علیرضا زهادی، مدیر امور سینمایی موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره «روحالله» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برگزاری چنین رویدادی جزء الزامات سینما بود، گفت: موضوع تبلیغ اندیشههای حضرت امام (ره) جزء الزاماتی بود که حتماً باید در سینما لحاظ میشد، چون تفکراتی که امام (ره) به دنیا ارائه کرد در تمامی بخشها کارکرد دارد. برای همین اندیشههای امام در سینما نیز میتواند تاثیرات مستقیم بر کیفیت آثار داشته باشد، البته معتقدم سینمای امروز ما حیات خود را مدیون امام است که با اندیشه والای ایشان به روی اهمیت آن تاکید داشتند.
وی افزود: البته برای به بار نشستن این جشنواره باید به آن فرصت داد تا چند دوره از برگزاری آن بگذرد و سپس درباره آن قضاوت کرد. با این توضیح قضاوت این رویداد در گام نخست کمی بی انصافی است، چون باید بگذاریم زمان بگذرد تا ضعفها و قوتهای جشنواره شناخته شود، آنگاه بعد از حداقل سه یا 4 دوره میتوان درباره کارکردهای آن اظهارنظر کرد.
این فیلمساز ادامه داد: کسانی که برای این جشنواره فیلمسازی کردند عمدتاً جوانانی هستند که امام را ندیدهاند و تنها با توجه به متونی که موجود است اطلاعاتی درباره ایشان میدانند، در صورتی که اگر ما بتوانیم در حوزه رماننویسی به یک غنای مطلوب دست پیدا کنیم این امکان را به فیلمسازان خواهیم داد تا به شکل بهتری با زوایای مختلف سبک زندگی حضرت امام (ره) آشنا شوند. درباره اطلاعات تصویری هم باید گفت که بیشتر برداشتهای ما محدود به سخنرانیها میشود. از این رو ضروری است برداشتهای جدید و متنوعی در فیلمها وجود داشته باشد تا بتوان سبک زندگی امام (ره) را بهتر برای جوانان آشکار کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در آثار جشنواره یک ویژگی کاملاً عیان وجود دارد، آن هم اینکه تمام کسانی که در این زمینه کار کردند، عاشقانه امام را دوست دارند. این اتفاق نیز برای یک رویداد سینمایی کاملاً خیره کننده است که باید به آن کاملاً جدی نگریست و از آن غافل نشد، البته باید توجه داشت که این علاقه باید به نحو صحیحی هدایت شود، چون برخی مواقع علاقه بدون آگاهی به سطحینگری منجر خواهد شد که در این شکل جشنوارهها، آسیبی مخرب است.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: من در آثار این جشنواره یک رویکرد بسیار خوب دیدم و آن هم تأملی بود که در فیلمها وجود داشت، برخلاف بسیاری از کارها که معمولاً چنین رویکردی را دارا نیستند. درباره نقاط ضعف هم باید نقص تکنیکی را به عنوان ضعف نام ببرم. البته این موضوع را نمیتوان ایراد برشمرد، چون سازندگان آن اکثراً جوانانی هستند که در ابتدای راه بوده و هنوز برای کار در این حوزه مسیر طولانی در پیش دارند.