امیرحسین شفیعی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: از مدتها پیش قصد داشتم در حوزه نمایشهای محیطی با پرداختن به موضوع شهدای مدافع حرم اثری را تولید کنم تا به نوعی ادای دین به سلحشوری و روحیه جهادی آنها باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته و در جریان برگزاری دومین سوگواره نمایشی «خمسه» که مسئولیتی در آن به عهده داشتم و این رویداد نمایشی بخشی را به شهدای مدافع حرم اختصاص داده بود، فرصتی پیش آمد تا قرابت بیشتری با این شهدای جان بر کف و خانوادههای ایشان پیدا کنم و انگیزه در من برای تولید نمایشی حجیم و باشکوه در قالب نمایشی محیطی که به موضوع این شهدا میپردازد، قوت گرفت.
شفیعی تصریح کرد: جدا از غربتی که در پرداخت فرهنگی و هنری در مورد شهدای مافع حرم با آن مواجه هستیم شاید ذکر این نکته جالب باشد که بگویم بخشی از این نیروها که در جبهه مقاومت در سوریه و عراق در حال مقابله با نیروهای تروریستی و تکفیری هستند، تبعه افغان باشند که بارها با اعلامیه و بنر اطلاعرسانی شهادت آنها در عرصه دفاع از مرزهای کشور و همچنین دفاع از حرم اهل بیت(ع) شخصاً روبرو شدهام که این امر موجب شده است در تولید این نمایش محیطی به این قشر از جامعه توجه بیشتری داشته باشم.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی حوزه هنری در ادامه گفت: با وجود تجربه شخصی در سوگواره «خمسه» و آشنایی با خانواده شهدای مدافع حرم و حتی همکاری در تولید یک نمایش با دختر شهید باقری، از شهدای مدافع حرم تصور میکنم برای تولید این نمایش بر پایه مستندات نیاز به مطالعه بیشتری دارم که این امر با خواندن دستنوشتهها و خاطرات و یا حتی بازدید بسیاری از ویدئوهایی که از مناطق ضبط شده و در دسترس است میسر نمیشود.
کارگردان نمایش محیطی «دریادلان» با موضوع شهدای غواص افزود: به این دلیل احساس میکنم که نیاز به تجربه میدانی دارم تا وقایع موجود را در عرصه جبهه مقاومت و دفاع از کیان اسلامی از نزدیک شاهد باشم که این امر شاید منجر به حضور من در منطقه برای ثبت برخی مشاهدات باشد.
وی در پایان گفت: با توجه به حساسیت موضوع و اینکه قصد داریم نمایشی در وسعت زیاد و با حجم بالا که درخور پرداختن به موضوع شهدای مدافع حرم تولید کنیم که البته همه این مراحل بر پایه مطالعات و مشاهدات انجام خواهد شد، لذا تصور میکنم که اجرای آن به نیمه دوم سال 95 موکول شود.