به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور، امروز، شنبه، 8 خردادماه، در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مردم ایران از بیش از 100 سال پیش همواره در پی مجلسی قوی، کارآمد و مجلسی که قدرت قانونگذاری در چارچوب منافع ملی و در چارجوب موازین اسلامی داشته باشد و بتواند خودسریها را مهار کند، بودند.
وی افزود: قوه مجریه و قوه قضائیه از قبل به صورتی وجود داشت اما با انقلاب مشروطه، قوه سومی تحت عنوان قوه مقننه به وجود آمد که این قوه، مظهر حاکمیت مردم، نظارت عمومی و جایگاهی برای اتصال بخشهای مختلف کشور، تنوع سلائق و آرا در یک مرکزیت به نام مجلس شورای اسلامی بودهاند.
وی با اشاره به وظایف قوه مجریه و قوه مقننه گفت: مجلس و دولت رسالتها و وظایف مشخص و جدای از هم دارند اما در عین حال وظایف مشترک فراوان و مسئولیتهای فراوانی نیز در کنار یکدیگر دارند.
رئیسجمهور افزود: گرچه معمولاً در جامعه مشکلی به وجود بیاید، مردم آن را از آن دستگاه اجرایی و دولت میدانند و یا گاهی موفقیتهای بزرگ را متعلق به دولت میدانند، اما واقعیت این است که آنجا که موفقیتی پیش میآید، مجلس و قوه قضائیه و دیگر ارکان نظام سهم خود را دارند و آنجا که مشکلی وجود دارد، آنجا نیز مجلس شورای اسلامی سهم خواهد داشت؛ بنابراین برای حل معضلات و مشکلات کشور ما نیازمند به تعامل هستیم.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه ما تسلیم قانون هستیم، اظهار کرد: اجرای قانون گاهی کمی سخت و تلخ است اما الزامی و ضروری است؛ ممکن است برخی قوانین با انتظارها منطبق نباشد اما ما باید تسلیم قانون باشیم و ولو سخت و مشکل باشد اما باید مجری آن باشیم؛ چرا که با اجرای قانون است که میتوان از مشکلات کشور به خوبی عبور کرد.
وی اظهار کرد: مردم در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که همزمان با پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، رشادت و رشد فکری و عقلی فوقالعادهای را از خود نشان دادند؛ هیچ گروه و جناحی در هر دورهای، انتخابات را تحریم نکرد و هیچکس از پیچ و خمهای مربوط به مقرراتهای انتخاباتی خسته نشد و از حداقل فرصتها، حداکثر استفاده و بهرهبرداری را کردند.
رئیسجمهور ادامه داد: مردم قبل از بحث احزاب و جناحها به فکر همگرایی و همکاری بیشتر بین قوا برای حل مسائل کشور بودند و همه به خوبی میدانند که اگر مشکل بزرگی در این کشور باشد، با اتحاد و وحدت و با رهمنودهای مقام معظم رهبری و با انسجام و مقاومت میتوانیم به خوبی از آن عبور کنیم.
حجتالاسلام روحانی گفت: در آغاز شروع دولت یازدهم با مشکلات و تلاطمهای اجتماعی و اقتصادی مواجه بودیم که با همکاری مجلس و حمایت مردم توانستیم از بسیاری از آنها به خوبی عبور کنیم؛ به طوری که در طول سه سال گذشته از تلاطم اقتصادی خبری نیست و جای آن را آرامش در بازارها گرفته است و از تورم خطرناک دو رقمی که میتوانست برای جامعه ما ادامه آن بسیار مشکلآفرین باشد دیگر خبری نیست.
وی با بیان اینکه همه تلاش دولت بر این بوده که از رکود عبور کند، اظهار کرد: رشد منفی شایسته این مردم نبود لذا در سال 93 رشد 3 درصدی را داشتیم و در سال 94 علیرغم همه مشکلات، نگذاشتیم به رشد منفی برسیم و رشد یک درصدی را داشتیم و در سال جاری امیدواریم بتوانیم به رشد 5 درصدی برسیم و همه برنامهها بر این اساس است که مردم ما از لحاظ فقر و بیکاری در امان باشند.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه هیچ دولت و مسئولی نیست که برای مردم خود فقر و بیکاری بخواهد، گفت: بسیاری از کشورها از نظر استعداد انسانی و منابع مادی شرایطشان از ما پایینتر است اما دارای رشد اقتصادی مناسبتری هستند؛ ما برای اینکه در این کشور جوانان تحصیلکرده مشغول به کار شوند و اشتغال مناسب با تحصیلشان فراهم شود، راهی جز رشد و رونق اقتصادی نداریم.
رئیسجمهور تصریح کرد: در دو دهه اخیر کشوری را سراغ نداریم که بدون تعامل با جهان به رشد اقتصادی و اشتغال مناسب دست یافته باشد؛ ما در چارچوب اقتصاد مقاومتی که اقتصادی است درونزا و برونگرا حتی اگر به رشد مناسب 5 درصدی دست پیدا کنیم که هدف ماست، بازم هم این رشد برای اشتغال کافی نیست؛ چرا که رهبر معظم انقلاب در سیاستهای کلی که ابلاغ کردند، مشخص کردند که باید به سمت رشد 8 درصدی حرکت کنیم که این مسئله نیازمند سرمایهگذاری و الزاماتی است که باید به آنها توجه شود.
وی با اشاره به تجربه ایران در مذاکرات هستهای با شش قدرت جهانی اظهار کرد: ما در برجام به این نقطه رسیدیم که اگر وحدت و انسجام در میان مردم باشد، همکاری و هماهنگی بین قوا وجود داشته باشد، خطوط قرمزی که رهبری آن را ترسیم کردند مراعات شود و افراد شایسته و صالحی برای انجام کار انتخاب شوند، میتوانیم از مشکل و معضل بزرگ و پیچیدهای مثل مذاکرات هستهای در برابر شش قدرت بزرگ که برخی از آن قدرتها، جزو دشمنان قبلی و امروزی ما هستند، با تدبیر عبور کرده و منافع مردم و مصالح مردم را تضمین کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: امروز در سایه برجام فضایی برای ما ایجاد شده که میتوانیم از سرمایه خارجی و از بازار خارجی برای صادرات کالای خود و از تکنولوژی خارجی به خوبی استفاده کنیم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: مجلس دهم و دولت یازدهم در کنار هم باید جغرافیای سرمایه، جغرافیای بازار و جغرافیای تکنولوژی را مشخص کند و از فضای دیپلماسی اقتصادی که به عنوان یکی از وظایف دولت مشخص شده، باید بتوانیم به خوبی استفاده و بهرهبرداری کنیم؛ این کار برای اینکه بتوانیم کشور را به رشد مناسب و جوانان را به اشتغال مناسب برسانیم ضروری است.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اولویت قرار دادن اقتصاد و فرهنگ اسلامی گفت: کشور ما از یک سو امکانات فراوان، استعدادهای فراوان و ظرفیتهای فراوانی دارد و از سوی دیگر مشکلات متنوع فراوانی دارد اما ما میتوانیم با استفاده از ظرفیتهایی که داریم این مشکلات را برطرف کنیم.
رئیسجمهور افزود: شرط عبور از این مشکلات این است که همه نهادها و مسئولان دست به دست هم بدهیم و اولویت اول را اقتصاد و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی بدانیم؛ در این صورت خواهیم توانست به رشد مناسب حتی در سالهای آینده دست پیدا کنیم.
حجتالاسلام روحانی تأکید کرد: مردم ما در این انتخابات «آری»ها و «نه»هایی گفتند و خواستار بهبود زندگی و روابطی توأم با آرامش و عزت با دنیای خارج بودند؛ مردم ما در این انتخابات خواستار حل مشکلات اساسی جامعه، به ویژه مشکلات اقتصادی بودند.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی قواعد بازی افراد جامعه و شهروندان را در زمین بزرگ کشور و جامعه تعیین میکند، گفت: اگر قواعد بازی شفاف نباشد، هرچقدر بازیگر قوی و تمرینکرده باشد در کارزار رقابت با جهان ناموفق خواهد بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: انباشت قوانین و تنوع قوانین مشکلی را از پیش نخواهد برد و مسئلهای را حل نخواهد کرد؛ ما شفافیت قوانین را میخواهیم و قوانینی میخواهیم که راه را به خوبی برای بازیگران جامعه مشخص کرده باشد.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر استفاده از تجربیات اشخاص و مراکز تخصصی برای بررسی و تنقیح قوانین گفت: همکاری فکری بین دولت و مجلس و استفاده از افکار دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، انجمنهای تخصصی و کسانی که در زمینه اقتصادی و فرهنگی تجربات طولانی دارند، قوانینی وضع خواهد کرد که محیط کسب و کار را آسان میکند، جلوی فساد و قاچاق را میگیرد، مسائل بانکی را حل و فصل میکند و میتواند رشد اقتصادی 8 درصد را در سالهای آینده امکانپذیر کند.