معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود در این زمینه تصریح کرد: همچنین، در این زمینه از طریق ثبت نام اینترنتی مؤسسات قرآنی استان توانستیم با ثبت این مؤسسات راه را برای پیگیری مشکلات و نیز دریافت مجوزهای لازم برای مؤسسات فراهم کنیم.
وی در ادامه سخنان خود در مورد نقاط ضعفی که جهت اجرای برنامهها و فعالیتهای قرآنی استان وجود دارد بیان کرد: یکی از نقاط ضعفی که در بخش صدور مجوز برای مؤسسات وجود دارد، طولانی بودن فرآیند ثبت است که زمان زیادی صرف میشود تا مراحل ثبت مؤسسات انجام شود چراکه در این زمینه باید مجوز ثبت از تهران صادر شود که زمان زیادی صرف این قضیه میشود.
عالیپور در ادامه سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: پیشنهادی که در این زمینه داریم این است که اگر امگان داشته باشد، دبیرخانه مستقلی برای هر استان ایجاد شود تا مراحل ثبت و صدور مجژ مؤسسات در خود استان مربوطه و زیر نظر معاونت قرآن و عترت ادارات کل فرهنگ ارشاد اسلامی انجام شود.
وی تصریح کرد: در بخش آموزش نیز معاونت قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر آزمونهای سراسری قرآن و عترت را در طول سال برگزار می کند که این مسابقات ابتدا دو نوبت در سال برگزار میشد ولی در حال حاضر یک نوبت شده و ما از طریق مؤسسات قرآنی و ادارات تابعه در کل استان عموم مردم را برای شرکت در این مسابقات تشویق و ترغیب میکنیم.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: در بخش فعالیتهای قرآنی نیز پیگیر بحث بیمه فعالان قرآنی هستیم که انشاءالله بتوانیم مشکلات فعالان را در این زمینه حل کنیم که البته در این زمینه نیز یکی از نقاط ضعفی که وجود دارد، عدم اطلاع دقیق از آمار قاریان و قرآنیان استان است.
تهیه سند راهبردی فعالیتهای قرآنی بوشهر
وی افزود: البته برای اینکه بتوانیم مشکلات آماری در این زمینه را کمتر کنیم، سند راهبردی قرآنی استان را توسط شورای توسعه فعالیتهای قرآنی تنظیم کردهایم که چراغ راهی برای ادامه کارهای قرآنی در استان است و برای اولین بار در کشور در استان بوشهر تدوین شده است.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این سند چشمانداز، برنامههای تمام ادارت مرتبط با فعالیتهای قرآنی جمعآوری شده و بهصورت یک سند و راهکار ارائه شده است و چشمانداز تمامی فعایتهای قرآنی استان در تمامی نهادها و ادارت مربوطه در این سند دیده شده است.
عالیپور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در زمینه تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی نیز برنامه سالانه خود را اجرا میکنیم، بیان کرد: برنامههایی نظیر جشن رمضان، جشنواه فیلم قرآنی آیات، امضای تفاهمنامه با ادارات مختلف، هماهنگی با شهرداریهای سراسر استان و ... از برنامههای بلیغی معاونت قرآن و عترت استان است.
وی افزود: بیشترین موضوعی که هماکنون در زمینه فعالیتهای قرآنی استان درگیر آن هستیم، بحث منابع مالی است، یعنی منابع مالی که در این زمینه در اختیار داریم، بسیار ضعیف است وگرنه طرحهای فرهنگی فراوان و زیادی را برای استان تعریف کردهایم که با کمبود منابع مالی در این زمینه مواجه هستیم و امیدواریم با تخصیص منابع مالی بهتر و بیشتر در این زمینه فعالیتهای قرآنی روند مطلوبتری داشته باشد.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه البته در این زمینه نهادهای مردمی و نهادهایی مانند نیروگاه اتمی بوشهر و یا سازمان فرهنگی، هنری شهرداری بوشهر کمکهای فراوانی کردهاند، تصریح کرد: با همه این کمکها و مساعدتهایی که صورت گرفته، باید منابع مستقل مالی برای فعالیتهای قرآنی درنظر گرفته شود.
عالیپور بیان کرد: طی سال جاری مصوبات فراوانی داشتیم که شاید مهمترین آنها در زمینه تهیه بانک جامع اطلاعاتی فعالیتهای قرآنی استان است که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد و شورای توسعه قرآن استان مکلف هستیم که این بانک جامع را انشاءالله در سال آینده تهیه کنیم.