کد خبر: 3483311
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰
حسین ابراهیمی:

اگر می‌خواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه شکل بگیرد کار باید به مردم سپرده شود

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز در تشریح عملکرد فرهنگی دولت در سال 94 گفت: اگر می‌خواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه شکل بگیرد باید این کار به مردم سپرده شود اما این کار چطور باید صورت بگیرد؟ چه امکاناتی در اختیار فعالان قرآنی گذاشته می‌شود؟ چه حمایت‌‌های مادی و معنوی از فعالیت‌های قرآنی انجام می‌شود؟ اینها مجموعه مسائلی است که دولت باید برای آن برنامه مشخص و روشنی داشته باشد تا واگذاری امور فرهنگی به مردم صرفا در حد شعار باقی نماند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از عملکرد فرهنگی دولت در سال 94 و میزان توجه دولت به این عرصه گفت: حوزه فرهنگ در دولت‌ها مغفول بوده است و تنها به دولت یازدهم مربوط نیست و دولت‌های گذشته هم توجه واقعی و عمیق به مسئله فرهنگ نداشته‌اند.

دولت یازدهم فعالیت تحول‌ساز چشمگیر در عرصه فرهنگ نداشته است

وی یادآور شد: البته وقتی صحبت از توجه دولت‌ها به فرهنگ در جمهوری اسلامی می‌شود منظور فرهنگ ارزشی و مطابق با آرمان‌های انقلاب اسلامی است و در این راستا در دولت یازدهم در بخش فرهنگ کار چشمگیری که بتواند تحولی در جامعه به‌وجود بیاورد و برخی معضلات اجتماعی و فرهنگی را سامان دهد وجود نداشته است.

ابراهیمی اظهار کرد: با اینکه مؤسسات، سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی متعددی در کشور وجود دارد اما به دلیل کمبود بودجه این نهادها و مراکز نمی‌توانند از کارآیی لازم و اثرگذاری مطلوبی برخوردار باشند.

توجه عمیق به حوزه فرهنگ؛ راهکار اصلی مقابله با نفوذ

وی با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری اخیر با اعضای خبرگان گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار بر سه مسئله اقتصاد مقاومتی، پیشرفت علمی و نفوذ دشمن تأکید کردند. یکی از راه‌های مهم مقابله با نفوذ دشمنان توجه به فرهنگ و تقویت فرهنگ انقلابی و ارزشی است. اما با وجود اینکه فرهنگ یکی از دغدغه‌های مهم رهبر معظم انقلاب بوده است با کمال تأسف هیچ دولتی اهتمام جدی به حل مشکلات فرهنگی مبتلابه جامعه نداشته است.

عضو جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: البته در شعار از فرهنگ و اهمیت آن فراوان صحبت می‌شود اما در عمل کار فرهنگی در تراز انقلاب اسلامی که تحول‌ساز و ارزش‌آفرین باشد مشاهده نمی‌شود و بیشتر به روزمرگی می‌گذرد.

سپردن امور فرهنگی به مردم با تخصیص بودجه و تعریف مسئولیت امکان‌پذیر است

ابراهیمی درباره رویکرد دولت یازدهم در حوزه فرهنگ مبنی بر سپردن کارها به مردم و میزان واقعی تحقق این شعار گفت: اگر رویکرد دولت حقیقتا این است که امور فرهنگی به مردم سپرده شود باید بودجه لازم نیز داده شود و حمایت‌های مناسب از سوی دولت صورت بگیرد، وگرنه وقتی بودجه داده نشود فعالان حوزه فرهنگ با دست خالی کاری نمی‌توانند بکنند.

وی تأکید کرد: متأسفانه دولت‌ها اغلب موارد از حمایت مالی پروژه‌ها و طرح‌های فرهنگی طفره می‌روند. اینکه گفته شود حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و ... باید در امور فرهنگی وارد شوند و حوزه فرهنگ به این نهادها و سازمان‌ها سپرده شود، در پاسخ باید گفت با چه بودجه و امکاناتی این کار را انجام دهند.

کارهایی که دولت برای شعاری نماندن سپردن امور فرهنگی به مردم باید انجام دهد

رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: براین اساس است که می‌گویم دولت‌ها بیشتر در حوزه فرهنگ شعار داده‌اند تا عمل کنند. به اعتقاد من همه امور باید به مردم واگذار شود اما چه میزان واگذاری در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگ و اقتصاد صورت گرفته است و از سوی دیگر واگذاری‌های صورت گرفته تا چه حد به طور واقعی به مردم بوده است؟.

ابراهیمی در پایان ابراز کرد: متأسفانه مدیران و نهادهای دولتی، شرکت‌ها و مؤسسات زیرمجموعه خود را رها نمی‌کنند به دلیل اینکه از مواهب آنها بهره‌مند هستند. برهمین اساس معتقدم مسئولان کار را با امکاناتش به مردم واگذار نمی‌کنند والا اگر بناست که کار فرهنگی توسط مردم صورت بگیرد باید با تمام امکانات و تعریف مسئولیت صورت بگیرد.

وی در پایان اظهار کرد: اگر می‌خواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه شکل بگیرد باید این کار به مردم سپرده شود اما این کار چطور باید صورت بگیرد؟ چه امکاناتی در اختیار فعالان قرآنی گذاشته می‌شود؟ چه حمایت‌‌های مادی و معنوی از فعالیت‌های قرآنی انجام می‌شود؟ اینها مجموعه مسائلی است که دولت باید برای آن برنامه مشخص و روشنی داشته باشد تا واگذاری امور فرهنگی به مردم صرفا در حد شعار باقی نماند.

captcha