وی افزود: «پدرم میگفت که انقلاب اسلامی ایران باعث شد که مسلمانان به عنوان یک عنصر اساسی در سیاست جهانی تبدیل شوند و این امر پس از یک دوره غیبت طولانی مسلمانان از عرصه جهانی که قرنها طول کشید، بهوجود آمد».
مولودی ارسلانی تصریح کرد: بر اساس اظهارات و مقالات نوشتهشده توسط برخی روشنفکران و فرهیختگان مسلمان در منطقه بالکان، انقلاب اسلامی ایران با استقبال زیادی از سوی خطیبان و امامان جماعت این منطقه رو به رو شد و با وجود این که مسلمانان بالکان همگی بر مذهب حنفی(نام یکی از شاخههای مذاهب اهلسنت) بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی بسیار خوشحال شدند و آن را یک پیروزی برای خود میدانستند.
معاون مفتی اعظم کرواسی اضافه کرد: این موضوع باعث شد که این علما و خطیان از سوی کمونیستهای ظالم یوگسلاوی سابق به مزدوران نظام ایران متهم شوند که بر ضد منافع کشور عمل میکنند، به همین خاطر به 10 سال زندان محکوم شدند.
امام خمینی(ره) بازگشت به اسلام را راه پیشرفت مسلمان میدانست
وی در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار داشت: امام خمینی(ره) بازگشت به آموزهها و احکام اسلامی را راهکاری برای تحقق عزت و پیشرفت مسلمانان میدانست و بر این باور بود که وحدت اسلامی، بنیانی قوی از مسلمانان میسازد.
مولودی ارسلانی در تبیین نقش امام خمینی(ره) در رشد احساس انقلابی در میان ملتهای اسلامی گفت: نقش امام(ره) در این زمینه بسیار بزرگ و مهم است، زیرا سخنرانی انقلابی امام راحل در تثبیت این اعتقاد که پیشرفت امت اسلامی جز با بازگشت به آموزههای اسلام میسر نیست، بسیار مهم بود و این اعتقاد، یک انگیزه قوی برای جنبشهای اسلامی ایجاد کرد به طوری که پس از پیروزی انقلاب ایران جنبشهای اسلامی زیادی در مناطق مختلف جهان به وجود آمد.
تحقق وحدت میان مسلمانان؛ از اهداف نهضت امام خمینی(ره)
معاون مفتی اعظم کرواسی در ادامه با اشاره به این که تحقق وحدت میان مسلمانان یکی دیگر از اهداف نهضت امام خمینی(ره) بود، تأکید کرد: امام راحل به خوبی میدانست که وحدت میان مسلمانان، آنها را به جسمی تبدیل میکند که با یکدیگر هماهنگ و متحد هستند و از آنان بنیانی میسازد که هیچکس نخواهد توانست به آن نفوذ کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه پس از گذشت حدود 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مشاهده میکنیم که مسلمانان هنوز تا حدودی از همگسیخته و غیرمتحد هستند. همچنین، یکی از خطرناکترین مسائلی که مسلمانان با آن مواجه است، تلاشهایی است که برای تفرقهافکنی میان امت اسلام از طریق گرایشهای مذهبی و اعتقادی انجام میشود.
مدیر دبیرستان اسلامی «احمد اسمائیلویچ» در زاگرب اظهار داشت: امروزه ضروری است که علمای مسلمان صدایشان را برای مقابله با این تلاشها بالا ببرند و برای تقریب میان مذاهب اسلامی و از بین بردن اختلافات تلاش کنند. همچنین در این لحظات سخت، از رهبران دولتهای اسلامی میخواهم که منافع ملت و مصالح عمومی جامعه را در نظر بگیرند و گامی اساسی و مهم در راستای تحقق وحدت اسلامی بردارند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نقش امام خمینی(ره) در شکلگیری جنبشهای اسلامی و تغییر توازن قدرت جهانی و محلی گفت: پس از پیروزی انقلاب ایران، مسلمانان در برخی از کشورهای اسلامی قیام کردند و به تأسیس جنبشها و احزاب اسلامی پرداختند و نهضت امام راحل تأثیر بهسزایی در تغییر توازن قدرت جهانی داشت و میبینیم که توازن قدرت جهانی در حال حاضر مانند دهه هشتاد نیست و تغییر کرده است، بهطوری که جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت جهانی و منطقهای تبدیل شده است.
حمایت امام خمینی(ره) از مسئله فلسطین
معاون مفتی اعظم کرواسی به حمایت امام خمینی(رض) از مسئله فلسطین اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران با قاطعیت در کنار ملت فلسطین ایستاد و از مسئله بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و برپایی دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف دفاع کرد.
وی در بیان نقش امام خمینی(ره) در بازگرداندن روحیه اسلامی به جامعه گفت: در آن زمان که انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست، برخی کشورهای اسلامی با توجه به سران جاهلی که داشتند، در راستای تحقق منافع غربیها کار میکردند، اما نهضت امام راحل در بازگرداندن روحیه اسلامی به جامعه نقش بسیار بزرگی داشت.
معاون مفتی اعظم کرواسی گفت: امروزه برخی خاورشناسان مغرض، مدعی هستند که اسلام مانع پیشرفت جوامع اسلامی است، اما به نظر من عکس این قضیه صادق است و علت عقبماندگی کشورهای اسلامی دوری از اسلام و عدم عمل به آموزهها و احکام اسلامی است.
مولودی ارسلانی تأکید کرد: آنچه که امروز نسبت به اسلام و مسلمانان در غرب اتفاق میافتد، نتیجه اندیشه خاورشناسانی است که قرن گذشته تصویر نادرستی از اسلام را به غرب و غربیها ارائه کردند.
وی اضافه کرد: برخی خاورشناسان مغرض، اسلام را به دین تعصب، خشونت، قتل، تروریسم، حسادت و ترس متهم میکنند و مدعی هستند که این دین توسط شمشیر گسترش یافته و مردم را به مسلمانشدن مجبور کرده است.
ارسلانی گفت: متأسفانه این دروغها و اتهامات بر ذهن برخی غربیها تأثیر گذاشته و منجر به به وجودآمدن پدیدههای جدیدی همچون اسلامهراسی شده است، بنابراین برای نجات دین اسلام باید تصویر واقعی و حقیقی از اسلام را به غربیها ارائه کنیم، اسلامی که دین محبت، مودت، مدارا، صلح و دوستی است.
معاون مفتی اعظم کرواسی در پایان گفت: «ما اقدامات و جناتهای فجیعی که برخی گروههای تروریستی همچون داعش با نام اسلام در حق مردم و شهروندان بیگناه انجام میدهند را محکوم کنیم».
پروفسور مولودی ارسلانی، متولد شهر «ستروگاه» مقدونیه، معاون مفتی اعظم کرواسی و مدیر دبیرستان اسلامی «احمد اسمائیلویچ» در زاگرب است که به همت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کرواسی، برای شرکت در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) به ایران سفر کرده است.
مولودی ارسلانی صاحب چندین اثر تحقیقی و پژوهشی در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی و نیز صاحب آثاری چند در حوزه تربیت و آموزش به سبک اسلامی در کرواسی است.