کد خبر: 3503160
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
تشریح برنامه‌های کمیته هنری نمایشگاه قرآن کریم؛

برگزاری برنامه‌های تخصصی کمیته هنری در چهار بخش/نمایش رایگان فیلم «محمد رسول‌الله(ص)»

گروه هنری: مدیر کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، برنامه‌هایی که توسط این کمیته در ایام برگزاری بزرگترین رویداد قرآنی کشور برگزار خواهد شد را در چهار بخش تخصصی تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اصغر امیر‌نیا،مدیرکمیته هنری بیست وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با اعلام برنامه‌های این کمیته، گفت: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برنامه‌های این کمیته همراه با نوآوری و ابتکاراجرا می‌شود.

وی افزود: ساخت پنج کار حجمی با نگاه مفهومی و نصب آن در محوطه نمایشگاه، نمایش آثار گنجینه‌ای قرآن‌های موزه‌ای دفاع مقدس، نمایش آثار صنایع دستی (معرق، منبت، خاتم، سرامیک)، اجرای نمایش‌های خیابانی، پرده‌خوانی، نقالی و مردان نقره‌ای، برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع هنر و قرآن، اختصاص غرفه‌ای ویژه حضرت زهرا(س) با نام کوثر ازجمله برنامه‌های کمیته هنری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم است.

وی با بیان اینکه هنر به دلیل ظرافت‌هایی که دارد به راحتی جای خود را در دل مخاطب باز می‌کند و اثر مطلوب را نیز خواهد گذاشت، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های زیادی که در هنر وجود دارد، ابزار هنر به راحتی می‌تواند جنبه‌های مغفول نه تنها در قرآن بلکه در عرصه‌های مختلف را برجسته کند و در اختیار دیگران قرار دهد.

امیرنیا افزود: ظرفیت‌های زیادی در قرآن وجود دارد که به دلیل جاری و ساری بودن هنر در ابعاد مختلف زندگی بشر و تازگی و پرمحتوایی می‌تواند حرفی برای مخاطبان داشته باشد. ما دراین بخش امیدواریم از ظرفیت‌هایی که در هنر وجود دارد برای پیشبرد و شناساندن فعالیت‌ها و دستاورد‌های قرآنی استفاده کنیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هنرمندانی را که دربخش هنری نمایشگاه قرآن دعوت به کار کرده‌ایم با تخصص، اندیشه و ایده‌های خلاقانه‌ای که دارند خواهند توانست فهم و درک قرآن را برای سایرین به تصویر بکشند.

امیرنیا گفت: امسال سعی کردیم برنامه‌های کمیته هنری را در پنج بخش اجرا کنیم؛ یکی از این بخش‌ها، بخش هنرهای تجسمی است که رشته‌های مختلفی مانند خوشنویسی، نقاشی، نقاشی خط، نگارگری، تصویرسازی و کاریکاتور دارد. با توجه به ظرفیتی که در هنرهای تجسمی وجود دارد هنرمند هر بخش می‌تواند با نگاه و تخصصی که دارد به انتقال مفاهیم مختلف قرآنی و اقتصاد مقاومتی بپردازد.

امیرنیا در ادامه افزود: بخش دوم برنامه‌های کمیته هنر؛ اختصاص به بخش نمایشی در نمایشگاه قرآن دارد که موضوعات قرآنی در سه ژانر تئاتر خیابانی، تئاتر پانتومیم (مردان نقره‌ای)، نقالی و پرده‌خوانی اجرا می‌شود.

وی درمورد بخش سوم برنامه‌های کمیته هنری نمایشگاه قرآن عنوان کرد: بخش سوم برنامه‌های کمیته هنری به نمایش آثار صنایع دستی اختصاص دارد. در این بخش، از هنر الهام گرفته می‌شود و با مهارت خاص تبدیل به یک اثر می‌شود. در کار حجمی مانند معرق، مشبک، کاشی، سفال، چوب و فلز از خلاقیت هنری هنرمندان استفاده می‌شود. از سازمان صنایع دستی و گردشگری برای حضور در نمایشگاه قرآن دعوت کرده‌ایم تا بهترین هنرمندان این سازمان آثار برترشان را در بیست و چهارمین نمایشگاه به نمایش بگذارند.

وی در ادامه گفت: بخش چهارم برنامه‌های کمیته هنری شامل نمایش کارهای گنجینه‌ای از جمله کتاب‌های خطی، جلد قرآن، تابلوهای نفیس، اشیای مربوط به حرم‌های حضرت رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، موزه قرآن، موزه امام علی(ع)، موزه آستان قدس رضوی و کتابخانه ملی است.

امیرنیا تصریح کرد: هدف اصلی بخش چهارم، آگاه ساختن مردم با سرمایه‌ها و گنجینه‌های ملی کشور از نظر اقتصادی است. از طرف دیگر نمایش گنجینه‌های ملی به منظور آگاهی‌بخشی به هنرمندانی صورت می‌گیرد که در عرصه هنرهای قرآنی فعالیت دارند تا از موازی‌کاری و تکراری بودن آثار جلوگیری شود که در همین راستا خلأهای موجود در این عرصه برای خلق آثار جدید پر می‌شود.

مدیر دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت ارشاد افزود: برای اینکه جلوه دیگری به بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بدهیم؛ ٦ طرح حجمی مفهومی با نگرش بر کارهای مفهومی فهم قرآن و اقتصاد مقاومتی با همکاری هنرمندان قرآنی در محوطه ورودی مصلی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه کارگاه‌های عملی کمیته هنری با محوریت فهم قرآن و اقتصاد مقاومتی برپا می‌شود، گفت: در این کارگاه‌ها کارشناسان و هنرمندان قرآنی، آموزش‌هایی را با محوریت فهم قرآن و اقتصاد مقاومتی به عموم بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن ارائه خواهند داد. درهمین بخش، سه نفر از هنرمندان برجسته در رشته‌های مختلف هنری نیز در طول برپایی  کارگاه‌های عملی در بخش هنری حضورداشته و آثاری را خلق می‌کنند.

امیرنیا اظهار کرد: ٦٠ فیلم کوتاه، انیمیشن و کلیپ‌هایی با موضوعات قرآنی ویژه کودکان و بزرگسالان در سالن سینمایی کمیته هنری در نمایشگاه قرآن به نمایش گذاشته می‌شود همچنین مدیر هنری و تهیه کننده فیلم محمد رسول‌الله(ص) ساخته مجید مجیدی برای اکران رایگان فیلم محمد رسول الله (ص) در ایام برپایی نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی افزود: با هماهنگی‌های صورت گرفته تعدادی از خوشنویسان برتر داخلی و خارجی که آثاری با موضوع حضرت فاطمه زهرا(س) خلق کرده‌اند برای حضور در بخش ویژه کوثر دعوت شده‌اند.

یادآور می‌شود، بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «به سوی فهم قرآن» از ٢٤ خرداد  تا ٨ تیرماه مصادف با ٧ تا ٢٢ ماه مبارک رمضان به مدت ١٦ روز در مصلای بزرگ حضرت امام خمینی(ره) از ساعت ١٨ تا ٢٣:٣٠ برگزار خواهد شد.

captcha