حسین اسرافیلی، پژوهشگر و شاعر آیینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برای مقابله با ولنگاری فرهنگی و توسعه فرهنگ متعالی اسلامی و قرآنی در عرصههای مختلف خصوصا شعر و ادبیات باید نگاهی فارغ از سیاستزدگی و جناحبندی سیاسی در تصدی امور فرهنگی داشته باشیم، عنوان کرد: بخش مختصری از ولنگاری فرهنگی مربوط به اهل قلم است و عمده آن به مسئولان بازمیگردد. کسی که مسئول فرهنگی میشود و تصدی نهادهایی چون حوزه هنری، سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد و ... را برعهده میگیرد باید خود اهل قلم باشد.
اسرافیلی با بیان اینکه کار فرهنگی فراتر از آشنایی با چند آیه و حدیث و نقل آنها در مجامع است، گفت: مسئول فرهنگی باید آشنا با درد اهل قلم و دارای دغدغه فرهنگسازی و اعتلای ادبیات متعهد باشد تا به کارهای زیربنایی و برنامهریزی اساسی بپردازد.
وی تاکید کرد: رایزنان فرهنگی به عنوان رابطان فرهنگ و ادبیات ما با مردم کشورهای دیگر باید از میان نویسندگان، شاعران و محققان انتخاب شوند که تاکنون دراین زمینه کوتاهی شده و تنها معدودی از این رایزنان از جمله علیرضا قزوه و علی موسوی گرمارودی شاعر بودهاند.
اسرافیلی با بیان اینکه مانع اصلی ما در رسیدن به فرهنگ و ادبیات متعالی و قرآنی نبود سیاستگذاری و مهندسی فرهنگی است، گفت: جای تاسف است که ادبیات و فرهنگ ما در درگیری بحثهای جناحی و سیاستزدگیها ضربه میبیند که این وضعیت مورد تایید مقام معظم رهبری نیست.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهای خود در ماه رمضان با شاعران تاکید فرمودند که بخشی از بودجه مازاد سازمانها و وزارتخانهها باید صرف فرهنگ شود که این امر نشاندهنده حمایت کامل ایشان از ادبیات و فرهنگ اسلامی و ایرانی است.
اسرافیلی همچنین گفت: مسئولان فرهنگی باید خود اهل قلم باشند و ناشران را نیز به سمت چاپ کتابهای اسلامی و با محتوای غنی هدایت کنند.
این شاعر استفاده از توصیفات خارج از عرف را در بیان مقصود شاعر امری مذموم دانست و افزود: شاعران باید در استفاده از کلمات در شعر خود محتاطانه عمل کنند و ناشران اجازه ندهند اشعار فاقد معیارهای اسلامی و دینی چاپ و منتشر شوند.
وی گفت: شعر آیینی امروز ما از پیشرفتهایی برخوردار بوده ولی مسئولان و سیاستگذاران هنوز نتوانستهاند فضا را برای تقویت باورهای دینی و اعتقادات مردم فراهم کنند.