کد خبر: 3495592
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱
پورعلی تأکید کرد:

عزم جدی جهاد دانشگاهی برای فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست

گروه سلامت: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشست خبری سومین گردهمایی دانشجویان حامی محیط زیست بر عزم جدی جهاد دانشگاهی برای فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست با استفاده از مؤلفه‌های فرهنگ ملی و آموزه‌های دینی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سومین گردهمایی گروه‌های دانشجویی حامی محیط زیست که قرار است روزهای 21، 22 و 23 اردیبهشت‌ماه سال جاری از سوی جهاد دانشگاهی و سازمان حفاظت محیط زیست کشور در لرستان برگزار شود، صبح امروز با حضور سعید پور علی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت از محیط زیست و مهدی کاظمی خالدی رئیس سازمان دانشجویان ایران برگزار شد.

پورعلی در این نشست با بیان اینکه در جهان امروز بحث حفاظت از محیط زیست تبدیل به یکی از دغدغه‌های تمدن بشری شده است، اظهار کرد: در بحث‌های توسعه با محوریت محیط زیست برای نسل‌های امروز و آینده، تغییر حقوق بین‌الملل، مباحث انرژی، ساخت و ساز، رفتار متدنانه با محیط زیست به عنوان ارزش‌های بشری شناخته شده است.

وی افزود: تفاهم‌نامه‌های آب و هوا، زمین پاک نشان از این دارد که تمدن بزرگ بشری این ارزش را قبول کرده است؛ در ایران به واسطه توسعه و مباحث آن، فرهنگ ملی و توصیه‌های دینی و ارزشی ما را به حفاظت از محیط زیست فرا می‌خواند، از سوی دیگر اصل 55 قانون اساسی نیز بر حفظ محیط زیست برای اعتلای فرهنگ ملی اشاره کرده‌است.

پور علی بیان کرد: در سیاست‌های کلی محیط زیست ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و تدوین برنامه‌های توسعه شاهد توجه و عنایت ویژه معظم‌له و حمایت ایشان از برنامه‌های محیط زست بوده‌ایم، از سوی دیگر این سیاست‌ها، تدوین منشور اخلاقی محیط زیست، فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط، توجه به آموزش محیطی زیستی کودکان و جرم انگاری تخریب محیط نشان‌دهنده این است که مقام معظم رهبری دغدغه‌های ویژه‌ای در امر محیط زیست دارند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه مداخله گسترده بشر در زیستگاه‌ها، شکار بی رویه، زیست‌گاه‌های نامناسب شهری، خشک شدن تالاب‌ها و تخریب‌ جنگل‌‌ها نشان می‌دهد شناخت محیط زیست برای جامعه ایران یک بحث ضروری است.

وی تأکید کرد: محول کردن رفع تمامی مشکلات محیط زیستی بر عهده یک سازمان نه معقول است و نه منطقی، حل تمامی معضلات محیط زیستی در واقع یک بین بخشی بوده و در این راستا جهاد دانشگاهی این را وظیفه‌ای برای خود تعریف کرده است.

پور علی با بیان این که رتبه ایران در شاخص‌های محیط زیستی مطلوب نیست اظهار کرد: جامعه دانشگاهی می‌تواند در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در امر آموزش و پژوهش و مشارکت داوطلبانه در حراست از طبیعت گام‌های بلندی دارد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در تمام برنامه‌های جهاد دانشگاهی، محیط زیست یکی از مهمترین محورها است؛ عنوان کرد: به گونه‌ای که در برنامه پنجم توسعه این نهاد، محور محیط زیست و انجام فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی، مطالعاتی و پژوهشی، تأسیس پژوهشکده محیط زیست در جهاد دانشگاهی واحد گیلان، اولویت به انتشار کتاب‌های محیط زیستی در جهاد دانشگاهی مشهد و برگزاری اردوهای دانشجویی آشنایی با محیط زیست کشور، برگزاری همایش حمایت از محیط زیست در جهاد دانشگاهی شهید بهشتی و به ویژه برگزاری همایش گروه‌های دانشجویی حامی از محیط  زیست در استان لرستان نشان از عزم جدی جهاد دانشگاهی برای حفاظت از محیط زیست دارد.

وی ادامه داد: در آینده‌ای نزدیک سعی می‌شود با هدف آشنایی با تنوع زیستی و اقلیمی اردوهای دانشجویی آشنایی با زیست بوم برای دانشجویان کشور برگزار کنیم که مقصد آنها 16 پارک ملی، ، 13 اثر طبیعی ملی، 33 پناهگاه حیات وحش و 94 منطقه حفاظت شده خواهد بود.

پورعلی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی و سازمان حفاظت از محیط زیست امیدوار هستند که ارتقا و آگاهی در دانشجویان در زمینه مسائل و مشکلات زیست محیطی بتواند با اتکا به قدرت فرهنگ از این مؤلفه برای حفاظت از محیط زیست بیش‌از گذشته استفاده کند.

وی در ادامه به همایش گروه‌های دانشجویی حامی محیط زیست پرداخت و اظهار کرد: این همایش دانشجویی یکی از همایش‌های مهم سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی است که از ابتدای تشکیل آن مورد حمایت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: ما در این همایش دانشجویی تلاش داریم با شبکه سازی کانون‌های دانشجویی هم افزایی بیشتری در خدمت برنامه ملی حفاظت از محیط زیست قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند از تدوین دروس و راه‌اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی با هدف تربیت دانش‌آموزان، تعریف کارگاه‌های محیط زیست، شبکه‌سازی، تصویب مقررات کمک برسانند.

captcha