به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از «اتقان نیوز»، محسن رضوانی، مدیر مؤسسه قهریزجان اصفهان مبتکر طرح ایجاد گلخانه در مؤسسه و کمک به اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی مؤسسه خود گفت: آنچه که مسلم است اولین چیزی که نقش مناسبی در توانمندسازی مؤسسات قرآنی ایفا میکند، داشتن اطلاعات مناسب است.
وی در این خصوص ادامه داد: اگر مؤسسات قرآنی اطلاعات خوبی در ارتباط با فعالیتهایی که توانایی دارند با توجه به وسعت، فضا و تونایی خود داشته باشند، قطعاً میتوانند برنامهریزی بهتری داشته باشند.
مدیر مؤسسه قهریزجان اصفهان با اشاره به نمونههایی در این خصوص اظهار کرد: بهعنوان مثال برخی از مؤسسات در مناطق صنعتی واقع شدهاند و بخشی دیگر در مناطق کشاورزی یا یکسری در روستا یا شهرها که هر کدام از اینها میتوانند به نوبه خود فعالیت اقتصادی را تعریف کرده که با توجه به اطلاعاتی که احزار میکنند میتوانند کاری را که میخواهند پیش بگیرند، متوجه شوند.
وی در همین خصوص افزود: برای هر مؤسسهای نسخه واحد در زمینه نحوه چگونگی فعالیت اقتصادی نمیتوان در نظر گرفت و تنها میتوان گفت برای همه مؤسسات امکان فعالیت اقتصادی وجود دارد. ما در منطقهای که هستیم بنا بر بستر آن، بومیسازی کشاورزی اقداماتی انجام دادیم و در همان جا به فعالیت پرداختیم.
رضوانی ادامه داد: در روستا با توجه به اینکه مشکلات زمین کمتر دارند توصیه به ساختن مغازهها و اجاره دادن آنها میشود که این مقوله باعث به وجود آمدن یک درآمد ثابت برای مؤسسه میشود.
مدیر مؤسسه قهریزجان با اشاره به فعالیتهای اقتصادی در مؤسسه خود افزود: ما در مؤسسه رهروان نورالثقلین قهریزجان یک کارگاه تولید صنایع دستی توسط کسی که در این زمینه کار را میدانست شروع کردیم.
تدوین توسعه بلند اقتصادی
وی در این خصوص راهیابی مؤسسات به فعالیتهای اقتصادی تصریح کرد: در همان ابتدای امر هر مؤسسه ای میتواند به موازات آموزشهای عمومی خود یک برنامه مدون توسعه اقتصادی تعریف کند که این برنامه اقتصادی طبیعتاً در یک سال نتیجه نخواهد داد و به مرور زمان تکمیل آن پیدا خواهد شد.
رضوانی ادامه داد: برنامهای که برای مؤسسه ریخته میشود باید همزمان با اساسنامه ای باشد که برای خودش ایجاد میکند و باید متعاقبش یک برنامه توسعه اقتصادی تعریف کرده و هر سال پله پله با تعریف کارشناسی و بازبینی به نتیجه مطلوب برسد مثلاً بحث بنگاههای زود بازده که طی یک پروژهای از سال 86 تعریف کردیم یا سال 73 که نقشه مرکز را میخواستیم برنامهریزی کنیم همان سال برنامه مغازهها نیز ریخته شد که بعد از بیست سال نتیجه داده است.
تعامل تجربیات و بازدید دستاوردهای مؤسسات از همدیگر
مدیر مؤسسه رهروان نورالثقلین قهریزجان درخصوص راهکارها گفت: اطلاعات و ایجاد یک برنامه منسجم کارشناسی شده اقتصادی به موازات کارهای آموزشی و قرآنی میتواند پیشرونده اقتصاد یک مؤسسه باشد. همچنین بازدید از مراکزی که فعالیتهای اقتصادی دارند. بهعنوان مثال آقای شاهسونی از بیتالاحزان به مرکز ما آمده و از کارهای گلخانهای ما بازدید کرده و هم اکنون نیز در استهبان در حال اجرا هستند.
وی ادامه داد: تعامل و استفاده از تجربیات بهعنوان یک آیتمی است که میتواند درخصوص توانمندسازی مؤسسات و کسب تجارب لازم مورد اهمیت قرار گیرد.
اطلس جامع فعالیتهای اقتصادی
مدیر مؤسسه رهروان نور الثقلین گفت: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور درخصوص توانمندسازی میتواند کنار اطلسی که از کل مؤسسات دارد مؤسساتی که کار اقتصادی انجام میدهند را جدا کرده و معرفی کند که این کار باعث فعالیتهای اقتصادی و شناختن توانمندیهای دیگر میشود.
شناسایی خیرین قرآنی
رضوانی درخصوص فعالیتهای اقتصادی این مؤسسه افزود: یکی دیگر از کارهای خوبی که میتواند انجام شود شناسایی خیرین و کارتهای اشتراک ماهیانه و صندوق هدایا و نذورات قرآنی است که توزیع میشود.
راهاندازی تاج و گلفروشی که توسط این مؤسسه راه انداخته شده و غالباً مؤسسات نیازمند به این کارها در حوزه فعالیتها خود خواهند بود از دیگر فعالیتهای اقتصادی این مؤسسه است.
راهاندازی موقوفات قرآنی
این فعال قرآنی در روستای قهریزجان با تأکید بر مهمترین بحث فعالیتهای اقتصادی در زمینه اقتصاد اظهار کرد: در حال حاضر امر اصلی ای که در مؤسسه راهاندازی شده بحث موقوفات قرآنی است که دهها میلیون تومان موقوفه قرآنی ایجاد کرده که این موضوع را از طریق سخنرانی و صحبت در بین مردم وقف قرآنی را توسعه دادهایم.
رضوانی با تأکید بر اینکه بحث موقوفات بسیار میتواند مؤثر باشد، گفت: افرادی را که وارث نداشتند شناسایی کرده و با آنها صحبت کرده و اموالشان را به نام مرکز قرآنی زدند و یا زمینهای متعددی را از مردم گرفته که یا در آن دارد کار میشود و یا تبدیل به احسن کرده و در راه امور قرآنی صرف میشود.
کار فرهنگی سه ضلع دارد
این مدرس قرآن با اشاره به همین کار فرهنگی بهعنوان زیر بنای کار مؤسسات افزود: کار فرهنگی یک مثلث است که اگر یک ضلع نداشته باشد از ماهیتش کاسته میشود. یک کار فرهنگی دارای سه ضلع برنامهریزی نیروی انسانی مجرب و سرمایه است.
وی ادامه داد: یکی از نیازمندیهای کار فرهنگی سرمایه است خود اسلام در قرآن نیز از آن با عنوان زکات یاد کرده و یا با نگاه کردن به زندگی رسول گرامی اسلام(ص) میتوان به آن رسید که سرمایه یکی از اجزای مهم حرکت فرهنگی است.
اگر این سه ضلع درست تشکیل شود مؤسسات قرآنی موفق خواهند بود در حالیکه هیچ کدام از این زوایا را در مؤسسه نداریم مثلاً نیروی کار کشته آموزش دیده که ضمن خدمت تمام مسائل فرهنگی را رصد کرده باشد کجا داریم؟ عموماً آموزشهایمان سنتی و عقب افتاده است محتوا نداریم و عموماً برنامهریزی در موسات قرآنی خیلی ضعیف است که متأسفانه برنامهریزی زاویه مهمی است.
نیروی انسانی مجرب نیز یکی از زاویههای مهمی است که کمتر داریم نیروی انسانی ما در حال حاضر سواد آنلاین ندارند و زیاد جذب نمی کنندو محتوا را نمیتوانند خوب منتقل کنند.
گفتنی است؛ محسن رضوانی متولد 20 خرداد ۱۳۵۳ تحصیل کرده مقطع دکتری فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه اصفهان دارای تحصیلات حوزوی و پژوهشگر علوم و معارف قرآن کریم دارای تألیفات و مقالات متعدد، عضو جامعه قاریان اصفهان فعال در عرصه هنرهای آیینی از قبیل مدیحه خوانی، عضو مجمع حکمت عالی اصفهان و عضو جامعه حسابداران خبره ایران. مدرس گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مدرس حوزه علمیه، مؤسس بزرگترین مراکز قرآنی کشور در مناطق محروم و روستایی، فعال در زمینه تولید و کارآفرینی اقتصادی و محصولات کشاورزی استان اصفهان. مدیر چندین مرکز قرآنی و فرهنگی از قبیل مؤسسه قرآن و عترت نورالثقلین اصفهان و مبتکر روش نوین و جذاب سخنرانی با عنوان «منبر قرآنی» است.