وی یکی از اقدامات مهم کمیته امداد را مردمی کردن رسیدگی به فقر دانست و اظهار کرد: شبکههای محلی کمیته امداد با شناسایی فقرا در هر محله میتوانند در جهت رفع فقر خانوادههای نیازمند در محلات مختلف موثر عمل کنند این در حالی است که برای کمیته امداد داشتن فقیر در مناطق برخوردار قابل توجیه نیست زیرا باید از ظرفیت متمکنین منطقه باید در جهت رفع فقر خانوادههای نیازمند استفاده کنند.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان کرد: زنان سرپرست خانوار، کودکان، سالمندان، ایتام و... گروههایی هستند که در کنار توسعه مساعدت مالی نیازمند خدمات مددکاری هستند، زیرا جمعی از مددجویان تحت پوشش علاوه بر مشکلات مالی، همچنان درگیر مشکلات روحی و عاطفی بوده که باید به این مساله نیز رسیدگی شود.
ذالفقاری با اشاره به تاثیر برنامههای اقتصادی، در توسعه و یا کاهش فقر در جامعه اشاره و اذعان کرد: در سالهای گذشته رکود، تحریم و تعطیلی کارخانهها موجب افزایش مشتریهای کمیته امداد شده است. به همین دلیل از نمایندگان مجلس میخواهیم که در تصویب بودجه و یا برنامههای اقتصادی به آن قسمتهایی که ممکن است موجب تشدید فقر در جامعه و در میان نیازمندان شود، توجه بیشتری کنند تا بتوان با دقت عمل بیشتری از فقر جلوگیری کنیم.
وی افزود: در سالهایی که تحریم و رکود اقتصادی در کشور بیشتر بود، تلاش کمیته امداد بر آن بود با پرداخت وامهای اشتغال ورود و خروج مددجو را به چرخه حمایتگری کنترل کنند. در آن سالها تعداد ورودیها به امداد بیشتر شده و 10 درصد از جمعیت مددجویی از چرخه امداد خارج و توانمند شدند.