به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دور دوم طرح فعالیتهای کلاسی دروس معارف دانشجویان بهصورت مجازی در مرکز آموزشهای مجازی دروس معارف دانشگاهیان برگزار خواهد شد.
علی خطیبی، مدیریت ارتقا کارآمدی استادان معارف اسلامی نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به جزئیات این طرح گفت: برگزاری این طرح که از اول اردیبهشتماه آغاز شده، درسهای متنوع با موضوعات معارفی، فرهنگی، سیاسی جهت غنیتر كردن آموزش دروس معارف دانشجويان بهعنوان فعالیت تکمیلی کلاسی دانشجویی تا پایان ترم جاری ارائه میشود.
مدیر ارتقا کارآمدی استادان معارف نهاد تشریح کرد: یکی از مشکلات معمول در کلاسهای عمومی معارفی فرصت اندک برای تدریس همه مطالب و سرفصلهای کتاب است؛ همچنین سرعت تغییرات اجتماعی سیاسی و بهوجود آمدن اقتضائات جدید ضرورت تبیین مسائل گوناگون در سرفصلهای فرادرسی و تکمیلی را بهوجود میآورد؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم که بخش عمدهای از آنچه که فرصت بررسی آن در کلاسهای درسی نیست را در قالب آموزش مجازی مورد بررسی قرار دهیم. مخاطبان كلی طرح، دانشجويان مشغول به تحصیل دروس عمومی معارفی مقطع کارشناسی در دانشگاهها هستند.
وی افزود: در این طرح استاد با مراجعه به سایت EC.NAHAD.IR و ثبت نام در سایت، و معرفی خود بهعنوان «استاد معارف»؛ پس از اولین ورود به سامانه، وارد صفحه شخصی ویژه اساتید شده و در قسمت «طرح فعالیت کلاسی» اقدام به تعریف دورههای آموزشی(سبدهای درسی) از میان دروس متعدد گرایشهای پنجگانه معارفی برای دانشجویان یک یا چند دانشگاه محل تدریس خود میکند.
خطیبی اضافه کرد: دانشجویان نیز با مراجعه به سایت و ثبت نام در آن، پس از اولین ورود خود به سامانه، دورههای آموزشی تعریف شده توسط استاد خود را مشاهده کرده و با کلیک بر روی آن در درسها ثبت نام شده و شروع به گذراندن دوره آموزشی بهصورت مجازی میکنند. هر درس، طی 4 الی 8 جلسه 25 دقیقهای و با جذابترین روش ارائه دروس مجازی ارائه میشود و استقبال به حدی بوده که بعضی از دانشجویان، با تمایل شخصی و انتخاب خود، چند درس را انتخاب کرده و گذراندهاند.
مدیر ارتقا کارآمدی استادان معارف نهاد رهبری در خصوص دروس ارائه شده در این طرح اظهار کرد: سرفصلها و دروس این طرح مبتنی بر نیازهای روز دانشجویان در پنج گرایش اصلی معارفی تدوین و تولید شده و اساتید میتوانند هر درس از هر گرایش را در سبد درسی خود گنجانده و با کنترل کامل خود بر عملکرد آموزشی دانشجویان در فضای مجازی دانشجو را ملزم به ارائه «خلاصهنویسی» و یا «گذراندن چند درس» بهصورت اجباری یا اختیاری کنند.
وی گفت: این سامانه توسط تیم فناوری اطلاعات نهاد رهبری در دانشگاهها بازنویسی شده و اساتید و دانشجویان به راحتی میتوانند از امکانات خوب آن بهرهمند شوند. ضمناً امکان ارتباط آموزشی استاد و دانشجو را در فضای مجازی بهصورت کامل در اختیار شرکتکنندگان قرار داده و نظارت استاد بر عملکرد آموزشی دانشجویان کاملاً حفظ خواهد شد و اساتید میتوانند پس از گذراندن دوره مجازی توسط دانشجویان، حداکثر تا 5 نمره معارفی برای آن در نظر بگیرد.
بنا بر این گزارش، اساتید و دانشجویان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرکز آموزشهای مجازی دانشگاهیان به نشانی http://ec.nahad.ir ضمن ثبتنام و تکمیل اطلاعات و دریافت نام کاربری و رمز عبور نسبت به مطالعه و گذراندن سرفصلهای آموزشی مربوط به این طرح اقدام کنند.