کد خبر: 3522599
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
منتظری تصریح کرد:

ضرورت ورود اندیشمندان به حوزه سلامت معنوی براساس آموزه‌های قرآنی

گروه سلامت: رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی ریشه‌های حقیقی سلامت معنوی را اعتقاد اصیل و ناب دانست و خواستار ورود اندیشمندان به حوزه سلامت معنوی براساس آموزه‌های قرآنی شد.

علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه در دهه 60 تنها نهادی که به طور رسمی و غیررسمی به اجرای فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها می‌پرداخت جهاد دانشگاهی بود، گفت: این برنامه‌ها به نحوی برنا‌مه ریزی شده بود که دربرگیرنده همه سلایق باشد.

وقتی نوای قرآن برای اولین بار در دانشگاه‌ها طنین‌افکن شد

وی به اجرای اولین دوره مسابقات قرآن دانشجویان سراسر کشور در سال 64 اشاره و عنوان کرد: در آن زمان من مسئولیت واحد فوق برنامه جهاد دانشگاهی در بخش فرهنگی را دارا بودم، در این راستا با توجه به خلأیی که در زمینه برگزاری برنامه‌های قرآنی مشاهده می‌شد به اجرای این دوره از مسابقات اقدام کردیم و برای اولین بار جهاد دانشگاهی توانست نوای قرآن را در دانشگاه‌ها طنین‌افکن کند.

منتظری بسیاری از چهره‌های قرآنی معروف، برجسته و ممتاز امروز را همان متسابقانی دانست که از سال 64 در مسابقات قرآن دانشجویی جهاد دانشگاهی شرکت می‌کردند و گفت: این مسابقات ظرف مناسبی برای پرورش و معرفی قراء برجسته کشور شد.

ایجاد دبیرخانه‌ای برای ساماندهی فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان

وی که در زمان ریاست جهاد دانشگاهی ایده تأسیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور را پروراند و به عمل نزدیک کرد، گفت: در پی برپایی مسابقات قرآن دانشجویان کشور ضرورت وجود یک دبیرخانه دائمی برای این مسابقات احساس می‌شد، بنابراین درصدد ایجاد دبیرخانه‌ای دائمی برآمدیم تا فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها را ساماندهی کند. این دبیرخانه به مرور زمان منجر به ایده تأسیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شد.

وی فعالیت‌های قرآنی شکل گرفته از سوی جهاد دانشگاهی را عاملی برای پویا و فعال شدن سایر سازمان‌ها و نهادها در بخش فعالیت‌های قرآنی ارزیابی و عنوان کرد: امروز نهادهای مختلفی در این عرصه حضور پیدا کرده‌اند که موتور محرک همه آنان جهاد انشگاهی بود.

منتظری عنوان کرد: بعد از گذشت چند دوره از مسابقات قرآن دانشجویان کشور درصدد برآمدیم تا نسبت به گسترش این مسابقات به منظور ترویج فرهنگ قرآنی اقدام کنیم. در این راستا در زمانی که ریاست جهاد دانشگاهی را بر عهده داشتم با مشارکت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی (آيسسكو) موفق به برپایی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان جهان شدیم.

منتظری از دیگر دغدغه‌های خود، مبارزه با تفکر غلط برخی غربی‌ها مبنی بر تقدیرگرا بودن مسلمان دانست و گفت: برخی از غربی‌ها گمان می‌کنند مسلمانان اراده و اختیار را در خود نادیده گرفته و منتظر هستند خداوند روزگار را برای آنان رقم بزند. بدین جهت احساس مسئولیت کردم تا پاسخ برخی از شبهات آنان را با استناد به دین اسلام بدهم.

استناد به آیات قرآن برای پاسخ به شبهات غربی‌ها

وی ادامه داد: دشمنان اسلام در تلاش بودند اسلام را محدود کننده نشان دهند و من نیز تمام تلاشم را به کار گرفتم تا با استناد به آیات قرآن کریم اشتباه آنان را به رخشان بکشم.

منتظری در ادامه سخنان خود به اهمیت موضوع سلامت معنوی اشاره و عنوان کرد: برخی از غربی‌ها امروز سلامت معنوی را بازیچه خود قرار داده‌اند و بدون توجه به ریشه‌های حقیقی آن که اعتقاد اصیل و ناب است آن را به خرافات، سحر و جادو نزدیک می‌کنند. بدین منظور ضمن دعوت از اندیشمندان برای ورود به این حوزه خود نیز بر آنم تا حد امکان ابعاد سلامت معنوی را بر اساس آموزه‌های قرآنی تبیین کنم.

وی افزود: به نظر من سلامت معنوی از نظر قرآن کریم یعنی «الا بذکر الله تطمئن القلوب» البته اینکه ذکر چیست و چگونه موجب سلامت معنوی انسان‌ها می‌شود خود بحث جداگانه‌ای است که باید در فرصت مغتنمی به آن پرداخت.

captcha