به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز، دوشنبه، 13 اردیبهشتماه در نشست علنی، در جریان بررسی مواد الحاقی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور ماده الحاقی 6 این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
بر اساس این ماده، والدین، همسران و فرزندان شهداء، جانبازان و آزادگان و همچنین همسران و فرزندان جانبازان بالای بیستوپنجدرصد (25%) و بالاتر و آزادگان بالای یکسال سابقه اسارت، همسران و فرزندان آنان و رزمندگان دارای شش ماه متوالی یا 9 ماه متناوب سابقه و بیشتر دارنده بورسیه تحصیلی، در محل دانشگاه تعیین شده استخدام رسمی و قطعی میشوند.
همجنین ماده ماده الحاقی 5 این لایحه به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
در این ماده آمده بود: دولت بهمنظور استمرار، توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، در جهت حفظ کرامت ایثارگران با اولویت عرضه منابع مالی، فرصتها، امکانات و تسهیلات و امتیازات به ایثارگران، پدر، مادر، همسر و فرزندان شهداء و همچنین جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان، اقدامات زیر را انجام میدهد:
الف- فرزندان شهداء از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز پنجاهدرصد(50%) و بالاتر نیز بهاستثنای تسهیلات خودرو و حق پرستاری و کاهش ساعتکاری برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمیشود.
ب- تأمین صددرصد(100%) هزینه درمانی ایثارگران شاغل و افراد تحت تکفل آنان بر عهده دستگاه اجرائی مربوطه و هزینه درمانی ایثارگران غیرشاغل و افراد تحت تکفل آنان بر عهده بنیادشهید و امور ایثارگران است.
پ- کلیه دستگاههای اجرائی موظفند بیست درصد اعتبارات فرهنگی خود را در چهارچوب موافقتنامه مبادله شده با معاونت، صرف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نمایند.
ت- بهمنظور کاهش هزینههای مهندسیساخت مسکن برای خانوادههای شهداء و ایثارگران، بنیاد شهید و امور ایثارگران مجاز است با رعایت قانون نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان، صد در صد هزینههای خدمات مربوطه را برای یکبار و حداکثر برای یکصد متر مربع تأمین نموده و هزینه آنرا در بودجه سنواتی پیشبینی نماید.
ث- بورس تحصیلی داخل و خارج کشور به جانبازان پنجاهدرصد(50%) و بالاتر، آزادگان با حداقل پنجسال اسارت و فرزندان شهداء و درخصوص اعزام به خارج مشروط به شرایط علمی موضوع قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور اعطاء میشود.
ج- دستگاههای اجرائی موظفند حداقل بیستوپنجدرصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاه درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنجسال سابقه اسارت دارند بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتداء آنان را بهصورت رسمی قطعی استخدام نمایند. پنجدرصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.
چ- دانشگاهها و مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکلفند حداقل 10 درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل رزمندگان با بیش از ششماه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان بالای بیست و پنجدرصد، آزادگان بالای سه سال اسارت، فرزندان جانبازان بالای پنجاه درصد، فرزندان شهداء و فرزندان آزادگان با بیش از سه سال اسارت که دارای مدرک دکترای تخصصی مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی تأمین و از ابتداء آنان را بهصورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی، پژوهشی و اجرائی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی بدون الزام به رعایت شرط سنی و آزمون استخدام نمایند. مسئولیت اجرای این حکم بهطور مستقیم برعهده وزراء و رؤسای دستگاههای مذکور است. مقامات یادشده در این خصوص، خود مجاز به اتخاذ تصمیم میباشند. احکام و امتیازات این بند شامل اعضای هیأت علمی فعلی دارای شرایط فوق نیز میشود.
ح- دولت مکلف است بهمنظور حفظ کرامت و منزلت ایثارگران و رزمندگان معسر نسبت به تأمین معیشت و پوشش بیمهای آنان در قالب بودجه سنواتی اقدام نماید.
خ- دولت نسبت به ساماندهی و برقراری مستمری بسیجیان و رزمندگان معسر دوران دفاع مقدس اعم از بسیجیان تحت فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کمیته انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی اقدام نماید.
د- سند راهبردی خدماترسانی به رزمندگان توسط ستادکل نیروهای مسلح با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
ذ- آزادگانی که بهدلیل استفاده از دوبرابرشدن سابقه اسارت با سابقه خدمتی کمتر از سیسال بازنشسته شدهاند، میتوانند با بازگشت به خدمت، سیسال خدمت خود را تکمیل نموده و سپس با لحاظ سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند.
ر- وزارت مسکن و شهرسازی موظف است تا پایان برنامه، مسکن جانبازان پنجاه درصد و بالاتر، جانبازان بیست و پنجدرصد تا پنجاه درصد را که حداقل دو سال سابقه حضور در جبهه داشتهاند و همچنین آزادگان و فرزندان شهداء و جانبازان هفتاد درصد و بالاتر فاقد مسکن را در صورتی که قبلاً از زمین یا مسکن دولتی استفاده نکردهاند، تأمین نماید.
ز- جانبازانی که صورت سانحه و مدارک بالینی ندارند ولی از نظر کمیسیون پزشکی جانبازی آنان مورد تأیید میباشد متناسب با میزان جانبازیشان تحت پوشش بنیاد شهید قرار میگیرند.