کد خبر: 3497681
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷

ابداعات و ابتکارات هنر قرآنی در انتظار مهر مسئولان

گروه هنر: گاه از سوی برخی هنرمندان خوش‌ ذوق و قریحه به ویژه در حوزه هنرهای مرتبط با قرآن، ابداعات و ابتکاراتی را شاهد هستیم که در صورت معرفی و حمایت درست و اصولی از سوی مسئولان فرهنگی و هنری، زمینه اعتلای این حوزه هنری فراهم خواهد شد؛ در حالی که وضعیت موجود در عرصه هنر،‌ نمایانگر روند دیگری است.

احمد شایق، هنرمند تجسمی‌کار قرآنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: ابداعات و ابتکاراتی که بعضاً از سوی برخی از هنرمندان در عرصه آفرینش آثار قرآنی صورت می‌گیرد علیرغم تلاشی که در معرفی این آثار انجام می‌شود چندان مورد توجه مسئولان و هنردوستان واقع نمی‌شود.

وی گفت: شیوه‌ای ابتکاری را در حوزه معرق فلز و کتابت قرآن به این روش اختیار کردم و با آن کاری نو و بدیع را در زمینه هنر قرآنی به انجام رساندم که نیاز به معرفی مناسب و حمایت درخور مسئولان دارد و اگر مبانی آن در قالب برپایی کارگاه‌هایی تبیین و آموزش داده شود می‌تواند علاقه‌مندان زیادی را به سمت خود جلب کند.

شایق تصریح کرد: در روش ابتکاری که من آن را اتخاذ کرده‌ام، حروف قرآنی از روی ورقه فلز برش خورده و سپس روی ورقه دیگری سوار شده و با استفاده از جوشکاری روی صفحه تثبیت می‌شود و پس از آن با استفاده از دستگاه فرز، حروف پرداخت شده، به شکلی که در پایان تصور می‌شود حروف روی آن ورقه با استفاده از ابزار برجسته‌کاری شده است.

این هنرمند تجسمی‌کار یزدی در ادامه گفت: نمونه‌هایی از این هنر ابداعی که به تأیید اتحادیه صنف زرگران یزد رسیده است در موزه رضوی یزد وابسته به آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود و قصد دارم آثار بیشتری را با این شیوه در زمینه نگارش آیات قرآن خلق کنم.

وی افزود: تصور می‌کنم که ارائه این شیوه هنری در کتابت قرآن، بتواند با معرفی و حمایت درست، مورد توجه فعالان هنری در سطح کشورهای اسلامی قرار گیرد که البته به این دلیل مراجعاتی به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشته‌ام، ولی راه به جایی نبرده‌ام، اما بسیار علاقه‌مند هستم که حداقل در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حضور داشته باشم و این شیوه ابداعی را به علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان عرضه کنم که البته یک بار هم به صورت حضوری به معاونت قرآن و عترت مراجعه کرده‌ام، اما استقبال چشمگیری از هنر ابداعی من از سوی مسئولان به عمل نیامد.

شایق در پایان گفت: برای ابداعات در زمینه هنر قرآنی و پس از آن فراگیری و نشر آن به شکلی جامع و اصولی نیاز به صرف هزینه زیادی است که شاید در بدو امر از عهده هنرمندان و فعالان این عرصه خارج باشد، لذا باید مسئولان فرهنگی و هنری اهتمام ویژه‌ای به شناسایی، حمایت و نشر و ترویج این هنرهای ابداعی داشته باشند که در آن صورت عواید مادی و معنوی آن هم متوجه هنرمند و هم مسئولان و سازمان‌های هنری و فرهنگی خواهد شد.  

captcha