حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در اولین روز از سال 95 اظهار کرد: مقام معظم رهبری سالیانی است که بحث فرهنگ دینی و ارزشی را زیرساخت مسائل کشور از قبیل اقتصاد، صنعت، کشاورزی و دیگر عرصهها عنوان کردهاند و این موضوع بسیار مهم و ارزشی است.
وی افزود: امسال نیز در بیاناتشان که به موضوع «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» پرداختند، در پایان فرمایشاتشان اشاره مجددی به مسئله فرهنگ کردند، منتها بر روی جوانان مؤمن انقلابی و فعالان خودجوش مردمی در عرصه فرهنگی تکیه داشتند که شرکت دادن گروههای خودجوش و مردمی در این مسائل در راستای اقتصاد مقاومتی است.
منتخب مردم اصفهان در مجلس در مورد ظرفیتهای گروههای خودجوش مردمی در عرصه فرهنگی گفت: در بررسی جدول شماره 17 بودجه 95 که مربوط به اعتبارات حمایتی از شخصیتهای حقیقی و حقوقی است، بالغ بر 250 حرکت فعال خودجوش مردمی در سراسر کشور رصد و ارزیابی کردیم؛ بنابراین ظرفیتهای مردمی در این عرصه بسیار بالا و رو به رشد است.
وی ادامه داد: این آمار، مؤسسات و نهادهای ثبتی هستند وگرنه بسیاری از فعالان خودجوش مردمی به صورت غیر ثبتی در مساجد، تکایا، مراکز تحقیقی و پژوهشی به اشکال مختلف حضور فعالی دارند که این ظرفیت باید در راستای اهداف انقلاب استفاده بهینه شود.
سالک گفت: رهبر معظم انقلاب در این زمینه به دولت سفارش کردند که از جوانان انقلابی و مؤمن حمایت کند و بر فعالان خودجوش فرهنگی تکیه داشته باشد؛ این حمایتها مادی و معنوی است و فراهم کردن زمینه برای فعالیت این افراد در جامعه نقش اساسی و عمده دارد.
وی تصریح کرد: بخشی از این حمایتها مادی است؛ چرا که فعال شدن اینها نیازمند تأمین بودجه لازم است و باید مورد توجعه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد نظارتپذیری گروههای خودجوش مردمی در عرصه فرهنگی اظهار کرد: دستگاههای مختلفی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دستگاههای نظارتی اطلاعات و سپاه و همچنین مجلس هستند که در زمینه نظارت به صورت فعال حضور دارند.
وی افزود: با این حال مهمترین بخشی که باید در بحث نظارت به آن توجه داشت، حوزه نظارت مردمی است که در مناطق مختلف حضور دارند و نظارت میکنند؛ نظارت مردمی در قالب امر به معروف و نهی از منکر نظارت ملی است که بسیار مهم است؛ مردم توجه دارند که کدام مراکز فعالتر هستند و به سمت و سوی آنها گرایش پیدا میکنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس در مورد ضرورت توجه به پیوست فرهنگی برای تقویت زیرساختها در سایر حوزهها گفت: موضوع پیوست فرهنگی در ماده 2 برنامه پنج ساله پنجم آمده اما با کمال تأسف باید بگوییم که دستگاهها اهمیت زیادی به پیوست فرهنگی ندادند.
این نماینده مجلس نهم اظهار کرد: در این زمینه کمیسیون فرهنگی مجلس وزارتخانهها را تحت فشار گذاشت تا پیوست فرهنگی را ارائه کنند که برخی از آنها این کار را کردند؛ بنابراین لازم است مجلس در حوزه نظارت بر این موضوع قویتر عمل کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد پیشنهادی مبنی بر فعال شدن کارگروههای فرهنگی در کمیسیونهای تخصصی مجلس گفت: چند پیشنهاد از طرف کمیسیون مطرح شده از جمله همین پیشنهاد؛ نکته دیگری که مطرح شد این بود که رؤسای کمیسیونها یکی از مباحثی که در بررسی طرحها و لوایح مورد توجه قرار دهند، موضوعات فرهنگی باشد.