علیاکبر اللهوردی، هنرمند هنرهای تجسمی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره هنر خود چنین اطلاعرسانی کرد: من کار روی فرش را از سال 82 آغاز کردم. مبدع این هنر هم خودم بود، برای همین وقتی خواستم هنرم را به ثبت برسانم، عنوان چنیتهبافی برای آن انتخاب شد؛ البته این نام مورد پسند من نبود، چون در ابتدا من نام هنر حجم را برای آن انتخاب کردم، اما مسئولان گفتند این نام صحیح نیست و خود عنوان چنیتهبافی را برای هنرم انتخاب کردند.
وی افزود: تلاش میکنم تا در آیندهای نزدیک، نام «معرق فرش» را برای هنرم انتخاب کنم. علت انتخاب نام معرق فرش هم این است که میبینم به لحاظ هنری این نام همخوانی بیشتری با کارم دارد. در ضمن این نام بهتر میتواند زیباییهای این هنر را نشان دهد. نکته دیگر که برایم یک افسوس بزرگ به شمار میآید این است که سازمان میراث فرهنگی هنوز این هنر را جزء هنرهای صنایع دستی نپذیرفته است.
اللهوردی با بیان اینکه این هنر قادر است دستاوردهای اقتصادی فراوانی داشته باشد، گفت: این هنر به دلیل زیبایی فوقالعادهای که دارد میتواند درآمدزایی بسیار بالایی داشته باشد، به ویژه اینکه اروپائیان هنرهایی را که به فرش مربوط هستند میپسندند و از آن استقبال میکنند، اگر همین مسئله به درستی حمایت و هدایت شود میتواند دستاوردهای بسیار خوبی را با خود به همراه داشته باشد.
این هنرمند اضافه کرد: همیشه ایدههای جدیدی در این کار وجود دارد، برای همین هیچ گاه شکل تکراری به خود نمیگیرد، زیرا در مواقعی هنرم را روی کوزهای خلق میکنم یا در کاری دیگر، بشقابی محور کارم است. در ضمن تنها فرش را در کارهایم استفاده نمیکنم و ابریشم و گلیم نیز در کارهایم به فراوانی استفاده میشود.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه حد موضوعات دینی و قرآنی را در این هنر محور قرار داده است، تصریح کرد: کارهای مختلفی در این عرصه دارم، اما علاقه شخصی من آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» است که در کارهای متعدد از آن استفاده کردهام. در آثاری که موضوع و پیامش قرآن است، سعی میکنم رنگهای مختلفی را در کارها استفاده کنم تا به نوعی زیبایی بیشتری به کارم ببخشم.
اللهوردی متذکر شد: جالب است بدانید هنرهایی که از موضوع دینی بهره بردهاند بیشتر مورد پسند مردم هستند، برای همین به شخصه سعی میکنم تمرکز خود را در آینده بیشتر به روی موضوعات قرآنی معطوف کنم تا از این راه هم درآمد اقتصادی بهتری به دست آورم، هم اینکه بتوانم موضوعات قرآنی را اشاعه دهم.
وی در پایان تاکید کرد: هنرهایی چون معرق فرش یا چنیته هنوز به نحوه درست برای مردم معرفی نشدهاند. برای همین باور دارم اگر این هنر به شکلی صحیح به مردم عرضه شود مطمئناً علاقهمندان بسیاری به سوی این هنر کشانده خواهند شد. من نیز به شخصه با برگزاری کارگاهها سعی میکنم زیبایی هنر معرق را بیشتر نشان دهم، به شرطی که از هنرمندانی نظیر من که حامی چندانی ندارند بیشتر حمایت شود.
ضمن تشکر از همت شما جهت معرفی کارآفرینان عزیز خواستم بدونم اگه بخواهیم آقای اله وردی رو ببینیم و آموزش بگیریم از چه راهی میتونیم ارتباط بگیریم ممنون از راهنمایی شما