کد خبر: 3521118
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶

انتشار نتایج نظرسنجی‌‌ درباره مسابقات بین‌المللی قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: بیست و نهمین نشست ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور با حضور نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و اعضای ستاد عالی برگزار و نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی صداوسیما و گزارش کمیته نظارت مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، بیست و نهمین نشست ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور با حضور نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و اعضای ستاد عالی مسابقات روز گذشته 17 مردادماه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور با ارائه گزارشی از نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط مرکز نظرسنجی صداوسیما در مورد مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، گفت: براساس اطلاعات استخراج شده و نتایج حاصله از نظرسنجی مسابقات که در بین اساتید، مدیران و کارکنان بخش‌های مختلف صورت گرفته، میزان مناسب بودن مصلای امام خمینی(ره) برای برگزاری مسابقات بین‌المللی دوره‌های آتی 55.2 درصد، میزان انتخاب ترکیب هیأت داوران از میان داوران خبره و طراز اول بین‌المللی 63.2 درصد، میزان رضایت از حضور مردم 75 درصد، میزان رضایت از عملکرد شبکه‌هاي صداوسيما در حوزه انعکاس مسابقات قرآنی کشور 65 درصد و میزان رضایت از عملکرد تارنماهای مجازي در حوزه انعکاس مسابقات قرآنی کشور 43.6 بوده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه نتایج این نظرسنجی منتشر خواهد شد، خاطرنشان کرد: استفاده از نتایج این نظرسنجی می‌تواند در کیفیت‌بخشی و برنامه‌ریزی بهتر کمیته‌ها برای برگزاری هرچه مطلوب‌تر مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بسیار تاثیرگذار باشد.
در ادامه این نشست محمد انجم‌شعاع، مسئول کمیته ارزیابی و نظارت ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور به بیان گزارشی از ارزیابی این کمیته از فرایند برگزاری این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: انتخاب مصلای امام خمینی(ره) برای میزبانی این دوره از مسابقات به جهت دسترسی و سهولت رفت و آمد مردم انتخاب مناسبی بوده است.
وی از توجه ویژه به مؤلفه‌های انقلابی در زمان برپایی این رویداد قرآنی سخن به میان آورد و افزود: امسال در مسابقات شاهد حضور قاریانی بوده‌ایم که از کیفیت لازم برخوردار نبوده و در تراز مسابقات نبوده‌اند. بنابر این باید غربالگری این افراد قبل از ورود به کشور صورت بگیرد.
انجم شعاع انتخاب شعار سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را هوشمندانه دانست و افزود: یکی از گلایه‌های مطرح شده در مدت زمان برپایی این رویداد قرآنی عدم حضور برخی از مسئولان در سالن برگزاری مسابقات بوده است. از طرفی به رغم حضور چشمگیر اساتید قرآنی نسبت به سال‌های قبل در محل برگزاری مسابقات، باز هم انتظار بیشتری از جامعه قرآنی می‌رود.
مسئول کمیته ارزیابی و نظارت ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور یکی دیگر از نکات منفی برگزاری این دوره از مسابقات را مدت زمان طولانی برگزاری آن دانست و گفت: امیدواریم در مورد این مسئله تأمل و بررسی لازم صورت بگیرد. مشارکت نهادهای مردم نهاد امسال روبه رشد و بهتر بوده است اما باید سهم دستگاه‌های مردم نهاد در قالب نظام نامه‌ای، روشن و مشخص شود.
وی همچنین با اشاره به آیین‌نامه انتخاب بانوان قرآنی خواستار تکمیل، اصلاح و به روز شدن این آیین نامه شد و تصریح کرد: در مدت زمان برگزاری این دوره از مسابقات در خصوص تعظیم شعائر اسلامی همچون نماز جماعت اقدامات بهتری نسبت به سالیان گذشته صورت گرفته و قابل تقدیر است.
در بخش دیگری از این نشست محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن سیما و مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع‌رسانی ستاد عالی با تأکید بر اینکه در سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بخشی از ظرفیت اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی پای کار مسابقات آمد، ادامه داد: حدود 200 شبکه رادیویی و تلویزیونی در این اتحادیه عضو هستند که اگر بهره‌برداری مناسبی از این مهم صورت بگیرد مطمئناً ظرفیت اطلاع‌رسانی مسابقات چندین برابر خواهد شد.
سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و مسئول کمیته علمی و فنی ستاد عالی مسابقات قرآنی کشور نیز در بخش دیگری از این نشست با تجلیل از روند رو به رشد برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان، اظهار کرد: وجوه برتری مسابقات را هر ساله احساس می‌کنیم و باید قدردان این نعمت بزرگ که در دوران انقلاب اسلامی ایجاد شده است، باشیم.
سرابی همچنین بر لزوم ارزیابی مستمر اهداف برگزاری این رویداد قرآنی تأکید کرد و گفت: این مسابقات اهداف مختلفی را در حوزه های فنی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اعتقادی در بر می‌گیرد که پس از برگزاری مسابقات باید بسنجیم که تا چه میزان به اهداف و برنامه‌های خود در این حوزه دست پیدا کرده‌ایم و بررسی کنیم که چگونه باید اهداف فرهنگی و اعتقادی خود را از طریق مسابقات قرآن پیگیری کنیم.
در بخش پایانی این نشست نیز مصوب شد که مسابقات قرآن نابینایان پس از این همزمان با مسابقات بین‌المللی برگزار و یک بانوی قرآنی نیز به اعضای حقیقی ستاد عالی افزوده شود.
captcha