کد خبر: 3504326
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴
رئیس اسبق سازمان امور دینی ترکیه:

فقرا اولویت پذیرایی در سفره‌های افطار باشند

گروه بین‌الملل: «لطفی دوغان» گفت: رمضان سمبل برادری و برابری است. فلسفه رمضان این نیست که تهیدست، تهیدست را و توانگر نیز هم‌کیش خود را به میهمانی دعوت کند؛ بلکه اولویت با فقیران و تهیدستان است که باید از آن‌ها دعوت به عمل آید.


رمضان سمبل برابری و برادری است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از خبرگزاری آناتولی، لطفی دوغان، از رؤسای اسبق سازمان امور دینی ترکیه، به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، طی سخنانی با تأکید بر اهمیت اندیشه و تدبر در آیات قرآن کریم اذعان داشت: مردم در ماه رمضان با قرآن کریم بیشتر انس می‌گیرند. اما این موضوع را نباید فراموش کرد که قرآن تنها مختص این ماه فرخنده نیست. لذا ما به عنوان یک مسلمان باید هر روز را مانند یکی از روزهای ماه مبارک رمضان تلقی کرده و همیشه دستورات خداوند را به جای آوریم. در واقع ماه رمضان فرصتی بهتر برای آموختن و مأنوس شدن با قرآن کریم است. شایسته است که در این ماه مبارک در آیات قرآن بیشتر تدبر کنیم.

وی تصریح کرد: در ماه رمضان باید صبورتر از هر زمان دیگری باشیم. گاهی این اتفاق می‌افتد که در ساعات نزدیک افطار به دلیل حجم بالای ترافیک، میان شهروندان درگیری صورت می‌گیرد. رفتارهایی از این قبیل درخور یک فرد مؤمن نیست. لذا با اندکی صبر و بردباری می‌توان از بروز اتفاق‌های ناخوشایند جلوگیری کرد.

لطفی دوغان، ضمن اشاره به لزوم عدم اسراف در ضیافت‌های افطاری، افزود: بهتر است که سفره‌های افطار در ماه مبارک رمضان معقول و متواضعانه باشد. زیرا که بعد معنوی ضیافت افطاری بسیار با اهمیت‌تر از جنبه مادی آن است. اسراف نکردن یکی از دیگر مواردی است که می‌بایست در این ماه رعایت شود.

رمضان سمبل برابری و برادری است

رئیس اسبق سازمان امور دینی ترکیه، در این راستا ادامه داد: ضیافت‌های افطاری نباید تنها محدود به دوستان و آشنایان باشد. بلکه اولویت با فقیران و تهیدستان است که باید از آن‌ها دعوت به عمل آید. رمضان سمبل برادری و برابری است. فلسفه رمضان این نیست که تهیدست، تهیدست را و توانگر نیز هم کیش خود را به میهمانی دعوت کند. سفره‌های افطار نباید به ضیافت‌های اسراف نعمات خداوند مبدل شود.

لطفی دوغان در بخشی از سخنان خود نیز با اشاره به ضرورت وحدت رویه در تقویم اسلامی، گفت: امیدوارم که با برگزاری کنگره‌هایی در خصوص ایجاد تقویم شرعی واحد مسلمانان به یک نتیجه مورد پسندی دست یابند. با ایجاد یک تقویم واحد در هر کشوری یک روز متفاوت به عنوان آغاز ماه رمضان و یا اعیاد اسلامی اعلام نمی‌گردد و این به خودی خود زمینه همبستگی فکری و علمی در جهان اسلام را فراهم می‌کند.

گفتنی است، امروز ماه رمضان در شماری از کشورهای اسلامی از جمله ترکیه آغاز شده است. مردم این کشور هر ساله با شور و هیجان خاصی از ماه مبارک رمضان استقبال می‌کنند. ضیافت‌های افطار و همچنین برگزاری محافل انس با قرآن در شهر‌های مختلف ترکیه از جمله این فعالیت‌ها است.

captcha