه‌های قرآنی سرآغازی برای همکاری با ایران است

گروه بین‌الملل: عبدالله سعيد در ديدار با معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأكيد بر توسعه تعاملات دينی ایران و استرالیا، گفت: ايجاد و تداوم پروژه‌های قرآنی سرآغازی برای همكاری‌های مشترك دو كشور است.

پروژه‌های قرآنی سرآغازی برای همکاری با ایران است
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عبدالله سعيد، رئيس جامعه اسلامی مسلمانان استراليا و رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا و پاول فولی، سفير استراليا در تهران صبح امروز، 9 اسفندماه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عباس خامه‌يار، معاون بين‌الملل اين سازمان ديدار و گفت‌وگو كردند.
 
تحقق صلح و امنیت در پرتو هم‌زیستی مسالمت‌آمیز

خامه‌يار در سخنان آغازين خود، ضمن خيرمقدم به رئيس جامعه اسلامی مسلمانان استراليا و سفير استراليا در تهران، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مركز ديپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ايران و ترويج‌دهنده اسلام حقيقی و در اختيار داشتن بيش از 80 نمايندگی فرهنگی در 64 كشور جهان به ارائه تصویری روشن از فرهنگ ایرانی ـ اسلامی می‌پردازد.

معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ با اذعان اينكه همه ایرانیان برای ساختن ایرانی مقتدر، عزمی راسخ دارند، گفت: شرايط پسابرجام، فرصت بيشتری را در اختيار ما قرار داد تا علاوه بر تحكيم روابط كشورمان با ساير جوامع، به بسط و توسعه اسلام حقيقی در اقصي نقاط دنيا بپردازيم.

وی ادامه داد: از آنجاييكه صلح و همزيستی مسالمت‌آميز بين انسان‌ها با عقايد و مذاهب گوناگون، يك ارزش است، بالطبع عرضه اين انديشه می‌تواند فضای صلح‌آميز را ميان جوامع، فراهم كند.

خامه‌يار در سخنان خود، از سازگاری آموزه‌های دینی اسلام با مفاهیم همزیستی مسالمت‌آمیز، ياد كرد و گفت: با گفت‌وگو می‌توان فهم و شناخت بهتری نسبت به يكديگر پيدا كرد تا به دور از آنچه گروه‌های افراطي ترويج می‌كنند، آموزه‌های صحيح از دین مبين اسلام را در جهان گسترش دهيم.

وی افزود: بی شک صلح و امنیت در پرتو همزیستی مسالمت‌آمیز بشریت به ارمغان خواهد آمد؛ از اين رو لازم است كرسی‌های اسلام‌شناسی، زبان فارسی و ايران‌شناسی، فرصت‌های مطالعاتی برای اساتيد و دانشجويان، همايش‌ و نشست‌های تخصصی و همچنين، گفت‌وگوی اديان را در دستور كار قرار دهيم.

شناساندن چهره حقيقي دين اسلام به جهانيان با بهره‌گيری از مفسران
 
معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ با تأكيد بر اينكه اعتدال، ويژگی مهم انقلاب و اسلام سياسی ما است، گفت: انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ايران بر پایه تفکر اعتدالی شکل گرفته است كه بالطبع براي شناساندن چهره حقيقی دين اسلام بايد سلسله جلسات تخصصی را با حضور اساتيد و مفسران برگزار كنيم؛ اتفاق اين مهم منجر به نمايان شدن چهره حقيقی اسلام و جلوگيري از معرفی چهره خشن، زشت و مبهم از اسلام می‌شود.
 
خامه‌يار در سخنان پايانی خود، بر ضرورت همكاری‌های مشترك در حوزه مذهب و دين اسلام تأكيد و تصريح كرد: برای همكاری‌های مشترك می‌توان كميته‌ مشتركی با حضور نمايندگان طرفين تشكيل داد و اهم برنامه‌ها را از سال تحصيلی آينده برای تبادلات و تعاملات آغاز كرد.
 
اسلام؛ دین میانه‌رو
 
رئيس جامعه اسلامی مسلمانان استراليا نیز ضمن تقدير از فراهم‌شدن زمينه برای ملاقات و گفت‌وگو با معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ضرورت ايجاد تعاملات دينی ميان دو كشور، تأكيد كرد.
 
وی به تمایل خود برای مطالعه در خصوص اسلام ميانه‌رو اشاره و تصريح كرد: اسلام دين قانون و عمل است كه از آن به عنوان یک دین میانه‌رو ياد می‌شود، از اين رو مايل به مطالعه در اين زمينه هستم تا با دين مبين اسلام و چهره واقعی آن و همچنين، فرهنگ اسلامی آشنا شوم.

عبدالله سعيد خواستار ترويج چهره اسلام حقيقی در دانشگاه ملبورن شد و افزود: تعدادی از دانشگاه‌هاي استراليا اقدام به برگزاری كرسی‌هاي آموزش زبان فارسی كرده‌اند؛ اما در دانشگاه ملبورن استرالیا اين مهم اتفاق نيافته است كه به طور قطع تمايل بسياري نسبت به آموزش زبان فارسی و همچنين، مطالعات اسلامی در اين دانشگاه را داريم.

ايجاد و تداوم پروژه‌های قرآنی
 

رییس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن پروژه‌های قرآنی را سرآغازی برای همكاری‌های مشترك دو كشور نام برد و گفت: ما برای دستيابی به وحدت و همدلی ميان مسلمانان، با امامان و جامعه مسلمانان جهان گفت‌وگو كرده‌ايم كه اين مهم می‌تواند از ظهور گروه‌های افراط‌گرا جلوگيری كند. ايجاد و تداوم پروژه‌های قرآنی سرآغازی برای همكاری‌های مشترك دو كشور است كه بايد توسط هيئتي از اساتيد ایرانی و استرالیایی به بسط و توسعه آن پرداخت.
 
وی در سخنان خود به سفر معاون دانشگاه ملبورن در «ماه آوریل 2015 ميلادي» به ایران اشاره كرد و گفت: در اين سفر مقرر شد تا علاوه بر بررسی تبادل و تعاملات فرهنگی دو جانبه، به ايجاد زمینه‌های همکاری بیش از پیش پرداخته شود.
 
رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا، تصریح كرد: مايل به سفر مجدد به اين سرزمين اسلامی هستم تا فرهنگ و تمدن اسلامی را بهتر درک کنم، جامعه استراليا سعی بر همكاری با جوامع مسلمان به ويژه ايرانيان دارد تا از مرزهای افراطی‌گری عبور و اسلام حقيقی را تبلیغ کند.

در بخشD ديگر از اين ديدار، پاول فولی، سفير  استراليا در تهران طي سخنانی، به تعليم آموزه‌های قرآنی با تأكيد بر اخلاق قرآنی در استراليا اشاره كرد و گفت: علاقه‌مندی بنده در حوزه دين مبين اسلام خلاصه نمی‌شود؛ بلكه تمايل وافری به فراگيری مطالعات قرآنی دارم؛ لازم است تا مفهوم قرآن كريم با تأكيد بر اخلاق قرآنی در قالب همايشی تخصصی در دانشگاه‌های استراليا ارائه شود.
 
وی در پايان، پيشنهاد داد تا در سفر معاون دانشگاه ملبورن استرالیا به ايران، زمينه ملاقات وی با اساتيد و مفسران كشورمان فراهم شود.
captcha