به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز، 23 مردادماه در نخستین همایش فصلی مدیران کل استانی و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر حضور مردمی و مقاومت آنها توانست در طول سه دهه، قدرت عظیم مادی و معنایی ایجاد کند و برای انباشت این قدرت فشارهای بسیاری را تحمل کرده و حمایت از مردم را میتوان یکی از مبانی این قدرت عنوان کرد.
وی با بیان اینکه ایران کشور قدرتمندی است، افزود: در حال حاضر کشورمان توانسته است با گروههای اصیل مردمی در منطقه، تعامل و ارتباط خوبی داشته باشد که این موضوع به معنی دخالت در امور آنها نیست، بلکه به معنی حمایت از مقاومت است؛ به همین دلیل قدرت امروز کشورمان به برکت خون شهدا به دست آمده است.
ظریف در ادامه عنوان کرد: پس از سقوط صدام و طالبان احساس میشد که دو عامل بزرگ در جهان فرو پاشیده و دست ایران در منطقه باز شده و میتواند در امور سایر کشورها اعمال نفوذ کند، به همین دلیل پرونده هستهای بهانهای شد تا مانع قدرت ایران در منطقه شود.
وی موضوع هستهای را بهانهای برای تخلیه ظرفیت استراتژیک ایران دانست و گفت: کشورهای غربی به خوبی میدانستند که ایران به دنبال سلاح هستهای نیست؛ چرا که مقام معظم رهبری فتوا دادند که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه دست به تولید بمب اتمی نخواهد زد؛ از این رو این بهانهتراشیها با تیزبینی دولتهای مختلف در کشور و در رأس آنها امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به نتیجه نرسید.
ظریف در ادامه بیان کرد: زمانی که اولین قطعنامه علیه ایران به تصویب رسید، کسانی که نگران قدرت ایران بودند، نفس راحتی کشیدند و تصور کردند همه چیز تمام شده است و این روند ادامه خواهد یافت و منجر به نابودی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد؛ از این رو فشارهای اقتصادی و سیاسی و تحریمهای بسیاری را اعمال کردند، اما نتیجهای از این فشارها حاصل نشد؛ چرا که مردم ایران مقاومت کردند و همواره در صحنه بودند.
وزیر امور خارجه کشور گفت: ورود غرب به مذاکرات هستهای ناشی از این بود که آنها دریافته بودند که تحریم و فشارها مردم ایران را از بین نخواهد برد و آنها همچنان مقاومت خواهند کرد، به همین دلیل حضور مردم و خانوادههای شهدا و ایثارگران در صحنههای گوناگون همواره ثمربخش و اثرگذار بوده است و سبب شده قطعنامههایی که علیه ملت ایران تصویب کردهاند، حتی یک دقیقه هم اجرایی نشود.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی، توافقی انجام شد که حداقل کسی در دنیا ادعا نکرد، جمهوری اسلامی ایران در این توافق غیرعزتمندانه عمل کرده یا متضرر شده است؛ از این رو ایران با عزت و حفظ استقلال به توافقاتی دست یافت که این موضوع به معنی سر عقل آمدن کسی نیست، بلکه حاصل ناامیدی آنهاست.
ظریف گفت: کشورمان امسال با انتخابات ریاست جمهوری مواجه است که باید در این زمینه همه هوشیار باشیم و نگذاریم رقابت داخلی ما را از سایر مسائل دور کند و براساس فرمایشات مقام معظم رهبری نباید فراموش کنیم که کسی در این توافقات به کشورمان لطفی کرده است، بلکه اگر توانستهایم در سه حوزه داخلی، منطقهای و بینالمللی قدرت کشور را به اثبات برسانیم، به دلیل اعتماد نکردن به دشمنان بوده و اعتماد به مردم در اولویت قرار داشته است.
وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ توانسته با بزرگمنشی در منطقه حضور داشته باشد، عنوان کرد: تندروی همیشه نشانه قدرت نیست، بلکه ناشی از ضعف، عدم خودباوری و نبود اعتماد به نفس است، به همین دلیل اگر امروز شاهد تندخوییهای سران سعودی هستیم، نشانه همین ضعف است.
ظریف با اشاره به سفر خود به ترکیه بیان کرد: در دیداری که با اردوغان داشتم، یکی از دلایل شکست کودتاگران را حضور مردم عنوان میکرد و تاکید داشت که پیروزی دولت وامدار مردم است و من هم به وی گفتم که ما بیش از 30 سال است که خود را وامدار مردم میدانیم.