به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران امروز، 25 فروردین ماه پس بازدید از مرکز بهاران محله هرندی و مدرسه صبح رویش که به کودکان کار اختصاص دارد، در نشست صمیمی با اصحاب رسانه به مسئله آسیبهای اجتماعی در تهران پرداخت و گفت: مبارزه با آسیبهای اجتماعی، پروژه عمرانی نیست که بخواهیم مانند یک ساختمان آن را بسازیم. مسئله محله هرندی به اندازه تاریخ دروازه غار است. از زمانی که اینجا دروازه غار بوده مسایل و آسیبهای اجتماعی با شدت و ضعف وجود داشته است.
وی افزود: ما هیچ ماموریت و وظیفهای نسبت به آسیبهای اجتماعی نداشتیم ولی رسالت انسانی و اخلاقی خود میدانیم که نسبت به شهروندان این تکلیف را انجام دهیم.
قالیباف در ادامه گفت: ادعا نداریم در محله هرندی، شوش، سیروس، تختی یا دره فرحزاد، معتادان نیستند. ما یادمان نرفته حرفمان چه بود. در سطح شهر گفتیم معتادان متجاهر زیادی داریم که دوسوم آنها هنوز در شهر هستند. اما نسبت به ماههای گذشته وضعیت بهتری پیدا کردهاند.
کلمه جمع کردن را نباید برای معتادان به کار ببریمشهردار تهران تصریح کرد: کلمه جمع کردن را نباید برای معتادان به کار ببریم. لذا باید این افراد را جذب کنیم. البته این نکته هم حائز اهمیت است که چرخه اصلاح و ترک معتادان اشکال دارد و باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه هماهنگی با سایر نهادها در مسیر اصلاح معتادان بر عهده شهرداری است، گفت: امروز با دادستان تهران جلسه هماهنگی دستگاهها را داریم، ولی ممکن است برخی دستگاههایی که مسئولیت رسمی در این حوزه دارند، اشکالاتی در کارشان باشد که خودشان باید آن را رفع کنند.
قالیباف با تاکید بر اینکه ما از فعالیت در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی خسته نمیشویم، ادامه داد: این کار تمام شدنی نیست. این اشخاص هم باید در مجتمعها بین 9 ماه تا یک سال حضور داشته باشند و به توانمندی برسند.
شهردار تهران افزود: در مبارزه با اعتیاد زمانی موفق میشویم که مردم هم در آن حضور داشته باشند. مجتمعهای بهاران نباید زیرمجموعه سازمانی شهرداری باشند و باید مردمی و توسط مردم اداره شوند.
این رسانهها میخواهند دین و اخلاق را هم ترویج کنند؟وی در خصوص اقدامات برخی رسانهها نسبت به مراکز بهاران، گفت: متاسفانه برخی از رسانهها بیانصافی کردند و علیه مجتمعهای بهاران، در محلات سمپاشی کردند که دیر یا زود، آتش این کار، دامن آنها را میگیرد و باید در قیامت پاسخگو باشند. چرا مردمی که مطلع نیستند را تحریک میکنید جلوی مجتمعهای بهاران بیایند و بگویند اینجا را ببندید. این رسانهها میخواهند دین و اخلاق را هم ترویج کنند در حالی که خودشان بویی از دین و اخلاق نبردهاند.
در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی 11 دستگاه مسئول هستندقالیباف افزود: در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی 11 دستگاه مسئول هستند که در هیچکدام از اینها نامی از شهرداری نیامده است. اما بنا بر رسالتی که در این موضوع داریم این قول را میدهیم بحث آسیبهای اجتماعی را دنبال خواهیم کرد.
شهردار تهران در ادامه بیان کرد: معتقدیم چرخه کاهش آسیبها نباید صرفا بهصورت دولتی اداره شود. مجموعه دولت و سایر نهادهای غیر دولتی وظیفه دارند در این زمینه بسترسازی کنند و از امکاناتشان در این خصوص استفاده کنند. حتما برای این کار نیاز داریم مردم به صورت داوطلب و خودجوش هم وارد شوند و خیرین هم به ما کمک کنند.
قالیباف با بیان اینکه سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی و بحث اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مسئولیت ما را در این حوزه حساستر خواهد کرد، گفت: این موارد باعث خواهد شد رسالت و تاکید ما در این زمینه بیشتر شود. اینکه رسانهها هم به این موضوع میپردازند در کاهش این موضوع و بهتر عمل کردن دسنگاهها نقش دارد. نزدیک به 9 سال است که در حوزه آسیبهای اجتماعی در حال کار کردن هستیم که امسال این فعالیتها را بیشتر خواهیم کرد.
وی در خصوص فعالیت در حوزه آسیبهای اجتماعی، گفت: فعالیت ماسیستمی است. امروز مجتمعهای کارآفرینی زنان خانوار کوثر روی پای خود ایستادهاند و در آینده کارگاههای این مجتمعها بهتر میشود. در سال 84 اعلام کردم رویکرد شهرداری از این پس فرهنگی و اجتماعی است و در این خصوص اقدامات بسیاری را انجام دادیم.
شهردار تهران با انتقاد از برخی اظهارنظرهای مسئولان در رسانهها گفت: معتقدم نباید برخی مسایل رسانهای شود. رسانهها باید مسایل را از دستگاهها دنبال و پرسش کنند. باید همه مسایل با همدیگر حل شود و یکی یکی نباید مشکل را حل کرد. اما معتقدم شهرداری تهران در حوزه آسیبهای اجتماعی نسبت به دیگر دستگاهها، علمیتر و دقیقتر عمل می کند.